Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
bawarka320i napisał(a):I jedno i drugie ma swój urok. Jeżeli zostajesz przy białym to niezależnie czy to będzie baza czy akryl to różnicy wielkiej nie będzie, jak nie zrobisz będzie ładnie. A i do akrylu nie musisz się aż tak przykładać żeby przygotować powierzchnie do lakierowania.
Powierzchnia nie ważne od stosowanego lakieru końcowego musi być dobrze przygotowana.
Rds napisał(a):Nie chodzi o koszta ale o efekt. Widziałem kilka e30 w metalicu i szczerze nie bardzo to pasowało do autka.
W przypadku busa, ma być zasada 3X czyli "tanio-ładnie-szybko", wiadomo że bus to wół roboczy więc nikt nie będzie się spuszczał nad tym.
Akryl już w sumie przeżytek, weź pod uwage że akryl wypłowieje oraz nie będzie miał połysku takiego jak baza.
Ja osobiście polecam lakierowanie baza+klar z racji na znacznie lepszy efekt.
bo wydaje mi się że widziałem że tak malują, chociaż nie którym kiepsko to wychodziło bo robili zbyt długą przerwe między jedną a drugą operacją i później bezbarwny schodziłmattim napisał(a):A ja uważam że zadbany lakier akrylowy tak jak wychodziło to w serii bedzie świetnie wyglądał na niezbyt młodym autku jakim jest e30.
Autorowi chyba bardziej chodziło o to jak to bedzie wyglądać włśnie na kanciku, bo lakier w stylu show-car błyszczący po gałach raczej
średnio bedzie wyglądał na klasycznym aucie.
Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości