[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

sub do cabrio

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#31  Postprzez balcer » 13 mar 2009, o 09:07

Stammek, skoro masz dostęp do materiałów to warto spróbować i sie samemu przekonać czy to coś da, napewno nie stracisz, no może poza kilka kg dodatkowego balastu :P
balcer

Post numer:#32  Postprzez pawel_nopl » 16 kwi 2009, o 14:26

Ja mam skrzynie basowa w moim Cabrio

To co jest pewne:
To ze jak mam zalozony dach to duzo lepiej odczuwam bas w srodku auta, niz jak dach jest sciagniety.

Na Hardtopie jest jeszce lepiej, ale w sumie nie duzo niz na materialowym.

Co do sluchania na zewnatrz, to nie ma co dyskutowac... Bagaznik jest dosyc maly i przy duzem basie trzeba miec dobre wyciszenie zeby nie "brzekalo" na zewnatrz :/
Obrazek
pawel_nopl
Stażysta

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#33  Postprzez SerekBMWE30 » 4 sie 2009, o 20:46

Ja pomajstrowałem troche i cos takiego wykombinowałem, mała zabudowa i pojemnośc bagażnik mi została taka sama. (wózek dziecka dalej się mieści) wcześniej próbowałem ze skrzynką ale była lipa. postanowiłem wyciąc dziesięcio calowa dziurę w tylnej ścianie na głośniczek( miedzy fotelem a bagażnikiem są dwie ściany i głośnik spoko się mieści ) , płytę MDF obkleiłem podobnym filcem jak wnętrze bagażnika, do tego w kabinie zamontowanych jest 12 szt. 13" głośników JBL + 2 szt twetery, radio Clarion i grube okablowanie. Jakoś to zaczęło grac. Pomyślę jeszcze nad lepszym wzmakem do Suba, bo w Cabrio trzeba robic nagłośnienie dwa razy mocniejsze niż zwykle

Obrazek

www.bmwe30kwidzyn.republika.pl
SerekBMWE30
Student

Moje BMW: 325
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#34  Postprzez mr_nuke » 6 sie 2009, o 12:58

12 sztuk 13" głośników ?? :mad2: nie wiem gdzie to umieściłeś ;) A jeśli mowa o 12 szt 13cm głośnikach to i tak niektóre muszą być z tyłu a jak wiadomo aby brzmienie oddawało efekt bycia na koncercie albo odseparowany zestaw przedni dobrej jakości w odpowiednich obudowach albo procesor dźwięku i wtedy można myśleć nad głośnikami z tyłu.

Pozdrawiam
mr_nuke

Post numer:#35  Postprzez SerekBMWE30 » 6 sie 2009, o 17:32

z tyłu są tylko dwa w oryginalnych miejscach w boczkach reszta upchana jest z przodu. głośniki były zamontowane jak kupiłem auto i muszę pokombinowac jeszcze nad nimi dla lepszego efektu albo zredukowac ilośc
SerekBMWE30
Student

Moje BMW: 325
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#36  Postprzez mr_nuke » 7 sie 2009, o 09:28

Ech znam ten ból - największa wada bmw to poprzedni właściciel... sam muszę się jeszcze uporać się z siateksem jaki pozostawił poprzedni właściciel i nazwał je spoilerami :oops:

Powodzenia w dążeniu do idealnego brzmienia ;)
mr_nuke

Post numer:#37  Postprzez M-Technic » 16 paź 2009, o 11:55

Witam wdowa miałem nagłośnienie w e30 cabrio co dmuchało 140db jeżeli chcesz miec super bas wewnątrz kabiny czy dach zdjęty czy nie to zrob tak jak ci napisze.

[ Dodano: 16-10-2009, 12:02 ]
1 skrzynia musi miec minimum te 35l i to co musisz zrobić jest banalne wycinasz prostokąt 20 cm na 10 cm w scianie grodziowej i od skrzyni puszczasz 2 rury kanalizacyjne oczywiscie służą za basreflexy muszą byc na tyle dłogie zeby siengały do oparcia fotela następnie tam gdzie te rury dotykają oparcia wycinasz jak najwięcej gombki zeby bas szedł do kabiny i wszystko gwarantuję ze będzie bas przy otwartym i zamknientym dachu a i dobrze by było zeby wzmak i głosnik był mocny pozdro.
M-Technic

Post numer:#38  Postprzez wdowa » 15 lis 2009, o 12:11

no to już prawie patologia ale pewnie zadziała :P normalnie wyrwać gąbkę z oparcia? a skórka na siedzonku będzie nieźle parkotać :mrgreen:
wdowa

Post numer:#39  Postprzez Jabol » 15 lis 2009, o 13:24

Nie no cos takiego to jest nie dopuszczealne w cabrio. Cabrio naprawde trudno nagłosnic bo juz testowałem duzo skrzyn. ale jak narazie to najlepiej mi grał hertz hx300d pod skrzynka nie do tego głosnika z bas refleksem i pod Boschmannem XR 777. Ale teraz robie do tego skrzynke 20l z mdf zamknieta i podpinam pod sinus live mono block 2x1000w :):) (nie pamietam teraz dokładnie modelu) Zobaczymy jak cos takiego bedzie grało:):)
Jabol

Poprzednia strona

Powrót do Car Audio & GPS