[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

wymiana radia,prosba o pomoc

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

wymiana radia,prosba o pomoc

Post numer:#1  Postprzez Adam_iX » 12 cze 2013, o 22:54

siemanko.chce wymienic radio z bavaria c reverse na lepciejsze ale nie kumam tych kabli.

http://s1351.photobucket.com/user/sprob ... sort=3&o=0

niebieski i zolty to glosniki ale nie chodza bez tego malego bialego.po wpieciu czarnej kostki chodzi tylko podswietlanie.jak dolacze ten pierwszy z lewej to dopiero wyskakuje np czestotliwosc radia.
z gory dzieki i pozdrowki
Adam_iX

Post numer:#2  Postprzez pietrass90 » 12 cze 2013, o 23:23

niebieski i zolty i brązowy to głośniki . na jakie radio chcesz wymienić ?? dajesz + i - i musi działać
pietrass90
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Adam_iX » 13 cze 2013, o 06:40

kenwood kdc-bt60u.glosniki wiem,z reszta ciezko.a nie chce robic tego mettoda na czuja
Adam_iX

Post numer:#4  Postprzez Dantte26 » 14 cze 2013, o 11:59

Adam_iX,

kolego radio miałeś starej generacji... aktualnie radia potrzebują dwa plusy i minusa by sprawnie działać... jeden stały + to tzw. MEMORY czyli pamięć radia po to, by nie kasowaly się zapisane stacje radiowe po każdym wyłączeniu radia oraz plus po stacyjne który uruchamia radio po włączeniu... minus to minus - jasna sprawa... musisz zlokalizować próbuwką te trzy przewody by radyjko sprawnie działało... no i brązowy przewód głośnikowy (wspólny) będzie trzeba rozdzielić gdyż nowe radyjka mają osobne przewody dla każdego z głośników... poza tym wszystkie kości które pokazałeś na foto będą bezużyteczne i najlepiej się ich pozbyć, a kość podpinającą nowe radyjko połączyć na lut w zestawie z koszulką termokurczliwą...
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez Adam_iX » 16 cze 2013, o 11:57

dzieki wielkie.pobawilem sie wczoraj troche i wszystko lata jak cza :D,oprocz pamieci.kasuje wszystko po wyl stacyjki,mimo ze podpiete jest prawidlowo,zolty z czerwonym na plus.w radiu bodajze niebieski jest od tego ale nie jestem pewien.
Adam_iX

Post numer:#6  Postprzez Guteq98 » 16 cze 2013, o 20:03

Adam_iX, niebieski w radiu to na 90% jest wyjście zasilania np do wzmacniacza :)
Guteq98

Powrót do Car Audio & GPS