[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem z cd

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

problem z cd

Post numer:#1  Postprzez miki » 9 mar 2008, o 11:29

Cos niedobrego dzieje sie ostatnio z moim starym radyjkiem. Problem polega na tym ze czasem nie chce czytac plytek tak jakby szukal szukal i nie odnajdywal sciezek. najdziwniejsze jest to ze czasem wylacze radio i jak ponownie wlaczam to juz nie trybi odtwarzacz. pomaga czasem nawet kikukrotne wyjecie/wlozenie plytki i znow trybi. Macie pomysl co moze byc powodem? tylko nie piszczie abym od razu kupowal nowe bo naraie mam wazniejsze wydatki
miki

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 9 mar 2008, o 11:44

pewnie trzeba rozebrac radyjko i przeczyscic laser powinno pomoc
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez krzychuchelm » 9 mar 2008, o 11:45

miki, Najpewniej masz zabrudzony lub uszkodzony laser.
krzychuchelm

Post numer:#4  Postprzez miki » 9 mar 2008, o 11:47

a jak go wyczyscic?
miki

Post numer:#5  Postprzez zygi1066 » 9 mar 2008, o 12:01

są takie specjalne płyty do czyszczenia, ale ja im nigdy nie ufałem. można rozebrać radio i wyczyścić wacikiem ze spirytusem. a najlepiej jakbyś oddał do jakiegoś punktu naprawczego, bo całkiem możliwe że laser się przestawił. albo najlepiej jak masz jakichś znajomych na wydziale elektroniki, popytaj, to Ci zrobią za piwo :cool2:

Powodzenia
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez luk869 » 9 mar 2008, o 13:49

Ja mam dosyć niestarego Clariona z mp3 i innymi bajerami i jak wkładam płytę to działa od święta, bo przeważnie wyskakuje error 6, error 3 itd. Pytałem u elektronika powiedział że laser i kazał przynieść. 100-150 zeta:/ zastanawiam się czy warto, bo i tak niebieskie podświetlenie mi nie leży
luk869
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez tigre0070 » 9 mar 2008, o 21:13

albo rozbierasz radyjko i czyścisz wacikiem nasączonym spirytusem (sprawdzone na sobie) , albo specjalna płyta do czyszczenia
tigre0070

Post numer:#8  Postprzez lupanet » 9 mar 2008, o 22:39

A ja nie polecam tych "specjalnych" plyt do czyszczenia. Sam zawsze czyszcze spirytusem i sprzety chodza do dzis, zato znajomi przybiegaja do mnie na diagnostyke niesprawnego CD. Jak sie pytam czy probowali czyscic to odpowiedz jest jedna, tak "specjalna" plyta :cha:
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez jackx-36 » 9 mar 2008, o 22:44

tigre0070 napisał(a):(sprawdzone na sobie)

a co czyściłeś :lol: :lol: gardłoooo :lol: :lol:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez tigre0070 » 10 mar 2008, o 07:44

jackx-36 napisał(a):tigre0070 napisał/a:
(sprawdzone na sobie)

a co czyściłeś :lol: :lol: gardłoooo :lol: :lol:
też :lol: , o laser mi chodziło...
tigre0070

Post numer:#11  Postprzez zygi1066 » 10 mar 2008, o 20:11

lupanet napisał(a):A ja nie polecam tych "specjalnych" plyt do czyszczenia. Sam zawsze czyszcze spirytusem i sprzety chodza do dzis, zato znajomi przybiegaja do mnie na diagnostyke niesprawnego CD. Jak sie pytam czy probowali czyscic to odpowiedz jest jedna, tak "specjalna" plyta :cha:

i tu się z Tobą zgodzę. te płyty to badziew. zresztą wyżej sam napisałem że im nie ufam. SPIRYTUS RZONDZI! tylko nie przecholujcie bo :police:
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez luk869 » 4 kwi 2008, o 22:54

Dziś rozebrałem mojego clariona i przeczyściłem laserek. Wacik do uszu i płyn do szyb wystarczył. Jacyś komputerowcy na swoim forum napisali, że spirytus może wytzreć ewentualną substancję, która znajduje się na soczewce, a która jest czasami stosowana. Płyn do szyb też miał domieszkę alkoholu, ale jak na razie jest :cool2: Skręciłem, podłączyłem i czyta nawet porysowane.

Zauważyłem, że moje radio było tak poskręcane, że na pierwszy rzut dla takiego jak ja amatora jest nie do rozkręcenia. Śrubki zamiast wkręcać się z góry były poprzykręcane od środka radia. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że nie masz takich śrubokrętow, ale ogólnie dało jednak radę. Cóż serwisy też muszą zarabiać...
luk869
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Car Audio & GPS