[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Funkcja Bluetooth w radiu Alpine

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Funkcja Bluetooth w radiu Alpine

Post numer:#1  Postprzez ardim » 26 sie 2008, o 08:11

Radio to Alpine CDE 9880R, jak funkcja funkcja bluetooth jest włączona, przy przełączaniu pomiędzy kanałami tuner->usb->płyta pokazuje się jeszcze kanał coś tam bluetooth. Do czego służy? Dodam że telefon nie wykrył nie wykrył bluetoothem radia.
ardim

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 26 sie 2008, o 09:24

pewnie mozesz uzyc tej funkcji jakos zestawu glosnomowiacego do telefonu
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez neophyte » 26 sie 2008, o 12:03

nie każdy telefon wykryje bluetootha w innym telefonie a co dopiero w radiu..ale tak jak napisał Strzelba służy to do funkcji przekazywania głosu w czasie rozmowy na głośniki..może sprawdź ustawienia w telefonie i spróbuj ponownie
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#4  Postprzez ardim » 27 sie 2008, o 11:25

coś nie działa to, albo coś źle robie. Ale telefon powinien wyszukac radio? Załóżmy że udało się połączyć z radiem, dodałem urządzenie do listy, włączam "bluetooth in" w radiu dzwonie i powinno działać? Instrukcji nie mogę znaleźć może tam coś sensownego jest napisane.
ardim

Post numer:#5  Postprzez neophyte » 27 sie 2008, o 13:02

powinno działać jak urządzenia się wykryją. ale włącz bluetootha w radiu i wykrywanie urządzenia w telefonie - powinny się znaleźć. do tego w telu spróbuj znaleźć ustawienia samochodowe( w zależności od telefonu różnie to się nazywa)
sprawdzałem dane tego Twojego radia i znalazłem jedną rzecz bez której telefon nie będzie się widział z radiem - interfejs o oznaczeniu KCE-300 BT
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#6  Postprzez ardim » 27 sie 2008, o 15:44

to wiem już wszystko, myślałem że radio ma w sobie nadajnik bluetootha. Adapter znalazlem w jakimś sklepie internetowym za ponad 400 PLN, za wiele mniej można mieć dobrej jakości zestaw słuchawkowy, gra niewarta świeczki.
Pozdro
ardim

Powrót do Car Audio & GPS