[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

wzmacniacz i skrzynia vs pogoda

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

wzmacniacz i skrzynia vs pogoda

Post numer:#1  Postprzez marpusz » 30 sie 2008, o 21:33

Witam

Mam takie pytanie, niedawno załozyłem skrzynie Helixa + wzmacniacz blaupunkta w bagażnik, i dziś rano ze zdziwieniem zauważyłem otwierając bagażnik, ze wszystko jest zaparowane i mokre tak jak reszta auta... z pewnością przez pogodę (7st i wilgotno). I nasuwa mi sie tu pytanie - czy to moze zaszkodzić sprzetowi? Wszystko jest na wierzchu w bagażniku, na klapie nie mam obicia od góry tylko sama blacha i widać paruje do wewnątrz... sam juz nie wiem co będzie jak mrozy przyjdą? może lepiej wzmacniacz wyciągać na noc? ale z drugiej strony bez sensu troche ciągle to wyjmować :(

ps. garażu nie posiadam i raczej nie będę mieć (centrum miasta = brak garaży w pobliżu) :evil:
marpusz

Post numer:#2  Postprzez Krisss » 31 sie 2008, o 09:45

a odczep sobie wykladzine bagaznika tą po bokach i zobacz czy nie ma dziur w nadkolach. Ja mam jedna dziurke w prawym nadkolu tak ze nad kolem mozna palec wlozyc do bagaznika:p...i np po deszczu jak pojezdze to prawa strona bagaznika jest wilgotna...a w nocy to wszystko pozniej osiada na sprzecie. Osusz dokladnie caly bagaznik, dywany z dziur powyciagaj jakies stare szmaty jak masz itd. i zobacz co sie wtedy bedzie dzialo :)

pozdro
Krisss

Post numer:#3  Postprzez marpusz » 4 wrz 2008, o 23:51

nie ma dziur ani nieszczelności :( miałem skasowany tył, pas był prostowany itp i na zamku nie mam teraz ani uszczelek ani tej listwy czarnej plastikowej... czy to moze byc przyczyną? :bag:
marpusz

Post numer:#4  Postprzez bmw320i_e30 » 5 wrz 2008, o 08:39

sprawdź uszczelke bagażnika na ogół wygląda ok ale najczęściej po pożądnym sprawdzeniu okazuje się że ma jakieś przetarcia lub pęknięcia

możesz też sprawdzić uszczelki lamp tylnych tam też może się przedostawać wilgoć
bmw320i_e30

Post numer:#5  Postprzez marpusz » 5 wrz 2008, o 23:34

bmw320i_e30 napisał(a):sprawdź uszczelke bagażnika

jak wyżej pisałem nie mam jej :jum:
marpusz

Powrót do Car Audio & GPS