[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pomoc przy wyborze wzmaka

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Pomoc przy wyborze wzmaka

Post numer:#1  Postprzez mateuszczarn » 6 gru 2008, o 01:48

Witam kupile ostatnio Tube Blaupunkt GT 12S. Potrzebuje do tego wzmacniac i mam taka prozbe, czy mogli byscie doradzic mi jakis wzmacniacz tylko najlepiej uzywke i cos w miare taniego.
mateuszczarn

Post numer:#2  Postprzez Rafael » 6 gru 2008, o 03:31

to szukaj jakiegos carpowera albo alpine,jest tego trche tylko trzeba sie znac
Rafael

Post numer:#3  Postprzez bboypumba » 6 gru 2008, o 13:27

Mateusz zależy jaka taniość Ciebie interesuje :p

Ja bym proponował wzmacniacz Alpharda:

http://www.allegro.pl/item497183026_wzm ... _600w.html

Tani i jest nowy. Jeśli chodzi o parametry to w rzeczywistości ma 2x60W rms wiec do tuby którą kupiłeś przypuszczam,ze starczy. Mam go i naprawdę za taka cenę jest ok :cool2:
bboypumba

Post numer:#4  Postprzez Rafael » 6 gru 2008, o 15:11

heh...za ta cene mozna miec 100 razy lepszy wzmacniacz niz to za przeproszeniem :cen: z powyzszego linku:)pozdro
Rafael

Post numer:#5  Postprzez kresek » 6 gru 2008, o 23:30

Ja bym proponowal cos z uzywek signata badz helixa. sa to wzmaki ktore bardzo dobrze trzymaja suby:) Tylko ze ta twoja tuba to :bag:
kresek

Post numer:#6  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 7 gru 2008, o 08:58

kresek napisał(a):Tylko ze ta twoja tuba to
właśnie może czas żeby ktoś ci powiedział/napisał, że tuba jest do du.....y, jeżeli ja czegoś niewiem to odwiedzam www.elektroda.pl Są tam ludzi e mający bardzo dużo pojęcia na dany temat.
Jeżeli wzmacniacz przestępny cenowo to Carpower.
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#7  Postprzez kresek » 7 gru 2008, o 10:54

Montowalem juz nie jedno car audio w e30 qpe w kategorii sound off. Moja ostatnia instalaja byla w e30 cabrio i kazdy mysli ze ciezko to naglosnic (co akurat jest prawda) ze wzgledu na podwojna sciane miedzy bagaznikiem a kabina. Ale wszystko jest mozliwe. Tylko jak slysze ze ktos chce bas uzyskac tuba i to jeszze w e30 to :duh: Jest to niemozliwe. Nie lepiej wzesniej zapytac o dobor klockow? np. ja bym cos doradzil a jak nie ja to inni :D
kresek

Post numer:#8  Postprzez mateuszczarn » 7 gru 2008, o 22:37

wielkie dzieki ale wlasnie kupilem wzmacniacz sony wszystko ladnie gra i jest :cool2:
mateuszczarn

Post numer:#9  Postprzez patrykg » 7 gru 2008, o 23:52

przy E30 sedan idealnie sprawuje się band pass wiem bo mam :D za 500zł można mieć skrzynke która naprawde ładnie gra mam ją w opisie mojego auta na zdjęciu. co do wzmaka helix-a... zbyt słaby... kuca mi i się zabezpieczenie zawsze musi wpierdzielić :/ wyłączyć radio włączyć i tak non stop... nie polecam helix-a pod suba pod system owszem ale nie pod suba... żekomo 200W RMS z mostka do tego alpine 250RMS i kibel jak.... ze skrzyni jestem zadowolony ze wzmaka pod tego suba nie bardzo acz kolwiek narazie wystarczy teraz priorytetem jest kombi :D

a co do subów blaupunkta.... dno... porównywalne do alpierda... nawet boschmann zagra lepiej :/
patrykg

Powrót do Car Audio & GPS