[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

cb, gdzie montowac?

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

cb, gdzie montowac?

Post numer:#1  Postprzez chip » 2 gru 2007, o 20:32

Witam mam pytanko : Gdzie najlepiej zamontowac radio cb? Obok recznego mam podłokietnik wiec nie pasuje.
chip

Post numer:#2  Postprzez yoshi » 2 gru 2007, o 22:02

do tunelu środkowego w nogach pasażera :) bądź jak masz normalne fotele to do tunelu środkowego na wysokości rączki ręcznego po stronie pasażera :)
yoshi

Post numer:#3  Postprzez radek1488 » 19 gru 2008, o 22:51

odgrzeję troszkę stary temat:)
A może ktoś się poświęcić i zrobić fotkę gdzie zamontował CB?
Ja mam cabrio... i szukam dobrego miejsca na cb go chcę je zamontować
raczej na stałe...
radek1488

Post numer:#4  Postprzez matisik » 20 gru 2008, o 01:06

ja nie potrzebuje na stałe i worze w schowku, jak potrzebuje to w minute podłączam wszystkie kable schowane normalnie w konsoli koło ręcznego, wyciągam CB ze schowka, wyciągam schowek na kasety i kłade w jego miejsce CB
matisik

Post numer:#5  Postprzez Blazej0909 » 20 gru 2008, o 20:20

Ja miałem wciśnięte obok ręcznego ale musiałem zdemontować bo przez tylną klapę leciała woda i roleta była non stop zalana. ja uważam że lepiej gdzieś wcisnąc bo po co dziury w tapicerce robić
Blazej0909
Stażysta

Moje BMW: 325is
Nadwozie: Touring
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#6  Postprzez Termi77 » 31 gru 2008, o 11:17

U mnie jest zamontowane za popielniczka. Wyciełem otwór tak posrordku tej pionowej scianki schowka i dorobiłem uchwyt w srodku i jest lala 8) Ale takie rozwiazanie tylko na stałe.
Termi77

Post numer:#7  Postprzez bekkouche » 31 gru 2008, o 18:42

matisik napisał(a):ja nie potrzebuje na stałe i worze w schowku, jak potrzebuje to w minute podłączam wszystkie kable schowane normalnie w konsoli koło ręcznego, wyciągam CB ze schowka, wyciągam schowek na kasety i kłade w jego miejsce CB

To się troszkę ukombinujesz 8)

[ Dodano: 31-12-2008, 17:47 ]
radek1488 napisał(a):odgrzeję troszkę stary temat:)
A może ktoś się poświęcić i zrobić fotkę gdzie zamontował CB?
Ja mam cabrio... i szukam dobrego miejsca na cb go chcę je zamontować
raczej na stałe...

Pytanie podstawowe to jakie masz CB? Zwykły rozmiar DIN, czy małego unidena/presidenta?
Jak małego to wytnij na wymiar dziurę w tylnej ściance tej półeczki za popielniczką i tam jakoś zamocuj. Ja miałem u siebie rzucone luzem, ale jak przymierzałem się do montażu, to to było najlepsze miejsce, bo na głębokość powinno wejść tak, że front CB będzie równo z deską rozdzielczą.
bekkouche

Post numer:#8  Postprzez abrover » 2 sty 2009, o 00:48

Ja mam wciśnięte pomiędzy schowkiem na kasety (oparte uchwytem radia do mocowania na tym schowku) a bokiem oparcia pasażera. Siedzi i ani drgnie.
abrover

Post numer:#9  Postprzez evil » 3 sty 2009, o 21:48

ja wiem, gdzie najlepiej zamocować, gdzieś w samochodzie, ale nie pod maską, czy w bagażniku... :lol:
evil

Post numer:#10  Postprzez luki77 » 3 sty 2009, o 22:16

to się pochwal... :D
luki77

Post numer:#11  Postprzez evil » 3 sty 2009, o 22:39

boziu, przeczytaj post i przemyśl: w samochodzie :lol:
evil

Post numer:#12  Postprzez mateuszczarn » 6 sty 2009, o 00:01

Termi77 napisał(a):U mnie jest zamontowane za popielniczka. Wyciełem otwór tak posrordku tej pionowej scianki schowka i dorobiłem uchwyt w srodku i jest lala 8) Ale takie rozwiazanie tylko na stałe.
Wedlug mnie to jest najlepsze chociaz ja osobiscie nie uzywam CB bo jezdze tylko miescie a korki omijam
mateuszczarn

Post numer:#13  Postprzez Krissek » 6 sty 2009, o 13:47

Ja mam cb między fotelem pasażera a tunelem. Wciśnięcie go tam wymagało użycia siły i nieco kombinacji (sportsize) ale uważam, że miejsce jest bardzo OK :) Kabel od anteny idzie pod fotelem pasażera a później schowany w słupku...
Krissek

Powrót do Car Audio & GPS