[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

głośniki do E30 cabrio

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#16  Postprzez Dom » 5 cze 2009, o 00:09

witam panowie,
chcialbym odswiezyc ten watek bo zaczal sie swietnie a skonczyl co i gdzie kto ma popalone...

zmieniamy oryginalne glosniki e30 cabrio na standarowe bez zmian w mocowaniu itp...

jaki glosnik na tyl?
ktos pisal ze 13 ale sprawdzalem u siebie i raczej jest tam 10... czy ktos sprawdzal ze wejdzie 13?
i dalej, 2- czy 3-drozny - jak to jest?
a moze wejdzie jajko? i czy to dobre rozwiazanie?

jaki glosnik na przod?
piszecie ze wejdzie 13, czy odseparowany znaczy ze osobno wysokotonowy? widzialem zestawy: glosnik + tweeter + zwrotnica, czy to lepsze rozwiazanie niz zespolony w nogi?

no i oczywiscie jaka marka?
u mnie zrodlo to zwykly clarion, nie bede stosowal osobnego wzmacniacza, moze wiec glosniki tez clariona?

doradzcie cos albo dajcie znac jak jest u was.
dzieki, Dom
Dom

Post numer:#17  Postprzez Paul » 5 cze 2009, o 09:52

seryjnie całe cabrio ma głośniki 130mm, z przodu opcjonalnie były też fabryczne tweetery w maskownicach lusterek i jest tam poprowadzona wiązka kabli,

ja u siebie zakładałem na przód 130mm Hertza odseparowany zestaw ze zwrotnicami i gra lepiej jak seria nie ma co gadać, jeszcze dostał radio Sony (które zmienię przy najbliższej okazji bo jest srebrne :bag: )
wszystko zależy ile masz kasy na głośniki, im więcej masz tym lepsze założysz :)
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#18  Postprzez Dom » 5 cze 2009, o 10:40

czesc Paul, dzieki za info,
przod odseparowany czyli masz gwizdki,
u mnie te trojkaty nie maja sitka ale widzialem zestawy clariona gdzie gwizdek sie poprostu przykreca do czegokolwiek, wiec przykrece do trojkata maskownicy.

powiadasz ze wiazka jest... byloby ciekawie.
a gdzie sie chowa zwrotnice takie praktyczne pytanie, przy glosniku pewnie co by jedna wiazka do zrodla maszerowala - zgadza sie?

dzieki,
D.
Dom

Poprzednia strona

Powrót do Car Audio & GPS