[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Co z tym basem??

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#16  Postprzez Globi » 27 paź 2007, o 10:21

podstawowa różnica w odsłuchu między tubą a skrzynką zamkniętą jest taka że tuba przeciąga i wydłuża bas a poza tym nie schodzi tak nisko jak już ktoś zauweażył. Skrzynka daje zdecydowanie szybszy i bardziej wyraźny dźwięk o niskiej częstotliwości. Ze strony praktycznej skrzynka zajmuje najczęściej mniej miejsca. Najprostszym rozwiązaniem i jednocześnie najtańszym jest samodzielne wykonanie skrzynki z wyliczonych parametrów T-S do głośnika. koszt głośnika to od 100, 150zł koszt materiałów na skrzynkę od 100zł. zatem jak ktoś się uprze to zamknie się w 200zł
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#17  Postprzez Kari » 27 paź 2007, o 12:18

no jest prawie pewne ze kupie skrzynie Heartz'a ..tylko jesli mozecie to doradzcia mi jakis dobry wzmacniacz :roll: ...nie mam zielonego pojecia o audio w samochodzie a chce miec naprawde dobry sprzet :duh:
Kari

Post numer:#18  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 27 paź 2007, o 12:56

Jeżeli chodzi o wzmacniacz to z czystym sumieniem moge ci polecić CARPOWERA. Rozsądny stosunek jakości do ceny.
Ostatnio edytowano 11 lis 2007, o 19:42 przez ANDRZEJ-BIELAK, łącznie edytowano 1 raz
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#19  Postprzez Waski » 27 paź 2007, o 13:21

ANDRZEJ-BIELAK napisał(a):Jeżeli chodzi o wzmacniacz to z czystym sumieniem moge ci polecić CARPOWERA. Rozsąny stosunek jakości do ceny.

w pełni popieram
ten wzmacniacz wygrał z innymi w tescie
http://www.allegro.pl/item261226293_car ... _fvat.html
na tej aukcji sie opłaca bo naprwde ten kabel 20 kwadrat kosztuje 20zł za met
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Kolejne BMW: 325i

Post numer:#20  Postprzez lupanet » 27 paź 2007, o 13:30

A najlepiej Carpower HPB-1502 a jak masz mniej kasy to 602.
Glosnik np. RAVEMASTER BSW 124 II wyglad ma bazarowy ale gra bardzo dobrze.
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#21  Postprzez Grrrubas » 27 paź 2007, o 14:27

Wyrzuć z tyłu orginalne głośniki zostaw same maskownice wrzuć z przodu jakiś dobry zestawik ze zwrotnicą i będzie dobrze a jak to by było źle to wytnij na środku dwie dziury kup dwa porty bass-reflex i powinna być malina.
Grrrubas

Post numer:#22  Postprzez drummm » 27 paź 2007, o 14:57

a ja tak zrobiłem,wyciąłem na środku półki otwór,wsadziłem rurke bass-reflex o średnicy 10cm i jak dla mnie bomba.Bas jest dużo głębszy aż trzęsie w żołądku :twisted:
drummm

Post numer:#23  Postprzez Kari » 27 paź 2007, o 16:25

Grrrubas napisał(a):Wyrzuć z tyłu orginalne głośniki zostaw same maskownice wrzuć z przodu jakiś dobry zestawik ze zwrotnicą i będzie dobrze a jak to by było źle to wytnij na środku dwie dziury kup dwa porty bass-reflex i powinna być malina.

bass-reflex to mialo byc moje nastepne pytanie bo wlasnie tak mialem zamiar zrobic :wink:
Kari

Post numer:#24  Postprzez wkhmzy » 6 lis 2007, o 14:14

lupanet... mógłbyś mi podać wymiary tej obudowy pasmowo-przepustowej? i jaki tam zastosowałeś głośnik...
wkhmzy

Post numer:#25  Postprzez Globi » 7 lis 2007, o 00:20

może ktoś z was ma wstawiony głośnik w miejsce na schowek na narty i chciał by sie pochwalić chodzi o konkretną zabudowę słyszałem ze dobrze to gra magnesem do środka auta i ze skrzynią w bagażniku :) oczywiście specjalnie do tego celu stworzoną
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#26  Postprzez M-Technic » 11 lis 2007, o 19:37

Juz ci mowie po 1 bardzo wiele zalezy od ustawienia sobwoofera 2 sprawa to ze jest płyta blaszana i duzo głuszy i zniekształca bass 3 mozesz miec wzmaka słabego i bass jest słabo odczuwalny

[ Dodano: 11-11-2007, 22:22 ]
Tylko skrzynia tuba jest lipa brak efektu tylko zalezy jeszcze jaką chcesz skrzynie bo są 3 rodzaje zamknienta otwarta bas reflex i band pas??

[ Dodano: 17-11-2007, 13:28 ]
gra dobrze na dobrym sprzencie
M-Technic

Post numer:#27  Postprzez czort e34 » 7 gru 2007, o 20:09

miałem podobny problem. tuba spoko/solidny, orginalny JBL/ wzmak podobnie a dzwieku ni hu-hu... az do pewnego momentu. zdarzyło sie ze zatrzasnąlem kluczyki w samochodzie :mad2: a ze mialem jeden komplet to lipa calkiem. mialem juz wybijac szybe ale na "szczescie" w bagazniku nie mam zamka / taka juz kupilem/ - otwiera sie przez wlozenie palucha w miejsce zamka :mrgreen: powyrzucalem wygluszenia i dosłownie wykopałem noga blache ktora byla wnitowana w miejsce otworu na narty. jakims cudem wlazlem do srodka / a latwo nie bylo bo malo mnie nie zadusiło oparcie kanapy/ ale od tamtego czasu dzwiek w aucie calkiem inny, blachy nie przyspawywalem bo po co?? zamek kupilem i gra muzyka:D Obrazek
czort e34

Post numer:#28  Postprzez misHa » 8 gru 2007, o 00:01

Proponuję jeszcze dorobić zapasowy komplet kluczyków :wink:
misHa

Post numer:#29  Postprzez czort e34 » 8 gru 2007, o 14:15

hehehe mam to w planach :mrgreen: a takie popisy to trzeba na asfalcie a nie na sniegu :wink:
czort e34

Post numer:#30  Postprzez rafał18 » 9 gru 2007, o 01:53

ja wstawiłem do siebie MTX'a do którego sam zrobiłem skrzynie do tego dałem wzmacniacz alpine noi do tego radio tez alpine 4x50 i powiem szczerze ze tylna klapa cała lata i w srodku tez jest przyjemnie jak ktos nie jest przyzwyczajony to grubo ma :mrgreen:
rafał18

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio & GPS