[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

głosniki alpine

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#16  Postprzez BeMek_E30 » 30 sie 2008, o 18:14

Wojtek-E30, nie znam tej firmy rocford???? to japonia???
BeMek_E30

Post numer:#17  Postprzez miki » 30 sie 2008, o 20:44

rockford fosgate chyba tak to idzie ale to nie jest przypadkiem amerykanska firma ktora sie wycofala z naszego rynku?
miki

Post numer:#18  Postprzez Wojtek-E30 » 30 sie 2008, o 20:56

Zgadza się Rockford to amerykańska firma produkująca sprzęt grający wyższej klasy.
Wojtek-E30

Post numer:#19  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 31 sie 2008, o 07:20

zygi1066 napisał(a):
maruda napisał(a):jak juz maja byc to z tylu w drzwiach lub przed tulowiem pasazera tak aby dziwiek szedl mu do uszu z przodu.

tak? to trzeba mieć najpierw tylne drzwi!
:mrgreen: to wspawaj sobie.
Zygi, miałem ten sam dylemat, sam myślałem czy ciąć półkę pod głośniki, z tym że u mnie jakiś dureń w niemczech porobił dziury w półce tak żeby dzięk ze środka do samochodu przechodził, więc zdecydowałem że tne, co to za różnica czy kilkanaście małych czy jedna duża.
Faktem jest że sam chyba nigdy bym nie ciął blachy, po to żeby wstawić głośniki, po zamontowaniu głośników byłem zadowolony z tego jak gra.

[ Dodano: 31-08-2008, 07:25 ]
maruda napisał(a):Widzielicie kiedys w demo carze czy w jakims samochodzie z profi zrobionym car audio??
Nie ma tam glosników z tylu w polkach, jak sa to w drzwiach tylko tylnych.
Po co? Bo muzyka jest tak nagrywana(stereo czy cos tam, niepamietam) aby sluchac tylko w przednich glosnikach a nie w tylnych!!!(czyt; przed uszami)
Miałem dosc dobry sprzet car audio i wiem co pisze.

Dlatego odradzam wkladanie glosników w tylna połke, jak juz maja byc to z tylu w drzwiach lub przed tulowiem pasazera tak aby dziwiek szedl mu do uszu z przodu.
maruda, nie zgodze się w zupełności z tobą, jak piszesz o democarach to tam jest peno głośników, wstawiją gdzie się da. Natomiast jeżeli chodzi o profesjonalną zabudowę, do posłuchania muzyki w aucie, to napewno największe znaczenie ma przód, i od tego należy zaczynać.
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#20  Postprzez maruda » 31 sie 2008, o 13:59

Chodzilo mi raczej o democary ktore biora udział w zawodach car audio na najlepsze brzmienie itp.

Tak czy tak sedno sprawy sie nie zmienia.
maruda

Post numer:#21  Postprzez Wojtek-E30 » 31 sie 2008, o 18:07

Jak nie ma suba w bagażniku to tył jeszcze ujdzie ale jak mamy suba to głośniki w półce tylko przeszkadzają.
Wojtek-E30

Post numer:#22  Postprzez kresek » 1 wrz 2008, o 20:52

najlepsza opcja to do przodu zestaw odseparowany 16,5 kickbassy w panele w drzwi i gwizdki na slupek lup zaslepke lusterek. drzwi koniecznie wygluszyc najlepiej dynamatem moze tez byc polaczenie bitumow, polecam z bolla w polaczeniu z dekara. najlepiej celowac w kolo 80 w rms. do bagaznika dobry subik polecam powerbassa badz szukac emphasera w ori band passie, ktory swietnie pokonuje tylna sciane w e30. oczywiscie zasilanie i wszelkie kable tez porzadnie oprawic. nie polecam glosnikow w polke tylko psuja scene!!! no i do dobrego sluchania potrzebne radio z korekcja czasowa zeby zniwelowac znieksztalcenia z deski rozdzielczej, ktore w e30 sa dosc duze
kresek

Post numer:#23  Postprzez zygi1066 » 2 wrz 2008, o 15:30

No wlasnie ja mam w panelach, ale musze wygluszyc drzwi, bo one cos slabo graja.
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#24  Postprzez BeMek_E30 » 2 wrz 2008, o 16:01

hej kupiłem tego wzmacniacza keenwoda i tak on ma 4 kanały i chce podłaczyc do niego przednie i tylne głosniki razem 4 jak to zrobic bo jestem w tym tepy pomózcie moze jakis rysunek :P
BeMek_E30

Post numer:#25  Postprzez Wojtek-E30 » 2 wrz 2008, o 17:07

Jest 4kanałowy czyli właśnie możesz podłączyc 4 głośniki - wpinasz pod te zaciski śrubowe, z głośników będziesz miał 4 kable dwuparowe ( + i - ) i podpinasz pod ( + i - ) we wzmaku. Kabelek bym proponował 2x1,5mm.
Musisz też mieć dwa kable RCA do podłączenia wzmaka z radiem jeśli masz w radiu dwa wyjścia na wzmak.
Przód z radia podpinasz pod np. A ( te dwa biało-czerwone ) to głośniczki lecisz pod górne zaciski. Tył tak samo tylko pod B.
Wojtek-E30

Post numer:#26  Postprzez BeMek_E30 » 2 wrz 2008, o 21:09

Wojtek-E30, mam w radiu dwa wyjscia (lewy i prawy) to wystarczy czy musi byc rozgałeznik jescze??
BeMek_E30

Post numer:#27  Postprzez Wojtek-E30 » 2 wrz 2008, o 22:18

Jeśli w radiu masz na pewno dwa wyjścia ( takie jak we wzmaku ) to nie trzeba rozgałęźników tylko dwa kable do połączenia tego ze sobą - długie kable żeby wystarczyły z radia do bagażnika.
Wojtek-E30

Post numer:#28  Postprzez kresek » 3 wrz 2008, o 12:52

ja bym nie wprowadzal w blad. jak kolega bemek mowi ze chce podlaczyc 4 glosniki to musi zasygnalowac wszystkie cztery kanaly. potrzebujesz kabli rca i rozgaleznik jezeli w radiu masz wyjscie tylko na 2 chinch.
kresek

Post numer:#29  Postprzez BeMek_E30 » 3 wrz 2008, o 14:06

ok dziex mozna taki rozgałeznik kupic czy to juz swoja robota?? :D
BeMek_E30

Post numer:#30  Postprzez kresek » 3 wrz 2008, o 21:24

Ten w zupelnosci wystarczy. pamietaj ze potrzebujesz 2 sztuki. musi byc taki z 1 zenskiej na 2 meskie wtedy nie bedziesz potrzebowal tyle dlugich rca, a rozdzielisz sygnal przy piecu

http://www.allegro.pl/item419124713_roz ... zincz.html
kresek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio & GPS