[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

e30 sedan, jakie głośniki ?

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#16  Postprzez przemeq » 22 lut 2009, o 16:13

do tapicerki to byłoby trochę bez sensu, bo jak to by miało się sztywno trzymać
u mnie poprzedni właściciel też pochlastał całą tylną półkę i blachę pod spodem, i to we wszystkie strony :duh:
a tak wogóle to po co komu głośniki w tylnej półce, dobry zestaw na przód, niskotonówka w bagażniku, do tego porządny wzmak i radio i nic więcej nie trzeba, głośniki z tyłu tylko zaburzają scenę muzyczną, chyba że bawimy się w kino samochodowe

ps jak to jest, wszystkie e30 miały fabrycznie dziury w tylnych półkach??
z chęcią bym kupił nie pocięta półkę do sedana
przemeq
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#17  Postprzez pawels5 » 22 lut 2009, o 16:54

przemeq napisał(a):do tapicerki to byłoby trochę bez sensu

wiem, że bez sensu, ale dzwoniłem kiedyś do jakiegoś gościa co robił takie taszki i mówił mi, że mocuje się do tapicerki więc zrezygnowałem. Tak więc chciałem zapytac się jak były w tym przypadku mocowane?
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Silnik: M40B18

Post numer:#18  Postprzez Krissek » 22 lut 2009, o 22:51

bmw320i napisał(a):Moim zdaniem mam dość dyskretnie ale trochę pochlastać blachy musowo

[url=http://img149.imageshack.us/img149/372/aabbg011.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://img149.imageshack.us/img149/aabbg011.jpg/1/w640.png]Obrazek[/URL]

Wybacz, ale za takie zwieśniaczenie pólki w e30 to należy sie pręgież albo kamieniowanie :mad2: :bag: :nienie: Normalnie wieś tańczy i śpiewa a efekt raczej mizerny :duh:
Krissek

Post numer:#19  Postprzez grzesiek660 » 22 lut 2009, o 23:08

grzesiek660, czy to są taszki z alledrą? jak one są mocowane do blachy drzwi, czy do tapicerki?

Zeby to zrobic profi trzeba dociac kawalek blachy i przynitowac do reszty(za glosnikiem jest pusta luka i nie ma do czego dokrecic panela), potem dziura w boczku i 4 dziury w panelu(przykrywasz je potem maskowanica) i dokrecasz srubami do tej przynitowanej blachy. Aha jedyne sluszne maty to dynamat i najlepiej extreme nie zadne app czy soudale, ktore nic nie daja albo smierdza w upalne dni...

Pogrzebalem w tym troche i tak jak kolega wczesniej napisale nie trzeba wszadzac ile wlezie glosnikow do samochodu tylko dobry przod wzmak i sub wymiecie nie jednego "siekacza" typu jbl, boshman itp. syfy, ale to i tak nie chodzi tu o lomot tylko o przyjemnosc sluchania, zalezy czy ktos chce rwac :cen: na glosna muze czy robi to dla siebie zeby mogl posluchac swojej ulubionej plytki w najlepszym wydaniu :D

P.S Nie jeden boshman w skrzyni na caly bagaznik obsral sie przy helixie P10 zasilana A4 :D to dla fanow glosnej muzy

Aha co do tego goscia z allegro co sprzedaje te panele po 220 to naprawde w porzadku kolezka, robi na czas jak komus na nim zalezy i naprawde sa profi wykonane, dobrze oklejone skorka. Mozna z nim tam troche potargowac...Polecam
grzesiek660

Post numer:#20  Postprzez Waski » 22 lut 2009, o 23:13

czy ja wiem ja tam mam panele dosyć spore gabarytowo i wagowo i trzymają się tapicerki ładnie :) 1 minus trzeba wyciąć w tapicerce dziurę na przelot tak aby nie tłumiła głośnika i z drzwi zrobiła się skrzynia pod głośnik :) ale powiem wam ze dobry zestaw odseparowany na przód i jest kozacko. a co do ori miejsc to jest kapa bo nawet jak się kupi lepsze głośniki to i tak one się duszą tam i nigdy nie pokarzą co potrafią
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#21  Postprzez grzesiek660 » 22 lut 2009, o 23:18

czy ja wiem ja tam mam panele dosyć spore gabarytowo i wagowo i trzymają się tapicerki ładnie 1 minus trzeba wyciąć w tapicerce dziurę na przelot tak aby nie tłumiła głośnika i z drzwi zrobiła się skrzynia pod głośnik ale powiem wam ze dobry zestaw odseparowany na przód i jest kozacko. a co do ori miejsc to jest kapa bo nawet jak się kupi lepsze głośniki to i tak one się duszą tam i nigdy nie pokarzą co potrafią

Wyglusz przykrec do blachy i daj po wzmaka jak nie sa podlaczone to dopiero zagraja...a co do tych fabrycznych miejsc masz 100% racji
grzesiek660

Post numer:#22  Postprzez przemeq » 23 lut 2009, o 22:21

tapicerka nie jest sztywna, drgania głośnika są wytłumiane w tapicerce, sporo tracisz na szczegółowości brzmienia, montaż głośników jest bardzo ważny, a zazwyczaj mało kto zwraca na to uwagę

ps możecie podrzucić link do gościa robiącego te panele?? na wiosnę po blacharce będę montował mój zestaw 16' w drzwi i może zamiast znów bawić się samemu kupie coś gotoweg...

ps 2 ponawiam pytanie czy w każdej e30 były fabryczne dziury w półce z tyłu czy da się kupić nie pocięta??
przemeq
Stażysta

Post numer:#23  Postprzez storeweb » 23 lut 2009, o 22:31

przypuszczam że jeśli wyjechała z fabryki bez radia to nie miała wycietych otworów ale jak do tej pory nie spotkałem egzemplarza bez głośników z tyłu
storeweb

Post numer:#24  Postprzez przemeq » 23 lut 2009, o 23:11

ja też nie, i to zazwyczaj jakieś elipsy albo inne wynalazki, u mnie były jakieś 20cm z giełdy i dziury są wielkie, do tego pochlastana blacha pod spodem :mad2:
chyba pozostaje tylko podkleić dziury jakąś sklejka, czy fragmentem innej półki i położyć pod spód trochę wygłuszenia, a na wierzchu nowe obicie zrobić
przemeq
Stażysta

Post numer:#25  Postprzez grzesiek660 » 24 lut 2009, o 03:31

z tego co pamiętam chyba w każdej są dziury z tyłu, ale blacha pod półką nie powinna mieć dziury tylko wgłębienie żeby głośnik wszedł.

ps możecie podrzucić link do gościa robiącego te panele?? na wiosnę po blacharce będę montował mój zestaw 16' w drzwi i może zamiast znów bawić się samemu kupie coś gotoweg...

http://www.allegro.pl/item561346334_pro ... ratis.html

To ten koleżka. Lux panele...
grzesiek660

Post numer:#26  Postprzez jakubmw320 » 25 lut 2009, o 21:01

do tylu wchodza gosniki 4"na6" bez ciecia blachy
jakubmw320

Post numer:#27  Postprzez jasio_zawodnik » 26 lut 2009, o 10:49

posiadam tylną półkę bez otworów na głośniki (czyli występują).... za jakiś czas będzie na sprzedaż przesiadam się na taką z roletą :D
jasio_zawodnik

Poprzednia strona

Powrót do Car Audio & GPS