A radia nigdy nie wykorzystają mocy muzycznej z głośników, nawet jeżeli mają napisane 4x55 W... W życiu wydałem trochę monety na sprzęt i nigdy nie korzystałem z radiowego wzmacniacza...
Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
ogre17 napisał(a): Problem tylko taki, że e30 ciężko nabassować przez tylną gródź, ale to kwestia mocy...![]()
.
to był 1 z powodów:)
Paul napisał(a):a seryjny wzmak BMW dałby rade pociągać odseparowany zestaw hertza i tył trójdrożny hertza 130mm lepiej niż SONY CDX-S22?
więc zwykłe radio jakoś to napędzi, natomiast wystarczy zwykły mały nawet 2-kanałowy (jeżeli nie musisz mieć balansów przód/tył) wzmak i głośniczki hulają.Paul napisał(a):Pytanie jest teraz takie, czy Grundig ze wzmakiem ori BMW będzie grał tak samo jak Sony bez niego ?

Paul napisał(a):nie mam ale jesli będę miał chociaż cień pewności że wzmacniacz ori bmw będzie chodził ze starym radiem tak jak nowe radio bez wzmacniacza to powoli sobie takiego poszukam bo wolę mieć serię na ile to możliwe
valdi80 napisał(a):Ja kupiłem sobie takie coś. Pasuje jak oryginał, gra super.
Też jestem za ori sprzętem, choć sam mam Clariona, ale ori nie mają 6 końcówek chinch (2 pod wzmaka na głośniki, 2 na wzmaka pod sub, 2 na sterowanie osobne bassem na subie).
ogre17 napisał(a):Jest jedna prawidłowość zawsze i wszędzie jakiekolwiek radio (nawet na gałki) z jakimkolwiek osobnym wzmacniaczem będzie grało lepiej, aniżeli nawet najnowsze radio mp3 ze skaczącymi delfinkami i dotykowymi ekranami!

ogre17 napisał(a):a pamiętajcie stare radia topowe graja tak samo jak obecne, no może bez mp3 i DVD, ale mi to wisi...
Kiedyś nie szło kupić markowego cd za 200 pln, stare decki alpine, czy clariona wymiatają do dziś w democarach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość