[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

jak podłaczyć orginalne syczki

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#16  Postprzez Paul » 28 sty 2010, o 22:04

Tak jak pisze ERP, kable które masz do tweeterów ida pod głośniki, jak zdejmiesz osłony głośników pod nogami, to z głośników idą kable w główną wiązkę, w tej wiązce idac najpewniej w stronę silnika znajdziesz z każdej strony wtyczkę która będzie nigdzie nie podpięta, to wtyczka od tweeterów.

teraz Twoja wola jak to podłączyć, ja mam z radia sygnał, który rozchodzi się przez dwie zwrotnice, jedna do tej wtyczki której szukasz i na tweeter a druga na głośnik, z tym że ja mam zestaw Hertza.

Jakbyś miał z tym kłopot pisz do mnie na gg na forum ostatnio mam mniej czasu.

A co do wzmacniacza to jest zamontowany pod wykładziną z lewej strony na ścianie grodziowej w bagażniku, ale jak masz sound system czyli tweetery i resztę fabrycznie, jeżeli tego nie masz i tak powinieneś mieć takie wybrzuszenie w wykładzinie na niego.
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#17  Postprzez pawel_nopl » 28 sty 2010, o 22:52

erp71 napisał(a):pawel_nopl, u mnie przy lewym głośniku w nogach wychodziły kable od tweterów. Zdemontuj głośnik i pod nim powinien być kabelek zakończony konektorem oraz inny idący w wiązce gdzieś dalej do tego jeszcze nie doszedłem ;] A jeżeli tak nie masz to miernikiem sprawdzasz gdzie na wtyczce (które piny) od wiązki drzwi masz kable i analogicznie gniazdo a dalej sobie na pewno poradzisz..

Wlasnie z lewej jeszcze nie rozbieralem, bo mi sie nie chcialo po klucze isc, a mialem tylko srobokret xd
Rozebralem z prawej, i wlasnie oblookalem ze kable (szaro zolty i szaro zielony) ida od miejsca syczkow, przez kostke w drzwiach i potem w zdloz progu i skrecaja pod siedzeniem i pewnie gdzies ida dalej.
Jutro obczaje ta lewa strone, pewnie jest tak jak mowisz, bo z lewej strony jak wyciagnelem zaslepke przy lusterku, to kable mialy identyczny kolor. hmmm... troche dziwne, przeciez chyba powinny byc rozdzielone L i R? Czy moze tweetery podlacza sie inaczej?

Paul wlasnie nie mialem oryginalnie, wiec pewnie nie ma. Ale to miejsza z tym, i tak zestaw glosniczkow bedzie pod nowy wzmacniacz i itp. Tylko zebym wlasnie znalazl te wtyczki. bo mi sie nie chce rozbieraz drzwi, zeby przeciagnac kabelki do syczkow
Obrazek
pawel_nopl
Stażysta

Moje BMW: 318is
Silnik: M42B18

Post numer:#18  Postprzez Paul » 29 sty 2010, o 16:22

Kable z tweeterów powinny iść od lusterka przez drzwi w dół do głośnika pod nogami a stamtąd główną wiązką w stronę radia (wtyczka powinna być ok 20cm od głośnika nie dalej) pod nogami a nie gdzieś przy fotelach.
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Silnik: M20B20

Post numer:#19  Postprzez pawel_nopl » 31 sty 2010, o 23:16

oka, znalazlem w dzien :) przy zarowce to lipa nie robota.

No problem ze znalezieniem kalbi. ida razem z wiazka kabli, a potem sa koncowki.
jedna taka plastikowa a druga zwykla zabka.

Zamontowalem i dziala xd
Obrazek
pawel_nopl
Stażysta

Moje BMW: 318is
Silnik: M42B18

Poprzednia strona

Powrót do Car Audio & GPS