[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

"Stonowane" radio do e30

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#166  Postprzez kamil.k » 7 sty 2011, o 23:54

pawels5 napisał(a):A jak gra takie ori Bawaria? Można to jakoś porównać do grania, czy skrzeczy jak stare radio?

jak dla mnie jest bardzo okej i pewnie zawstydza nie jedno radio z mptszy :D

mam orginalne zwykłe 4 głosniki a muza w aucie(zakładając że słuchamy tej samej piosenki) jest o wiele lepsza niż w domu z radia czy kompa mimo że mam w domu zestaw z subwooferem.w aucie jest taki efekt że gra to tu ,to tam i sam nie wiem gdzie sa głosniki :D
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Nadwozie: -------
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#167  Postprzez Kropka » 8 sty 2011, o 03:30

kotmen napisał(a):
Kropka napisał(a):Robię projekt na studia..
te radia nie istnieją :P
Pytam o Waszą opinię bo jest cenniejsza niż opinia profesora... :P a muszę wybrać jak najszybciej któreś z nich do zrobienia końcowego modelu.. dlatego pytam które lepsze

nr 1 ew. 3, jesteś elektronik i chcesz to wcielić w życie, czy grafikę komp. studiujesz? :D

Nie studiuję Formy przemysłowe..:)
Wcielić w życie nie dam rady.. najwięcej co mi się uda zdziałać to wyfrezowanie tego modelu na potrzeby przeglądu końcowo-semestralnego.

Mieliśmy w tym semestrze zrobić dowolny projekt ..bardzo długo nie miałam pomysłu
więc chciałam zrobić sobie radyjko które będzie pasowało do e30 (i innych young-timerów ew. również) które wyglądać będzie na starego dziada ale będzie nowoczesne (łączy się z telefonem i gps-em przez BT, ma pendriva zintegrowanego z radiem którego można wyjąć i nagrać mp3, osobne wyjście na zmieniarkę i dodatkowe wyjście usb, możliwość zmiany koloru podświetlenia, i mnóstwo ustawień). z całego programu który musiałam sobie zaprojektować wyszła mi ilość przycisków i sposób obsługi, potem sobie rozrysowałam itp. to co widzisz na fotomontarzach to modele wykonane z tektury które przerobiłam w photoshopie.. nie są idealne ale zostało mi mało czasu, muszę szybko coś wybrać żeby rozrysować to w programie 3 D i wyfrezować.. Ponieważ ja nie umiem się zdecydować to wrzuciłam to na forum licząc że wybierzecie jeden z nich i będę miała jedną rzecz z głowy :P
Kropka
Student

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#168  Postprzez Leon » 8 sty 2011, o 18:09

Skoro nie jest to prawdziwe radyjko to proponowałbym w tym temacie zakończyć rozmowy na jego temat.
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Silnik: M20B20

Post numer:#169  Postprzez Prins » 9 sty 2011, o 12:56

A co sadzicie o tym radyjku z serii 7 e32 ?? Zakupiłem takie radio do mnie będzie pasować ??
Zdjęcie ściągnięte z neta: BMW BAVARIA ELECTRONIC CD II + CARTRIDGE
Obrazek
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#170  Postprzez pawels5 » 9 sty 2011, o 17:59

Prins napisał(a):A co sadzicie o tym radyjku z serii 7 e32

Czy to radio ma wyjścia czinch?
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18

Post numer:#171  Postprzez Prins » 9 sty 2011, o 21:15

pawels5 napisał(a):Prins napisał/a:
A co sadzicie o tym radyjku z serii 7 e32

Czy to radio ma wyjścia czinch

nie ma ale z tego co wiem da sie zrobic wyjscie dobry elektronik da rade
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#172  Postprzez zygi1066 » 2 lut 2011, o 10:36

dawno temu wspomniane: http://allegro.pl/nakamichi-cd-40z-pilo ... 85179.html
wydaje mi sie, że musi być zaje**ste, skoro 5-letnie stoi 550 zeta
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#173  Postprzez wojtaq » 2 lut 2011, o 11:40

zygi1066, radyjko bardzo fajne lecz nie czyta mp3 przez co wielu je odrzuci ale jeśli komuś zależy na dobrym dźwięku to warto
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Post numer:#174  Postprzez pawels5 » 2 lut 2011, o 12:56

zygi1066 napisał(a):dawno temu wspomniane: http://allegro.pl/nakamichi-cd-40z-pilo ... 85179.html
wydaje mi sie, że musi być zaje**ste, skoro 5-letnie stoi 550 zeta

Najniższy model tej firmy. Radio kapryśne co do czytania nawet oryginalnych płyt.
pawels5
Inżynier

Post numer:#175  Postprzez AdamKor » 2 lut 2011, o 15:04

Ja zrobiłem u siebie taki zabieg, że rozdzieliłem wiązkę zasilającą radio - w oryginalnym miejscu mam Bavarię CII (podłączone zasilanie i podświetlenie), a do schowka wrzuciłem na ramce dostępnej na allegro nowoczesnego pioneera (który nie wyglądał niestety w kokpicie). Minusem jest to, że pioneer nie jest na pilota ;/

Jak będę miał okazję to postrzelam fotki i wrzucę.
AdamKor
Student

Silnik: M52B28

Post numer:#176  Postprzez gregorto » 2 lut 2011, o 23:37

LeonE30 napisał(a):Ale numer :D Jak nic pasuje do deski E30 :cool2:

Obrazek

Znam kogoś kto to kupił ... jest naprawde :cen: przez duże CH ;) W dodatku pali bezpieczniki :)
a zrobiłem u siebie taki zabieg, że rozdzieliłem wiązkę zasilającą radio - w oryginalnym miejscu mam Bavarię CII (podłączone zasilanie i podświetlenie), a do schowka wrzuciłem na ramce dostępnej na allegro nowoczesnego pioneera (który nie wyglądał niestety w kokpicie). Minusem jest to, że pioneer nie jest na pilota ;/

Jak będę miał okazję to postrzelam fotki i wrzucę.

Wrzuć bo bede tak chcial zrobić
gregorto
Student

Moje BMW: 318i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m40b18

Post numer:#177  Postprzez Nikikin » 3 lut 2011, o 20:32

Słyszałem, że niektórzy w E46 robią tak, że panel chowają bodajże w popielniczce a resztę radia chowają pod fotel. To też nie najgorszy pomysł ;).
Obrazek
Nikikin
Stażysta

Moje BMW: 344i
Silnik: M62B44

Post numer:#178  Postprzez Dj Snake » 7 lut 2011, o 09:10

W e30 chyba za mała popielniczka na takie kombinacje. Lepszy jest patent ze schowkiem, bo ten jest jak bagażnik w TICO i można tam coś pomodzić ;)
Obrazek

Jezeli nie obiciera to znaczy ze jest za wysoko :]
Dj Snake
Stażysta

Moje BMW: 320
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B20

Post numer:#179  Postprzez AdamKor » 7 lut 2011, o 11:53

Dj Snake napisał(a):Lepszy jest patent ze schowkiem, bo ten jest jak bagażnik w TICO i można tam coś pomodzić ;)

Uwierz też szału nie ma :)

żeby wymodzić sobie radio w schowku potrzebujemy
    - 2xprzedłóżki ISO-ISO (np. NOWE ZŁĄCZE ISO PRZEDŁUŻACZ ADAPTER **OPISANE - 3,5 zł/szt.)
    - kieszeń podwieszaną (np. Uniwersalna polkieszen podwieszana kieszen radiowa - 20 zł)
    Obrazek
    - przejściówkę ISO-BMW (np. Zlacze ISO BMW Mini Rover Land Rover do 01r ZAS10B - 5,69 zł)
    - przedłóżkę do anteny, ja wziąłem sobie z niby wzmacniaczem sygnału, ale nie zawuważyłem poprawy :/ 1m to aż nadto

Kieszeń należy przykręcić do plastikowej osłony górnej ścianki schowka. Po jej wymontowaniu wiercimy otworki tak żeby radio było jak najbardziej schowane do tyłu - przeciwnym razie nie da się zamknąć schowka (ja wierciłem 2 razy :) ).
Do kieszonki mieści się każda standardowa ramka. Warto między ramkę a plastikową kieszeń wsunąć jakiś plasterek mikrogumy albo czegokolwiek, żeby się nie obijało i chybotało radio potem.

Z przejściówki ISO-BMW obcinamy kostki ISO, pozbywamy się też niepotrzebnych kabelków. Mają zostać zaznaczone:
Obrazek

Luźne końce trzeba dolutować do analogicznych kabelków kostki, która jest w aucie. Najelpiej wyjąć piny i przygrzać dziadów tak, żeby wszystko było ładnie schowane :)

Przedłóżki ISO i anteny prowadzimy za nawiewem, OBC, zegarkiem czy czym tam, wypuszczamy do schowka górą i wuala :P

Jedynymi minusami jest to, że możemy się pożegnać ze podświetleniem schowka,chyba że wycinać otwór na lamkę w innym miejscu - ja dałem sobie spokój z powodu drugiego minusa, którym jest to, że poza ładowarką do tel/gps jakimś zapaszkiem i rozmrażaczem zamków nic się więcej do schowka nie zmieści :)
Warto mieć też radio na pilota bo trzeba będzie się gimastywkować za każdym razem, żeby coś ogarnąć w radio.

Przydaje się też taki minimini pendrive jak na fotce poniżej - z normalnym nie zamknie się schowek.

Poniżej foto. Jeśli będzie wielkie parcie to dam też kable, ale szczerze to nie chce mi się tego wszystkiego wyciągać :)
Obrazek Obrazek
AdamKor
Student

Silnik: M52B28

Post numer:#180  Postprzez pawels5 » 7 lut 2011, o 21:50

AdamKor napisał(a):Warto mieć też radio na pilota bo trzeba będzie się gimastywkować za każdym razem, żeby coś ogarnąć w radio.

No i chyba trzeba mieć otwarty schowek, bo pilot na podczerwień. Jeździć tak z otwartym schowkiem albo go otwierać co jakiś czas, to trochę nie wygodne. Pomysł dobry gdyby było sterowanie ze starej bawarki.
pawels5
Inżynier

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio & GPS