[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Subufer w tylniej pó?cie ???

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#31  Postprzez czort e34 » 15 lut 2008, o 17:20

lupanet napisał(a):No przeciez napisalem ze staram sie niemusisz powtarzac

uwidaczniam jedynie
lupanet napisał(a):ale jesli Ty nim jestes to bys wtracil cos do tematu a nie niepotrzebnie komentowal czyjes wypowiedzi

juz gdzies sie produkowalem na ten temat i nie bede powtarzac. nie spodobala mi sie
Twoja wypowiedz wiec ja skrytykowalem. z twojej wypowiedzi wynika ze masz sie za jakiegos experta, ktory zamiast doradzic pojechal po chlopaku ktory zapytal....
czort e34

Post numer:#32  Postprzez zygi1066 » 15 lut 2008, o 18:41

bnd07 napisał(a):z twojej wypowiedzi wynika ze masz sie za jakiegos experta, ktory zamiast doradzic pojechal po chlopaku ktory zapytal....

DOKŁADNIE!!!! :cha:
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#33  Postprzez lupanet » 15 lut 2008, o 20:00

bnd07 napisał(a):z twojej wypowiedzi wynika ze masz sie za jakiegos experta
A o ktora dokladnie chodzi? Widzocznie cos sie nie zrozumielismy!

Jesli chodzi o to
staram sie przetlumaczyc, naprostowac, wskazac prawidlowa droge

skoro wiem ze te "tuby z allegro" to nie tuby to przekazuje wam to, a wy na mnie naskakujecie :cho:
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#34  Postprzez czort e34 » 15 lut 2008, o 20:09

lupanet napisał(a):Z gazem nic sie nie stanie chyba ze masz butle z kartonu tak jak sa robione te pseudo tuby samochodowe. Prawdziwa tube to polecam do domu a nie samochodu jak nie wiesz co to tuba to poszukaj prawidlowej definicji a nie na allegro "super bas=tuba" :mad2:

Wiesz wogole czym sie rozni skrzynia od twojej tuby? :police:

ogolnie chodzilo mi o ta wypowiedz. moze chlopak naprawde nie ma pojecia co ma zrobic w swoim e30?? jak wiesz nie jest to auto ktoremu wrzucisz jakies scierwo do bagaznika i ma grac bo tak nie bedzie.
czort e34

Post numer:#35  Postprzez Marian » 15 lut 2008, o 20:24

bnd07 napisał(a):
lupanet napisał(a):Z gazem nic sie nie stanie chyba ze masz butle z kartonu tak jak sa robione te pseudo tuby samochodowe. Prawdziwa tube to polecam do domu a nie samochodu jak nie wiesz co to tuba to poszukaj prawidlowej definicji a nie na allegro "super bas=tuba" :mad2:

Wiesz wogole czym sie rozni skrzynia od twojej tuby? :police:

ogolnie chodzilo mi o ta wypowiedz. moze chlopak naprawde nie ma pojecia co ma zrobic w swoim e30?? jak wiesz nie jest to auto ktoremu wrzucisz jakies scierwo do bagaznika i ma grac bo tak nie bedzie.

i tu sie po calosci zgodze:) byle tuba a nawet jakas smieszna skrzynia nie zagra w e30:) no way ;p
Marian

Re: Subufer w tylniej półcie ???

Post numer:#36  Postprzez czort e34 » 15 lut 2008, o 20:34

bmwe3018is napisał(a):Mam w swojej e30 coupe w tylnej pólce zamontowane 2 głosniki 3 drozne 20 mm
i jest mi za mało bassu a niechce miec tuby w bagazniku...

tak brzmial post a wiec sam chetnie poslucham-poczytam co zrobic zeby ladnie gralo basem ale bez tuby w bagazniku

Marian napisał(a):byle tuba a nawet jakas smieszna skrzynia nie zagra w e30:) no way ;p

zagra, zagra... ale sposobem do tego trzeba podejsc....
czort e34

Post numer:#37  Postprzez debauched » 15 lut 2008, o 21:22

panowie, zuzyjcie ta energie na swoje auta a nie na udry miedzy soba, jest nas malo a zrecie sie co nie miara ;) heh. wiec niezly bas bez subwoofera? przychodza mi do glowy 3 rozwiazania, fabryczne miejsca na wysokiej jakosci glosnikach, z przodu 13cm woofery, wysokotonowki na wysokosci twarzy sluchaczy (powiedzmy oryginalne miejsca montazowe lub przednie slupki), z tylu jakies glosniki, nie wiem ile cm podchodzi do sedana czy coupe, cos by sie dobralo, lub jak ktos wczesniej pisal panele drzwiowe to rozwiazanie wedlug mnie jest marne bo kaleczy auto. jest jeszcze trzecie rozwiazanie: nalezy stworzyc obudowe pod tylna polke, mialo by to krztalt plaski, pojemnosc okolo 20 litrow moze wiecej, montowane by to bylo rzecz jasna od strony bagaznika, pracowaly by w tej obudowie midwoofery dobrej klasy, czy byl by to basreflex to zalezy juz od zastosowanych glosnikow... itp

musisz sie okreslic czy: chcesz ciachac samochod? czy ma byc oryginal

[ Dodano: 15-02-2008, 20:24 ]
http://www.allegro.pl/item308819326_vis ... _21cm.html zbuduj na tym subwoofer, nie jednemu szpachla z wozu odpadnie jak zapuscisz na tym muzyke
debauched

Post numer:#38  Postprzez czort e34 » 11 mar 2008, o 10:45

a slyszal ktos o bass-reflexach w tylnej polce???? ja mam cos takiego zamontowanego i jakies dwa glosniki /chyba 16"/ a na tylnej szybie mam napis "sound by Bose" albo jakos tak...
czort e34

Post numer:#39  Postprzez lupanet » 11 mar 2008, o 16:55

bnd07 napisał(a):i jakies dwa glosniki /chyba 16"/
2x 16 cali raczej nie wejdzie na tylna polke, chyba ze masz to w kuferku ale i tak sporo :)
bnd07 napisał(a):a na tylnej szybie mam napis "sound by Bose"

Ale co? masz sprzet bose czy tylko napis?
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#40  Postprzez czort e34 » 12 mar 2008, o 02:34

jak zrobie foty to wkleje... malenki napis na gorze tylnej szyby /cos takiego jak kiedys Pioneer :mrgreen: chodzi mi o polke z refleksami.... widzial ktos cos takiego w e30??? nie moge powiedziec ze to fabryka, ale na robote samozwanca tez to nie wyglada.
czort e34

Post numer:#41  Postprzez debauched » 18 mar 2008, o 08:53

no nie jest to fabryka... fabrycznie masz dziury w tylnej polce lub obudowy soundsystem
debauched

Poprzednia strona

Powrót do Car Audio & GPS