[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

"Stonowane" radio do e30

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#91  Postprzez Paul » 7 sty 2010, o 15:30

Ja mam Hertza DSK i nie narzekam chociaż wysokie tony trochę piskliwe są jeśli nie ma się radia z dobrym zakresem regulacji.

i przy okazji, kto ma zestaw z kick bassami - też macie ten "problem" że przy za dużym basie membrana głośnika ma tak duże wychylenie że lekko stuka o klapkę maskująca?

BTW Macias jak Ty w szkole uczysz to uważaj na te 13stki, bo nawet Polański się nie wywinął :P
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#92  Postprzez Macias » 7 sty 2010, o 15:43

Ano w MEN-ie robię, w sumie burdel jak w MON-ie więc jeden grzyb ;)

valdi80 napisał(a):Z trzynastek polecam to http://www.allegro.pl/item869218864_ton ... 130mm.html
Radzę się spieszyć, pochodzą z wyprzedaży - stąd cena.

TONS...HIT ;) nie no może nie będą takie złe, ale ponoć firma upadła jakiś czas temu(?) nie robią tego te małe żółte i tylko mają nazwę? coś jak junak millenium heh

Z pukaczy to się nie znam za bardzo, ale na pewno nigdy nie kupię już magnata - kiedyś zakupiłem jakieś do touringa i grały gorzej jak ori 20-letnie papierzaki...
Macias

Post numer:#93  Postprzez M-Technic » 7 sty 2010, o 17:01

Co do mid bassów polecam Firmę phonocar grają rewelacyjnie i w dobrej cenie.

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=871058291
M-Technic

Post numer:#94  Postprzez valdi80 » 7 sty 2010, o 17:07

Te Tonsile są IMHO o lata świetlne lepsze niż wszystkie głośniki w cenie do 500 pln (hertz, helix, etc). Zwrotnica 12dB/12dB, naturalne brzmienie bez podbarwień. Miałem okazję je słyszeć, po odsłuchu zamówiłem zestaw 16cm do Transita. Zagrają tak, jak pozostałe komponenty im pozwolą- polecam pod piec, pod radiem żadne dobrze nie grają :roll: Produkowane były we Wrześni, to są niedobitki z dostępnych- wyprzedaż pozostałości po Pro-Tonsilu :(. Ponoć produkowane były na zlecenie Velocity, ale to może być plotka.
Nie wiem skąd opinie, że Hertz, PB, Helixy są takie kozackie. Na mnie szału nie robią, nikt nie pisze o np. Rainbow, które grają rewelacyjnie i warto dopłacić te 200pln, żeby mieć porządny zestaw. Za 179pln nie znajdziecie nic lepszego od tych Tonsilów. Za 279 też nie.
Wozu braucht man einen Stern, einen Blitz oder 4 Ringe...?! Zum Leben braucht man nur 2 Nieren
www.youngtimerhouse.pl
https://www.facebook.com/youngtimerhouse
valdi80
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#95  Postprzez M-Technic » 7 sty 2010, o 17:11

Dziwne skoro te tonsile takie dobre to czemu żadna firma nie nagłaśnia nimi aut ?
M-Technic

Post numer:#96  Postprzez valdi80 » 7 sty 2010, o 17:31

M-Technic napisał(a):Dziwne skoro te tonsile takie dobre to czemu żadna firma nie nagłaśnia nimi aut ?

Przede wszystkim firmy nagłaśniają swoje democary sprzętem, który promują. Na Tonsilu nie zrobisz dużej marży, ich sieć dystrybucyjna praktycznie nie istniała. Poza tym nie jest to produkt dla klienta wymagającego (tanie linie hertza, alpine, etc. też nie służą do profesjonalnego nagłaśniania aut). Jakbyś prowadził warsztat caraudio co byś polecił klientowi? Głośniki na których zarobisz 100, czy 500 pln? Sam mam w aucie głośniki DLS R6A plus tweetery DLS UR1. Kupiłem od znajomego dealera marki w cenie dystrybutora. Różnica w porównaniu do detalu osiągneła 600 pln.
Wozu braucht man einen Stern, einen Blitz oder 4 Ringe...?! Zum Leben braucht man nur 2 Nieren
www.youngtimerhouse.pl
https://www.facebook.com/youngtimerhouse
valdi80
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#97  Postprzez M-Technic » 7 sty 2010, o 18:52

Masz rację trzeba mieć zajoba zeby kupywać takie drogie głośniki ja niestety tak mam Mam tweetery DLS IRIDIUM co używki chodzą po 7, 8 stów i midbasy DLS UP6i za 700 no ale jakość i barwa dzwięku audiofilska .Tweeterki w hi end na 10 punktów dostały 8 to mówi samo za siebie midbasy niestety tylko 6punktów porażka za te pieniądze.
M-Technic

Post numer:#98  Postprzez przemeq » 7 sty 2010, o 21:13

M-Technic napisał(a):Masz rację trzeba mieć zajoba zeby kupywać takie drogie głośniki ja niestety tak mam Mam tweetery DLS IRIDIUM co używki chodzą po 7, 8 stów i midbasy DLS UP6i za 700 no ale jakość i barwa dzwięku audiofilska .Tweeterki w hi end na 10 punktów dostały 8 to mówi samo za siebie midbasy niestety tylko 6punktów porażka za te pieniądze.

ja to myślałem że sprzęt ma grac dla mojego ucha a nie dla testów i punktów
e46 330i & szukam e30 coupe wąskie lampu
przemeq
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#99  Postprzez pawels5 » 7 sty 2010, o 21:58

przemeq napisał(a):ja to myślałem że sprzęt ma grac dla mojego ucha a nie dla testów i punktów

Tak się składa, że zanim dostały te punkty, to grały dla czyjegoś ucha i stąd ta informacja. Po drugie, jak już kupować Alpine, to z serii CDA, a nie CDE. Miałem podobną Alpine i wyrzuciłem właśnie na rzecz DXZ389, które w tej kasie zagrało o wiele lepiej. Nie dajcie się otumanić modzie, że tylko Alpine. Nie wiem co można zarzucić temu clarkowi odnośnie jakości wykonania i wyglądu skoro pasuje jakby było ori BMW, w przeciwieństwie do choinkowej Alpine.
lukasz22r, miałeś tego Clariona i porównywałeś jakość wykonania do Alpine, jeśli tak, to napisz co Cie raziło w jakości wykonania.
Jeśli chodzi o Tonsil, to popieram valdi80,
Tak świeci DXZ389
Obrazek
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#100  Postprzez pietrek89 » 7 sty 2010, o 23:03

bekkouche napisał(a):Dołączę się do prośby o zaproponowanie jakichś głośników, bo moje ori zdechły już prawie...

co do głośników na przód proponuje zestaw HERTZ DSK 130 - mam taki u siebie, gra bosko jak na głośniki 13-stki...
Ten zestaw posiada gwizdki i 4x zwrotnice... Ceny w granicach 269 PLN
Obrazek

Macias napisał(a):Natomiast od dłuższego czasu czaje się na tego Alpine

takie jak Ty pokazałeś na obrazku to ALPINE CDE-101RM.
Również posiadam taki sprzęt audio :mrgreen: gorąco polecam, świetnie komponuje się z resztą auta... tylko teraz tak myślę, że jednak cena jest zawyżona, ale byłem nakręcony na ten model ALPINE :mrgreen:

pawels5 napisał(a):w przeciwieństwie do choinkowej Alpine.

jakiej choinkowej? przestań...
Ostatnio edytowano 7 sty 2010, o 23:26 przez pietrek89, łącznie edytowano 1 raz
Bo E30 fajne są...
pietrek89
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Kolejne BMW: ___

Post numer:#101  Postprzez Paul » 7 sty 2010, o 23:11

Hertz gra dobrze ale :cen: nie urywa, jakbym miał wybierać jeszcze raz to dopłaciłbym chyba i Rainbowa brał.
Paul
Profesor

Post numer:#102  Postprzez pietrek89 » 7 sty 2010, o 23:15

Paul napisał(a):Hertz gra dobrze ale :cen: nie urywa

żaden głośnik nie będzie urywać :cen:, jeżeli mówimy o 13cm...
Bo E30 fajne są...
pietrek89
Student

Moje BMW: 325i
Kolejne BMW: ___

Post numer:#103  Postprzez wojtaq » 7 sty 2010, o 23:28

i przy okazji, kto ma zestaw z kick bassami - też macie ten "problem" że przy za dużym basie membrana głośnika ma tak duże wychylenie że lekko stuka o klapkę maskująca?

Paul, to już są przestery i oznaka że musisz odkręcić trochę volumu bądź odjąć basu
głośniki już nie wydalają bądź wzmak nie uciąga ich ( pewnie napiszesz że masz pod radiem ale mi właśnie chodzi o wzmaka w radiu jak coś ;) )
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Post numer:#104  Postprzez Paul » 7 sty 2010, o 23:45

wojtaq, mam pod radiem :P

ale wydaje mi się że to nie kwestia wolumu czy bassu bo głośnik się nie dławi tylko uderza o osłonę która nie była zaprojektowana żeby mieścić głośnik z takim wychyleniem membrany - mowa o fabrycznym plastiku nie tym dodanym do głośników.

pietrek89 napisał(a):żaden głośnik nie będzie urywać :cen:, jeżeli mówimy o 13cm...

no ja wiem, ale słyszałem lepiej brzmiące trzynastki ;) to miałem na myśli.
Paul
Profesor

Post numer:#105  Postprzez wojtaq » 8 sty 2010, o 00:00

Paul napisał(a):wojtaq, mam pod radiem :P

ale wydaje mi się że to nie kwestia wolumu czy bassu bo głośnik się nie dławi tylko uderza o osłonę która nie była zaprojektowana żeby mieścić głośnik z takim wychyleniem membrany - mowa o fabrycznym plastiku nie tym dodanym do głośników.

pietrek89 napisał(a):żaden głośnik nie będzie urywać :cen:, jeżeli mówimy o 13cm...

no ja wiem, ale słyszałem lepiej brzmiące trzynastki ;) to miałem na myśli.

więc myślę że nic chyba z tymi uderzeniami nie da się zrobić
13 beda grały lepiej i gorzej ale i tak do 16 jest duży przeskok
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio & GPS