[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

db-tronic

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

db-tronic

Post numer:#1  Postprzez marecky » 9 sty 2008, o 13:08

Czy ktoś z Was ma może albo gdzieś widział takie radio? db-tronic DB-RDMP-5500-R ?? Miałem to cholerstwo w poprzednim aucie podłączone, sprzedałem samochód a razem z nim kostkę - przejściówkę na ISO :evil:
I teraz nie mogę tego wynalazku podłączyć. Ma tak nietypowe wyjście, że NIGDZIE nie można dostać kostki. Ani w serwisach CAR Audio ani w żadnym sklepie elektronicznym. Pozostaje jedynie dorobienie kostki we własnym zakresie. I tu problem - nie wiem, jaki jest schemat wyjść z tego cuda. Fabrycznie ma jakąś taką kostkę dwa rzędy po sześć pinów. Czy ktoś z Was może coś w tej sprawie pomóc?

W innym przypadku radio wyląduje jako zabawka dla dzieciaków, a szkoda mi go bo ma wsio co mi potrzeba do życia - panel, CD+MP3 i pilota.

Acha, jeszcze jedna sprawa... Wyczytałem, że w miejsce oryginalnych głośniczków z przodu nie zmieszczą mi się 16cm bez większych przeróbek? Mam rację? Bo takie zamierzałem kupić na przód.
marecky

Post numer:#2  Postprzez evil » 9 sty 2008, o 14:27

nie zmieszczą się, a poza tym, to nie ma większego sensu - wnęka na glośnik jest obliczona pod fabryczną 13-kę, a 16-ka zagra tam tak sobie... pozostaje zrobienie paneli na drzwi.

co do radia, czy to nie jest jakiś wynalazek, który nazywa się rownież DALCO?
evil

Post numer:#3  Postprzez bambus » 9 sty 2008, o 15:12

evil napisał(a): pozostaje zrobienie paneli na drzwi.

dołacze sie troche do tematu...
mozna gdzieś dostać takie boczki do drzwi juz z profilem pod głośniki czy raczej trzeba samemu dłubać?
bambus

Post numer:#4  Postprzez marecky » 9 sty 2008, o 15:19

Czyli szesnastki sobie z przodu odpuszczę.

Co do radia: Nigdzie na nim nie znalazłem nazwy DALCO, jest tylko db-tronic. W sieci też nie znalazłem radia DALCO, które byłoby chociaż z wyglądu takie jak ten mój wynalazek.
W związku z tym pytanie nadal otwarte: może ktoś ma lub miał takie coś jak db-tronic DB-RDMP-5500-R ??
marecky

Post numer:#5  Postprzez evil » 9 sty 2008, o 15:44

ktoś na forum robił takie panele. wiem, że w Łodzi jest firma, która ma takie gotowe, do przykręcenia zamiast plastikowych schowków. do tego przydałoby się wygłuszenie drzwi, zeby zestaw nie "grał na zewnątrz", a na to jest też piękny, prosty i tani patent.
jak mnie najdzie, to opiszę. podpowiedziane przez kolesie, który kładł instalacje audio w autach. organoleptycznie stwierdzilem, że się sprawdza.
evil

Post numer:#6  Postprzez bambus » 9 sty 2008, o 18:00

byłbym bardzo wdzięczny gdybys cos wkleił na ten temat....a wiesz moze jak ta firma sie nazywa albo masz moze jakis namiar na nia? :D
bambus

Post numer:#7  Postprzez evil » 9 sty 2008, o 18:18

szukajcie na AlleDrogo:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3151684 tu akurat nie ma, ale robia chyba takie rzeczy. tyle, ze biorąc pod uwagę koszt mdf'u + skaju na obicie oraz zszywek do takera, to trochę drogo... :mrgreen:
evil

Post numer:#8  Postprzez bambus » 9 sty 2008, o 18:34

okkkkk dzieki
bambus

Post numer:#9  Postprzez zygi1066 » 9 sty 2008, o 18:36

bambus napisał(a):
evil napisał(a): pozostaje zrobienie paneli na drzwi.

dołacze sie troche do tematu...
mozna gdzieś dostać takie boczki do drzwi juz z profilem pod głośniki czy raczej trzeba samemu dłubać?

Służe pomocą... http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=2463
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#10  Postprzez tigre0070 » 28 sty 2008, o 20:19

marecky, na 30 stronie masz opis kabelków w tym radiu http://db-tronic.com/admin/upload/794411121320248.pdf
tigre0070

Post numer:#11  Postprzez marecky » 30 sty 2008, o 13:12

tigre0070, ja też od tego zacząłem :D Ale w oryginalnej instrukcji radia nie ma (!!!) rozpiski kostki zastosowanej w tym radiu :mad2: Tam jest rozrysowane standardowe złącze ISO. Durne jakieś te Chińczyki.

Radio nadal leży w kącie i czeka na pomoc :cry:
marecky

Post numer:#12  Postprzez tigre0070 » 30 sty 2008, o 14:05

taka kostka?
Obrazek

czy taka?

Obrazek

czy może jeszcze taka?

Obrazek

najlepiej zrób zdjęcie wejścia na tą kostkę
tigre0070

Post numer:#13  Postprzez marecky » 30 sty 2008, o 14:20

tigre0070, no właśnie to co na samej górze pokazałeś(biała kostka wchodzi do radia)!!!! To jest właśnie taka przejściówka, której mi brakuje :cool2: Domyślam się, że fotki gdzieś z netu a nie masz takiej przejściówki w domu?
marecky

Post numer:#14  Postprzez tigre0070 » 30 sty 2008, o 14:53

zamawiaj na allegro , łap linka

pozycja nr 30
http://allegro.pl/item299881544__zlacza ... wybor.html
tigre0070

Post numer:#15  Postprzez marecky » 30 sty 2008, o 15:41

No proszę... Tak mi ktoś kiedyś podpowiadał, że z Pioneera pasuje. Dzięki tigre0070. Kostkę już zamówiłem. Połowa problemu z głowy. Problem rozkładu pinów nadal zostaje - w Pioneerze są inaczej połączone, pomimo tego samego kształtu kostki. Sprawdziłem to na innych forach.
No ale zawsze to jakiś krok do przodu :D
marecky

Następna strona

Powrót do Car Audio & GPS