[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Subufer w tylniej pó?cie ???

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Subufer w tylniej półcie ???

Post numer:#1  Postprzez bmwe3018is » 20 sty 2008, o 22:43

Witam !!!

Mam w swojej e30 coupe w tylnej pólce zamontowane 2 głosniki 3 drozne 20 mm
i jest mi za mało bassu a niechce miec tuby w bagazniku...
I teraz mam taki pomył zeby zamias 1 głosnika 3-droznego wstawic subufer i na to maskownice ze starego głosnika ale nie wiem czy to bedzie grało co to tym sadzicie ???
bmwe3018is

Post numer:#2  Postprzez ZTJ » 20 sty 2008, o 23:51

bmwe3018is napisał(a):I teraz mam taki pomył zeby zamias 1 głosnika 3-droznego wstawic subufer i na to maskownice ze starego głosnika ale nie wiem czy to bedzie grało co to tym sadzicie ???

Jeśli podłączysz go pod radio to efekt będzie żaden, no może radio spalisz. Ze wzmacniaczem też nie będzie rewelacji, gdyż głośnik niskotonowy musi mieć pewną zamkniętą przesteń do czystego, głębokiego grania (dlatego montuje je się w skrzynkach).
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez wrona » 21 sty 2008, o 15:31

ZTJ napisał(a): Ze wzmacniaczem też nie będzie rewelacji, gdyż głośnik niskotonowy musi mieć pewną zamkniętą przesteń do czystego, głębokiego grania (dlatego montuje je się w skrzynkach).

chyba ze bedzie to glosnik basowy free air wtedy zagra bardzo ladnie na wzmaku

pozdrawiam wrona
angole angole angole ...... only bmw !!!!!
Obrazek
nie stac mnie na lpg ........:D
wrona
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez evil » 21 sty 2008, o 16:33

ew. pozostaje zabudowanie skrzyni pod półką, bass-refleksy i będzie bene...

pozdrawiam,

Zenobiusz.
evil

Post numer:#5  Postprzez lupanet » 21 sty 2008, o 16:57

wrona napisał(a):chyba ze bedzie to glosnik basowy free air wtedy zagra bardzo ladnie na wzmaku
Glosniki do free air w samochodzie nie istnieja :duh: , juz samo to ze taki bedzie sie znajdowal nie oznacza ze bedzie to free air.

Powierzchnia przegrody akustycznej musi byc w przyblizeniu (Vas*pow.membrany)^3 (glosniki maja Vas grubo ponad 100litrow), a objetosc powietrza przed i za przegroda musi byc taka sama i nieskonczenie duza. :nienie:
--- Miejsce na Twoją reklamę ---
lupanet
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez Marian » 23 sty 2008, o 08:30

Marian

Post numer:#7  Postprzez tigre0070 » 28 sty 2008, o 14:46

a czy przypadkiem przy zamontowaniu w półce bagażnik nie robi za skrzynkę?? :tan:
tigre0070

Post numer:#8  Postprzez zygi1066 » 1 lut 2008, o 18:49

całkiem fajnie sie składa, ponieważ ostatnio byłem na okęciu w montowni car-audio przy media markt, i rozmawiałem z kolesiem na ten temat. powiedział, że jedyne rozwiązanie, żeby to ładnie grało, to są elipsy w półkę. i nie bawić się w jakieś wynalazki, tylko jedyne , jakie by polecał z dostępnych w markecie, to JBL. ewentualnie pioneer. powiedział że cała reszta głośników to jest chłam. ja mu ufam, i ci o znają JBL, też wiedzą o co chodzi. A Elipsy ponoć mają specjalną budowę w takie miejsca.
Pozdre30
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez bmwe3018is » 1 lut 2008, o 19:22

Ja mam teraz zamontowane 2x 20 cm 3 drorzne blaupunkty pod małym wszacniaczem i powiem ze nie gra zle ale chce wiecej bassu :twisted:
bmwe3018is

Post numer:#10  Postprzez lupanet » 3 lut 2008, o 21:26

zygi1066 napisał(a):yłem na okęciu w montowni car-audio przy media markt
"Przy" czy "w" media markt bo to jest wielka roznica.
zygi1066 napisał(a):rozmawiałem z kolesiem na ten temat. powiedział, że jedyne rozwiązanie, żeby to ładnie grało, to są elipsy w półkę
I ten koleszka pracuje tam na stanowisku A - sekretarka, B - sprzatacz, C - wcale tam nie pracuje? Zeby ladnie gralo to wystarczy dobre radio i odseparowany zestawik na przod, jesli komus malo daje do tego wzmacniacz, jak ciagle malo 2gi wzmak + subwoofer do bagarznika. Ale ludzie wola kupic ze 4 elipsy alpierda z MM wstawic w polke i podpiac pod radio na pale laczac wszystko pod jeden kanal mylac do tego bieguny +/- :duh:
lupanet
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#11  Postprzez zygi1066 » 4 lut 2008, o 21:38

lupanet napisał(a):zygi1066 napisał/a:
yłem na okęciu w montowni car-audio przy media markt

"Przy" czy "w" media markt bo to jest wielka roznica.

osobna firma na zlecenie media markt, jeśli to robi wogóle jakąkolwiek różnice

[ Dodano: 04-02-2008, 20:44 ]
lupanet napisał(a):zygi1066 napisał/a:
rozmawiałem z kolesiem na ten temat. powiedział, że jedyne rozwiązanie, żeby to ładnie grało, to są elipsy w półkę

I ten koleszka pracuje tam na stanowisku A - sekretarka, B - sprzatacz, C - wcale tam nie pracuje? Zeby ladnie gralo to wystarczy dobre radio i odseparowany zestawik na przod, jesli komus malo daje do tego wzmacniacz, jak ciagle malo 2gi wzmak + subwoofer do bagarznika. Ale ludzie wola kupic ze 4 elipsy alpierda z MM wstawic w polke i podpiac pod radio na pale laczac wszystko pod jeden kanal mylac do tego bieguny +/- :duh:

doczytałeś wogóle do końca? elipsy są tak skonstruowane w takie miejsca. A kim on tam jest to nie wiem. nie znam go. może woźny tylko akurat montował audio w... bodajże almerze, ot, tak z nudów. A może mi zaraz zaczniesz tłumaczyć który to jest + a który -?
nie, najlepiej nakupować 20 wzmacniaczy na głośnikach a'la allegro (np. coś takiego: http://allegro.pl/item301193509_car_aud ... ar_fv.html ) do tego wzmacniacz 5000W i podskakujemy a nie jedziemy :jum: a dźwięku jak nie było tak nie ma :bag:
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez bmwe3018is » 9 lut 2008, o 00:35

ok mam nowy pomysł mysle nad tym zeby jednak dac tube lub skrzynie do bagaznika ale mam pytanie czy jest mozliwe zeby od wibracji z basu stało sie cos z lpg ?? mam butle w kole...
bmwe3018is

Post numer:#13  Postprzez lupanet » 9 lut 2008, o 00:49

Z gazem nic sie nie stanie chyba ze masz butle z kartonu tak jak sa robione te pseudo tuby samochodowe. Prawdziwa tube to polecam do domu a nie samochodu jak nie wiesz co to tuba to poszukaj prawidlowej definicji a nie na allegro "super bas=tuba" :mad2:

Wiesz wogole czym sie rozni skrzynia od twojej tuby? :police:
lupanet
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#14  Postprzez bmwe3018is » 9 lut 2008, o 00:59

ja jeszcze nic niemam ale chce kupic skrznie ale nie wiem czy cos sie tam przy butli nie rozleguluje
bmwe3018is

Post numer:#15  Postprzez ZTJ » 9 lut 2008, o 02:31

Butli raczej nic się nie stanie. Zastanów się nad skrzynką a nie tubą. Problem będzie jednak z dochodzeniem dźwięku do kabiny, bo to w końcu sedan. Może ktoś się wypowie jak gra skrzynka w bagażniku e30.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Następna strona

Powrót do Car Audio & GPS