jak wiadomo w e30 dość ciasno z montażem jakiegokolwiek sensownego car audio . a szczególnie jeśli chodzi o gwizdki które montowane fabrycznie są prawie nie dostępne .
i tak z delikatnych nudów w pracy zrobiłem panele na gwizdki myślę że wyglądają znoście szczególnie że powstały w 8 godzin
a więc na początek powstały pierścienie z mdf # 16 mm. Nie mam zdjęć jak je zrobiłem ale najpierw został wywiercony otwór o średnicy 50 mm a następnie drugi o średnicy 65 mm. I tak powstały pierścienie :
w które wpasowane będą obudowy od gwizdków (w tym przypadku power bass) :
następnie krawędź pierścienia została ofrezowana frezem fi 6mm :
co wygląda mniej więcej tak :
potem oszlifowane pierścienie i fabryczne zaślepki lusterek zapodkładowałałem (w tym przypadku podkład STUDIO beżowy )
następnym etapem było wklejenie fabrycznych obudów w pierścień (klej stolarski RAKOLL)
następnie wycięcie w trójkącie otworu na gwizdek (z braku odpowiedniego wiertła otwory wiertłem i wygładzone jajowatym pilnikiem ) :
następnie pierścienie przyklejane są do trójkątów (ponownie klej stolarski RAKOLL) , w pierw na grzejnik żeby klej lekko złapał i się nie przesunęło a potem w ściski na jakieś 30 40 minut :
teraz grubo podkładu (STUDIO beżowy) żeby zalać szczeliny na płaszczyznach klejenia . Zacieki zostaną wyszlifowane i ponownie zapodkładowane :
suszenie
:
a tak będzie to wyglądało z wsadzonym gwizdkiem (na razie w podkładzie ale zarys jest
)
jak wszystko będzie pasowało to matujemy wodnym papierem 1000. Pamiętając żeby nie moczyć w wodzie a delikatnie wilżyć papier bo mdf jak zaciągnie wode to spuchnie i po robocie :/
po zmatowieniu lakier
u mnie czarny połysk :
i malowanie
i zostawiam na noc żeby wyschło
mam nadzieje że wszytko opisałem i zobrazowałem w prosty i zrozumiały sposób i że komuś to przypadnie do gustu
zdjęcia jak to wygląda w samochodzie dodam w ciągu dwóch dni .
ps. słaba jakość zdjęć bo robione telefonem
POZDRAWIAM
to zwykły oszust