[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jakie Audio w e30 Coupe

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Jakie Audio w e30 Coupe

Post numer:#1  Postprzez Ficaq » 4 mar 2012, o 23:10

Witam. Jestem nowy na forum tak że proszę o wyrozumiałość. Mam dopiero niecałe 16 lat lecz po wpisaniu mojej daty urodzenia nie mogłem zarejestrować się na forum wiec dałem jakąś przypadkową. Do rzeczy , a więc posiadam razem z tatą e30 Coupe z silnikiem M20B20 i chciał bym do niej zamontować jakieś car audio. Tak wiem , pewnie wielu z was napisze ze sam silnik jest całym audio ale chce zrobić ojcu niespodziankę i chciał bym mu zamontować jakieś car audio.Mój budżet to ok 500zl mam już radio w bmw tata kiedyś kupił jest to Clarion BD269RMP zostało zakupione w 2009 r a wybraliśmy je dla tego że idealnie jego podświetlenie jak i cały kolor idealnie wpasowuje się w całą deskę tzn. podświetlanie koloru pomarańczowego bardzo zbliżonego do podświetlenia deski BMW. Teraz myślałem nad kupnem jakiegoś suba i wzmaka na tył do bagażnika . Śledziłem wiele tematów i dowiedziałem ze ze E30 Coupe jest bardzo baso szczelna bo jest gruba blacha po miedzy tylnią kanapą a bagażnikiem , nie wiem czy to prawda. Teraz prosze o rade jaki głośnik do bagażnika i jaka skrzynia no i oczywiscie jaki wzmak aa i moze jeszcze jakie na przód głośniczki . Pozdrawiam Ficaq
Ficaq

Post numer:#2  Postprzez mamut103 » 4 mar 2012, o 23:22

Masz za mało pieniędzy na to co chcesz zrobić. Ja bym kupił panele w drzwi na głośniki 16cm i założył jakiś zestaw za pieniądze które Ci zostaną. (Niskośredniotonowe + wysokie) ew. jak nie chcesz paneli w drzwi bo chcesz całkowicie wszystko zostawić ori to jakiś zestaw w seryjne miejsce + gwizdki deskę i może mały wzmacniacz używany i ew. w przyszłości dokupić jakieś niskie tony w półkę czy pod fotele, ew. w podłokietnik tylny o ile jest.
mamut103

Post numer:#3  Postprzez kamil7s » 4 mar 2012, o 23:28

Wiesz, jeśli auto jest na pół to rozumiem sens niespodzianki, ale jesli auto jest oczkiem w głowie taty, to skonsultowałbym z nim tę kwestię, powiedzial tyle mam do przeznaczenia i zrobił coś wspólnie. Ja bym nie chciał żeby mi ktoś w aucie grzabał, może w twoim przypadku tato wyłoży drugie 500zł i wtedy to juz można myśleć naprawdę o czymś konkretnym.
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez Ficaq » 4 mar 2012, o 23:36

Auto za niecałe 3 lata ma być moje a wiec juz powoli szykuje je pod siebie :) Autem narazie jezdzi tata ale ma zamiar kupic sobie nową octavie wiec bmw bedzie dla mnie zaraz . Nieraz nią wyjade przejade sie po ulicy kawałek i przyjade z powrotem . Mam na allegro zestaw wzmak first australia i skrzynie z głosnikiem hifonics za 250 zl do tego kable licze tak około 100-150 zl a co do głosników w drzwiach to mam zamiar zrobic takie panele z pomocą wujka jest on stolarzem sam panel mam zamiar wykonac z płyty mdf.
Ficaq

Post numer:#5  Postprzez Pietrek » 4 mar 2012, o 23:38

Moim zdaniem daruj sobie skrzynie w bagażniku.
Lepiej włożyć odseparowany zestaw: 16cm + panel w drzwi, wysokotonowe w trójkąty lusterek, zwrotnice pod maskownice zamiast starych głośników, i jeśli starczy funduszy to zasilić to jakimś niedużym wzmacniaczem
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez wojtaq » 5 mar 2012, o 00:14

Pietrek napisał(a):Moim zdaniem daruj sobie skrzynie w bagażniku.
Lepiej włożyć odseparowany zestaw: 16cm + panel w drzwi, wysokotonowe w trójkąty lusterek, zwrotnice pod maskownice zamiast starych głośników, i jeśli starczy funduszy to zasilić to jakimś niedużym wzmacniaczem

dokładnie
tylko i wyłącznie zrobić jakiś panel w drzwi do tego zestaw i najlepiej byłoby podpiąć to pod wzmak lecz budżet niestety nie pozwoli
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Post numer:#7  Postprzez zygi1066 » 5 mar 2012, o 10:08

panowie, ja nie widzę sensu robić paneli. odseparowany zestaw na przód, i suba jednak. Nie musi być nie wiadomo jaki wypas, używany z wzmacniaczem kupi się za 200-300zł, do tego przedwody ~80zł, zestaw blaupunkta na przód kupiłem za 150zł w mediamarkecie, tył jakieś pioneery- w coupe można szaleć z głośnikami na tył, w touringu niestety nie :/ i jest gitarka! żaden głośnik nie da tyle co subwoofer na wzmacniaczu. a koszt zrobienia paneli to przypuszczam ze 200zł, jeżeli ktoś nie umie samemu
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez wojtaq » 5 mar 2012, o 10:15

napisał że ogarnie sam a za 200 czy 300 zł to sub będzie grał .............
najpierw niech zrobi panele i dobry przód a jak bedzie mu brakowalo to zrobi suba ale ja nie widze sensu odbierac sobie bagaznik czyms co nie zagra lepiej niż DOBRZE zrobiony przód
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Post numer:#9  Postprzez zygi1066 » 5 mar 2012, o 10:39

ale z panelami jest albo kupe roboty, albo kasy. a one wcale nie dają nie wiadomo jak dużej różnicy
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez Pietrek » 5 mar 2012, o 15:52

zygi1066 napisał(a):a one wcale nie dają nie wiadomo jak dużej różnicy

Po tej wypowiedzi zapewniam Cię że nie słyszałeś dobrze zrobionego zestawu na przód...
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25

Post numer:#11  Postprzez pawels5 » 5 mar 2012, o 23:56

zygi1066 napisał(a):ale z panelami jest albo kupe roboty, albo kasy. a one wcale nie dają nie wiadomo jak dużej różnicy

Wejdź sobie na jakieś forum CA, organizują co jakiś czas spoty. Zobaczysz w okolicy gdzie najbliżej, podjedziesz i posłuchasz sobie jak powinny grać np. drzwi, później wypowiesz się tu.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#12  Postprzez Ficaq » 6 mar 2012, o 23:30

Mam zamiar narazie wstawić 13 na ori miejsce na dole coś takiego : http://allegro.pl/alpine-sxe-1350s-2-dr ... 70158.html nada sie a twitery na trójkąty od lusterek
Ficaq

Post numer:#13  Postprzez pawels5 » 7 mar 2012, o 01:19

Miałem toto jak kupiłem auto. Nie grało pod radiem ani wzmacniaczem. Takie granie dla niewymagających. Podobno gra dobrze Macrom M3S.51, przynajmniej pod radiem.
pawels5
Inżynier

Post numer:#14  Postprzez Victor » 27 maja 2012, o 10:56

Witam. Mam pytanie ponieważ chciałem zmienić oryginalne głosniki 13 cm z przodu w moim coupe. Na ich miejsce planuje taki zestaw http://allegro.pl/system-jbl-gto-508c-1 ... 62438.html i pytanie czy obejdzie się bez większych przeróbek, czy otwór nie jest zbyt płytki. Z półce otwór jest bardzo płytki i chciałbym wiedzieć zanim kupie zestawik.
Kolejna rzecz gdzie proponowali byście zamontowanie zwrotnicy.

Pozdrawiam
Victor

Post numer:#15  Postprzez pawels5 » 27 maja 2012, o 12:33

Co do zestawu nie wypowiem się, bo nie słyszałem, ale pewnie nie ma co się spodziewać fajerwerków.

Victor napisał(a):Z półce otwór jest bardzo płytki

To gdzie to ma w końcu być z przodu? z tyłu?
Głębokość 57 mm, to z przodu pewnie wejdą. Z lewej strony zwrotnice wsadzisz za osłoną kiery, a z prawej na osłonie plastikowej kompa w kuferku. wykręć ori i zmierz głębokość.
pawels5
Inżynier

Następna strona

Powrót do Car Audio & GPS