[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jaki wzmacniacz

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Jaki wzmacniacz

Post numer:#1  Postprzez mati337 » 11 sie 2012, o 21:09

Witam.
Jaki wzmacniacz polecilibyście pod dwa głośniki JBL GTO6537 i radio Pioneer MVH-1400UB?
dzięki za odp.
mati337

Post numer:#2  Postprzez Pietrek » 11 sie 2012, o 21:46

może by tak podać parametry głośników ?
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez mati337 » 11 sie 2012, o 21:58

Głośniki to JBL GTO6537 180W 60rms. I jaki wzmak do tych dwóch głośników? 2-kanałowy, 3-kanałowy, 4-kanałowy czy jakiś inny? i o jakiej mocy? Może być np taki wzmak :
http://allegro.pl/wzmacniacz-vk-238-2x2 ... 15576.html
mati337

Post numer:#4  Postprzez MBK » 11 sie 2012, o 23:00

poszukaj innego tego wzmacniacza. ten co pokazałeś ma wejścia "high level" czyli zamiast do głośnika kable idą najpierw do wzmacniacza, potem na głośnik. ale sygnał do wzmacniacza będzie tym mocniejszy im bardziej rozkręcisz radio.
Twoje radio ma wyjścia liniowe na wzmacniacz, więc nie powinieneś mieć problemu z doborem wzmacniacza.

Ilość kanałów wzmacniacza zależy od tego, ile głośników masz zamiar podłączyć. Jeśli podłączasz tylko dwa głośniki, wystarczy wzmacniacz 2-kanałowy.
szukam ciekawego cabrio dla siebie
MBK
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez graba001 » 12 sie 2012, o 00:00

a jest w ogóle sens ładować wzmacniacz do tych głośników ? głośnik ma 60W w rms, radio będzie miało ok 25W podłączysz wzmak, dasz minimalnie głośniej i będzie po głośnikach

MBK napisał(a):poszukaj innego tego wzmacniacza. ten co pokazałeś ma wejścia "high level" czyli zamiast do głośnika kable idą najpierw do wzmacniacza,

przecież każdy wzmacniacz sie tak podłącza że pierw do wzmaka później do głośnika, nie po to sie kupuje wzmacniacz żeby głośniki prosto z radia podłączać.

pozatym VK to nie zbyt dobre wzmacniacze robi, ogólnie sprzęt audio z tej firmy to jest lipa
graba001

Post numer:#6  Postprzez 1 1 » 12 sie 2012, o 18:25

Mnie też po komisach mówili, że lipa, na elektrodzie czytałem, że lipa, ojciec mówił, że będzie lipa... Kupiłem http://ferrosound.net/userdata/gfx/8cb707204e9d3f5b24b85f7a6d637e22.jpg i gra zajebiście, ojciec też pod wrażeniem.
Także, z tymi opiniami to różnie bywa.
1 1

Post numer:#7  Postprzez MBK » 12 sie 2012, o 20:02

graba001 napisał(a):przecież każdy wzmacniacz sie tak podłącza że pierw do wzmaka później do głośnika, nie po to sie kupuje wzmacniacz żeby głośniki prosto z radia podłączać.

really?...

radia mają wyjścia pod wzmacniacz i wyjścia na głośniki
jak radio nie ma wyjścia na wzmacniacz, to potrzebujesz wzmacniacza właśnie takiego jak pokazał mati337 - gdzie wejścia są high level
jeżeli radio ma podwójne wyjścia, to lepiej podłączyć wzmacniacz pod dedykowane wyjście
szukam ciekawego cabrio dla siebie
MBK
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#8  Postprzez graba001 » 13 sie 2012, o 00:54

MBK napisał(a):jak radio nie ma wyjścia na wzmacniacz, to potrzebujesz wzmacniacza właśnie takiego jak pokazał mati337 - gdzie wejścia są high level

tak tylko że i ten wzmak ma wejście na RCA i to radio co pokazał mati też ma wyjście na RCA, a nie tak jak napisałeś że high level, wzmacniacze na które podaje sie sygnał z wyjścia głośnikowego radia nie mają wejść na RCA tylko przeważnie wpinana jest kostka, zresztą jeszcze nie spotkałem sie ze wzmakiem który ma wejście na high a nie ma liniowego

CR04 napisał(a):Mnie też po komisach mówili, że lipa, na elektrodzie czytałem, że lipa, ojciec mówił, że będzie lipa... Kupiłem http://ferrosound.net/use...f7a6d637e22.jpg i gra zajebiście, ojciec też pod wrażeniem.
Także, z tymi opiniami to różnie bywa.

wiadomo, każda firma potrafi coś dobrego puścić, nawet alpierd jedną dobrą serie głośników wyprodukował :)
graba001

Post numer:#9  Postprzez Globi » 14 sie 2012, o 10:17

MBK napisał(a):poszukaj innego tego wzmacniacza. ten co pokazałeś ma wejścia "high level" czyli zamiast do głośnika kable idą najpierw do wzmacniacza, potem na głośnik. ale sygnał do wzmacniacza będzie tym mocniejszy im bardziej rozkręcisz radio.

możesz to wytłumaczyć, kanapka mi spadła na stół jak to czytałem :jawdrop:

dodaje zdjęcie wzmacniacza :mad2:

Obrazek]
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx

Post numer:#10  Postprzez Dj Snake » 14 sie 2012, o 13:20

Voice Kraft? mamuniu, alpierd przy tym to jest Marka! ; ) daruj sobie ten wzmak, poszukaj nawet jakiegoś używanego ale firmowego, ten ma 2x200W ale PMPO, czyli Prawdopodobnej Mocy Powiedzianej Ottaksobie, tej mocy nawet nie idzie przeliczyć w jakiś logiczny sposób na RMS.... ale celuję że ma około 2x50W. High level input, tak jak jest napisane na wzmacniaczu. Nie bardzo tylko wiem w jaki sposób to jest realizowane. Ja w swojej E30 mam suba aktywnego, tam można podać albo sygnał z wyjścia na zmak, albo sygnał idący na głośniki, a zmiana polega na przelutowaniu kabelków przy wzmaku.

Pamiętaj też że łatwiej jest spalić głośniki wzmacniaczem za słabym niż za mocnym ; ) ciekawostka taka
Obrazek

Jezeli nie obiciera to znaczy ze jest za wysoko :]
Dj Snake
Stażysta

Moje BMW: 320
Silnik: M52B20

Post numer:#11  Postprzez pawels5 » 14 sie 2012, o 17:45

Dj Snake napisał(a):tej mocy nawet nie idzie przeliczyć w jakiś logiczny sposób na RMS.... ale celuję że ma około 2x50W

Zmierzyli kiedyś te wzmacniacze highendowe i miały po 15-18 rms, czyli jak dobre radio. Są dobre używki z firm Macrom, Kenwood serii PS, alpinki serii V, 35xx, za nie duże pieniądze. Żadnego nowego g. w stylu pierdzingów, wojskraftów i tego syfu marketowego, chociaż te głośniku jbl są podobnej klasy.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#12  Postprzez cieply99 » 17 paź 2012, o 00:51

jak chcesz kupić VK to daruj sobie i lepiej podepnij je bez wzmaka...
cieply99

Post numer:#13  Postprzez MarzaPocz » 14 mar 2013, o 13:54

Ja mam bmw3. Jaki wzmacniacz polecacie do tego autka???? Jeśli to nie problem proszę napisz coś więcej. Z góry dziękuję.
MarzaPocz

Post numer:#14  Postprzez Dantte26 » 17 mar 2013, o 15:27

MarzaPocz,

jeśli nie zamierzasz wymieniać głośników, a w aucie posiadasz oryginalny sprzęt audio to nie ma sensu instalować wzmaka... kielichy głośników w takim przypadku po prostu wyskoczą z membran... instalując wzmaka musisz liczyć się z dobraniem jednostki sterującej (czyt. radia) obsługującej wzmacniacz, a tym samym dobrać odpowiednie głośniki które podołają mocy, która będzie do nich trafiała...

P.S. witam kolejną kobietę na naszym forum... :D
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B25

Post numer:#15  Postprzez Pacher » 10 paź 2013, o 09:04

Cześć
Podłączę się do tematu, żeby nie zakładać nowego.
Mogę prosić o polecenie dobrego wzmaka czterokanałowego, do napędzenia zestawów na przodzie i tyle, ale musi mieć wejście sygnałowe z kabli głośnikowych i dodatkowe wyjście chinchowe na kolejny wzmacniacz.
Dzięki, pzdr

[ Dodano: 18-10-2013, 08:20 ]
Nikt nie ma nic do polecenia?
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe