[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

CB Radio gdzie zamontowa?

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

CB Radio gdzie zamontować

Post numer:#1  Postprzez Nakon » 16 cze 2014, o 10:23

Jak w temacie, czy macie jakieś propozycje co do miejsca zamontowania radia cb ? aby było funkcjonalnie i wizualnie ze smakiem
Nakon

Re: CB Radio gdzie zamontować

Post numer:#2  Postprzez Guteq98 » 19 cze 2014, o 11:36

u mnie w e30 poprzedni właściciel zamontował CB do tunelu po stronie pasażera (zaznaczone na obrazku). Wyglądało to dość przyjemnie i schludnie, aczkolwiek ja z radia nie korzystam, więc po zdemontowaniu pozostały dwie dziury. Jeśli nie chcesz "okaleczać" auta to takie rozwiązanie raczej nie przejdzie :D
Można też pomyśleć o jakimś patencie aby radio się nie ślizgało i umieścić je nad kratkami wentylacji :)

Obrazek
Sorry za fote e34, ale tutaj mogłem fajnie zaprezentować moje umiejętności w paincie :nau:
Guteq98

Post numer:#3  Postprzez armando » 19 cze 2014, o 11:41

U mnie poprzedni właściciel zamontował CB radio pod schowkiem pasażera, nie rzuca się bardzo w oczy, gruszkę można zamontować na tunelu środkowym, tylko żeby je włączyć czy coś ustawić trzeba sięgnąć ręką pod schowek i odwrócić uwagę od drogi. Postaram się późnej wrzucić zdjęcie
armando

Post numer:#4  Postprzez Nakon » 22 cze 2014, o 13:11

Przeglądałając kiedyś projekty car audio w e30-kach natrafiłem na zdjęcie na którym cb było zamontowane na konsoli środkowej między suwakami od sterowania nawiewami a popielniczką, po wymianie diody w cb na taką w kolorze podświetlenia bmw całkiem schludnie to wyglądało... Tylko czy to jest funkcjonalne, napewno wygodne w obsłudze, ale głośnik w cb jest wtedy w wewnętrzej części kokpitu i nie wiem jak z jakością
Nakon

Post numer:#5  Postprzez JakubT » 30 lip 2014, o 22:24

E tam. Nie kalecz - Janosik w telefonie ostatnio dziala lepiej niz CB ;)
JakubT

Powrót do Car Audio & GPS