Radio to Alpine CDE 9880R, jak funkcja funkcja bluetooth jest włączona, przy przełączaniu pomiędzy kanałami tuner->usb->płyta pokazuje się jeszcze kanał coś tam bluetooth. Do czego służy? Dodam że telefon nie wykrył nie wykrył bluetoothem radia.
Post numer:#2przez Strzelba » 26 sie 2008, o 09:24
pewnie mozesz uzyc tej funkcji jakos zestawu glosnomowiacego do telefonu
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!! NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik Czapki bejsbolówki z logo forum
Post numer:#3przez neophyte » 26 sie 2008, o 12:03
nie każdy telefon wykryje bluetootha w innym telefonie a co dopiero w radiu..ale tak jak napisał Strzelba służy to do funkcji przekazywania głosu w czasie rozmowy na głośniki..może sprawdź ustawienia w telefonie i spróbuj ponownie
coś nie działa to, albo coś źle robie. Ale telefon powinien wyszukac radio? Załóżmy że udało się połączyć z radiem, dodałem urządzenie do listy, włączam "bluetooth in" w radiu dzwonie i powinno działać? Instrukcji nie mogę znaleźć może tam coś sensownego jest napisane.
Post numer:#5przez neophyte » 27 sie 2008, o 13:02
powinno działać jak urządzenia się wykryją. ale włącz bluetootha w radiu i wykrywanie urządzenia w telefonie - powinny się znaleźć. do tego w telu spróbuj znaleźć ustawienia samochodowe( w zależności od telefonu różnie to się nazywa)
sprawdzałem dane tego Twojego radia i znalazłem jedną rzecz bez której telefon nie będzie się widział z radiem - interfejs o oznaczeniu KCE-300 BT
to wiem już wszystko, myślałem że radio ma w sobie nadajnik bluetootha. Adapter znalazlem w jakimś sklepie internetowym za ponad 400 PLN, za wiele mniej można mieć dobrej jakości zestaw słuchawkowy, gra niewarta świeczki.
Pozdro