[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jaki woofer wybrać

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Jaki woofer wybrać

Post numer:#1  Postprzez Getas » 18 wrz 2008, o 19:55

Siemka.
Mam na wydanie 300zł i zamierzam kupić sobie inny subwoofer. Początkowo chciałem kupić Fli trap 12" ale okazał się za drogi- jedynie stać mnie na sam głośnik FLI 12" za 300zł

Druga rzecz jaka wpadła mi do głowy to ta skrzynia http://allegro.pl/item433305514_skrzyni ... zeszo.html mocowo to samo, ale co z dźwiękiem? miał już to ktoś? co o tym sądzicie?

Co byście mi mogli zasugerować za 300zł? (głośnik 12' lub pasywną skrzynię)
ps. Jesli ktoś ma fli trap 12" za dość okazyjną cenę to niech da znać :)
Getas

Post numer:#2  Postprzez kresek » 18 wrz 2008, o 20:28

mam suba powerbass 12' w zamknietej skrzyni. glosnik nowy z papierami ma ok. 3 miecha. gra swietnie polecam do e30. cena pw
kresek

Post numer:#3  Postprzez Rafael » 18 wrz 2008, o 21:58

odradzam Ci tego LTC
Za 300 zl poszukaj jakiegos JBL Hertza albo Helixa. Mi sie udalo kupic ten ostatni wlasnie za 300zl i naprawde nie narzekam
Rafael

Post numer:#4  Postprzez Getas » 18 wrz 2008, o 22:11

Może wkleili byście linki z allegro lub nazwy konkretnych modeli, ponieważ nazwy jbl, hertz, helix kryją dużo lepszych czy gorszych modeli :)
Getas

Post numer:#5  Postprzez Majkel82 » 18 wrz 2008, o 23:20

Ja mam skrzynkę na Heartz ES 250 - 25 cm sub w skrzyni zamkniętej. Gra bardzo fajnie, do tego polecam wzmaka Carpower 750W w wmostku. Ten głośnik niestety aby dobrze zagrał potrzebuje sporo mocy.
Majkel82

Post numer:#6  Postprzez patrykg » 9 paź 2008, o 19:18

clarion SW3012 czy jakoś tak w saturnie 259zł gra naprawde elegancko (bass reflex poprzedni model był zamknięty) helix deep12 wskrzyni w saturnie 199zł ale clarion gra duuużo ładniej i nie jest łakomy na moc zagra przyzwoicie nawet przy magnacie ultra2000 więc wyssane z palca (lekko) 130W RMS w mostku
patrykg

Post numer:#7  Postprzez matisik » 10 paź 2008, o 22:29

lepiej sobie kup sam głośnik i sam skręć obudowe, wygłusz pianką i będzie elegancko. Sony xplod 38cm rozbuja każde auto :) http://allegro.pl/item451036509_sony_xs ... _k_ce.html
matisik

Post numer:#8  Postprzez patrykg » 11 paź 2008, o 08:27

sony to szajs typowa budżetówka nawet radia mają już do du... 4 liter. za te pieniądze najlepsze rozwiązanie clarion ten który pisałem masz org obudowe wyliczoną przez producenta itd. będziesz zadowolony bo za te pieniadze cudów nie ma i nie będzie a ten sub jest godny polecenia
patrykg

Post numer:#9  Postprzez bboypumba » 13 paź 2008, o 20:23

Kup sobie stx`a 30-300-4 AP koszt max 200 zł czasami trafia się okazyjnie nówka za 180 zł ale to trzeba szukać do tego reszta na obudowę i nawet powinno zostać na kilka browców :D. Głośnik porównywałem z sony xplode i jbl ( nie pamiętam modelu) gra praktycznie tak samo a nawet lepiej. Mam go w obudowie ok 36 L z bass refleksem do tego Balupunkt GTA 475 i gra wyśmienicie choć pasowało by go rozbujać czymś mocniejszym :)

Pozdrawiam
bboypumba

Post numer:#10  Postprzez Biały17 » 16 paź 2008, o 17:52

Mam pytanie co do tuby basowej...kupiłem sobie tube blaupunkt 1200 GTt ze wzmacniaczem GTA 260 czy to dobry wybór?bo jak podłaczyłem sama tube pod wzmacniacz magnata 300wat a tuba ma 650wat to tak sobie grała wydaje mi sie że jak podłacze pod blaupunkta ktory ma 400wat to powinno byc sporo lepiej??bo mocniejszy i podobno do tego modelu tuby zaleca sie tego typu wzmacniacz a nie innej firmy
Biały17

Post numer:#11  Postprzez patrykg » 16 paź 2008, o 18:58

Biały17 napisał(a):Mam pytanie co do tuby basowej...kupiłem sobie tube blaupunkt 1200 GTt ze wzmacniaczem GTA 260 czy to dobry wybór?bo jak podłaczyłem sama tube pod wzmacniacz magnata 300wat a tuba ma 650wat to tak sobie grała wydaje mi sie że jak podłacze pod blaupunkta ktory ma 400wat to powinno byc sporo lepiej??bo mocniejszy i podobno do tego modelu tuby zaleca sie tego typu wzmacniacz a nie innej firmy

nie obraź się ale ta tuba jest.... cieniutka jak pupa węża :( nie będzie grało lepiej napewno...
patrykg

Post numer:#12  Postprzez Biały17 » 17 paź 2008, o 18:09

Wiemjuz podłaczone mam wzmacniacz wydaje mi sie dobry??jak uwazacie? ale ta tuba to chyba wogle niema głosnika blaupunkt tylko jakis lipny :( i to raczej mruczy a nie ma basu i jestem zawiedziony bo wydałęm 400zł :cry: jaka tube mogłbym kupic żeby to dobrze grało?mam z tyły głosniki pioneera ale trzeszcza przy wiekszym basie i niewiem czy też nie sa do wymiany...pomożcie
Biały17

Post numer:#13  Postprzez patrykg » 17 paź 2008, o 19:22

Biały17 napisał(a):Wiemjuz podłaczone mam wzmacniacz wydaje mi sie dobry??jak uwazacie? ale ta tuba to chyba wogle niema głosnika blaupunkt tylko jakis lipny :( i to raczej mruczy a nie ma basu i jestem zawiedziony bo wydałęm 400zł :cry: jaka tube mogłbym kupic żeby to dobrze grało?mam z tyły głosniki pioneera ale trzeszcza przy wiekszym basie i niewiem czy też nie sa do wymiany...pomożcie

pioneer robi słabe głośniki w tube jest głośnik blaupunkta papierowy i lakierowany na niebiesko lub srebrno. ogólnie blaupunkt w głośnikach jeszcze gorzej jak pioneer. jak ma być tanio polecił bym sinuslive-a mało znana u nas firma ale sprzęt robią chyba jeden z najlepszych w swoim przedziale cenowym.
patrykg

Post numer:#14  Postprzez Wojtek-E30 » 17 paź 2008, o 19:45

Nie kupuj nigdy więcej żadnych Blaupunktów czy Pionieerów bo szkoda pieniędzy ( ale sam juz się chyba o tym przekonałeś ) i przede wszystkim nie kupujemy NIGDY ŻADNYCH TUB bo to papierowy szajs - TYLKO PŁYTA się nadaje jeśli chcemy mieć porządny bas a tym bardziej w BMW gdzie dzwiękowi trudniej sie przebić przez blachę w bagażniku.
Najlepszym wyjściem dla Ciebie to będzie sprzedanie tego sprzętu co masz i poszukanie czegoś innego - popatrz sobie na jakimś forum o car-audio jest naprawdę tego masa i wcale nie trzeba wydawac majątku żeby fajnie nagłośnić auto.
Wojtek-E30

Post numer:#15  Postprzez jawor735 » 19 paź 2008, o 02:10

panowie ze tak powiem : co to jest ??? wie ktos ??
http://www.pinkbull.de/index.php?id=37&L=1

no i jeszcze mam jedno pytanie ... gdybym zrobil sobie odpowiednia skrzynke pod taki glosniczek , przy wzmacniaczu blaupunkt gta 400 flash po mostku ,bedzie to gralo czy tragedia ??
http://www.allegro.pl/item461344485_jbl ... onusy.html
jawor735

Następna strona

Powrót do Car Audio & GPS