[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jak wpisać kod do radia BMW Bavaria C Reverse RDS ?

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Jak wpisać kod do radia BMW Bavaria C Reverse RDS ?

Post numer:#1  Postprzez nefri » 19 maja 2009, o 23:10

Witam wszystkich :) Mam problem z wpisaniem kodu do radia BMW Bavaria C Reverse RDS. Niedawno kupiłam z mężem z komisu BMW E36, niestety radio jest zablokowane a kodu nie umiemy wpisać, tzn, wiemy mniej więcej jak ale chyba radio jest popsute... Na wyświetlaczu jest napis CODE ale za żadne skarby nie chce pojawić sie nic innego - moim zdaniem powinny pojawić sie cztery zera i wtedy można wpisać kod, a napis CODE niechce wogóle zniknąć, tak jakby było całkowicie zablokowane. Co zrobić aby wpisać kod? klikałam juz wszystkie przyciski i nic, wkołko jest tylko napis CODE. Niewiem co robić, pomożecie mi? z góry dziękuje:)
nefri

Post numer:#2  Postprzez macmaster » 20 maja 2009, o 00:11

kiedys tez wpisałem kilka razy błedny kod i zablokowało mi radyjko CODE
do dzisiaj jest zablokowane, zadne metody typu wsadzanie do zamrazalnika czy podlączenie do zasilania na ok 1godz nie pomogło
moze dobry magik ci pomoze
Obrazek
macmaster
Student

Moje BMW: brak
Nadwozie: Touring
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez nefri » 20 maja 2009, o 00:28

więc niema już ratunku dla tego radia? :( z tego co wiem to kod nie mógł być duzo razy wpisany błędnie bo razem z tym radiem ( i samochodem) dostałam kod i jest on napewno dobry, lecz niemam jak go wpisać przez ten napis CODE! :( :mad2:
nefri

Post numer:#4  Postprzez bboypumba » 20 maja 2009, o 06:29

Ja tez miałem taki problem jakiś czas temu pisało na wyświetlaczu CODE i nic nie dało się zrobić przyciskami. Brahol poszperał w necie i gdzieś pisało żeby zostawić włączone radio na około godzinę no i tak zrobiłem i zaskoczył pojawiły sie cztery poziome kreseczki i można było wpisywać kod.

Pozdrawiam
bboypumba

Post numer:#5  Postprzez nefri » 20 maja 2009, o 11:03

u mnie w tym radiu cztery poziome kreseczki były gdy pierwszy raz włączyłam radio( ale nic nie można było wpisać i zrobić), zostawiłam je włączone na ok. godziny ( bo też tak wyczytałam w necie) no i po godzinie wskoczył napis CODE. No ale jak pisałam już wyżej też nic nie mogłam z tym zrobić to również zostawiłam radio włączone na 1-2 godziny, ale nie dało to żadnej róznicy, nadal nic nieda sie wpisać, jest tylko napis CODE. :/// Czy jeszcze można coś z tym zrobić? ;(
nefri

Post numer:#6  Postprzez bboypumba » 22 maja 2009, o 06:22

hmmm dziwne...może jest jakieś siakies uszkodzone. Ja na początku myślałem ,ze moje jest uszkodzone ale zaskoczyło
bboypumba

Post numer:#7  Postprzez nefri » 22 maja 2009, o 11:02

Po dwóch godzinach również nie zadziałało :((( dziś mój mąż weźmie je do domu i podłączy na całą noc, może po 10 godzinach zadziała ;/ jak nie to ja już nie wiem !!!
nefri

Post numer:#8  Postprzez faraon20 » 8 cze 2009, o 22:59

Nic nie jest uszkodzone. Mam takie radio w e36 i nie dotykaj go wcale dopóki się nie pojawią kreseczki do wpisania kodu!!!
Przy błędnym wpisaniu raz kodu trzeba odczekać godzine, ale przy drugim już dwie, przy trzecim 3 godziny itd. Takie zabezpieczenie. Najlepiej zostawić włączone radio w domu[podpiąć samo zasilanie] i czekać cierpliwie aż się kreski pojawią. Jak się pojawią wstukać poprawny kod i cieszyć się ori bavarią :]
faraon20
Inżynier

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: TAK
Silnik: MxxBxx

Powrót do Car Audio & GPS