[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

U?ywane opony letnie - wasze przemy?lenia.

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Używane opony letnie - wasze przemyślenia.

Post numer:#1  Postprzez Arczi e30 » 22 lis 2007, o 17:01

Yoł Yoł :cool2:

Zawsze kupuje uzywane opony na sezon letni. Pewnie jak wiekszość w Was, czesto nie patrzac na to z którego jest roku itd.

Czy watro patrzec na rok produkcji opony czy tylko na jej stan. Czy kupowanie opon uzywanych to Waszym zdaniem duże ryzyko.

Nie kazdego stac na wydanie dobrze ponad 1000zł na opony .. szczegolnie że dość czesto zmieniamy felgi :twisted:

Ogolnie temat jest o używanych oponkach, tak na lato jak i na zime.
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Re: Używane opony letnie - wasze przemyślenia.

Post numer:#2  Postprzez mcken » 22 lis 2007, o 17:22

Arczi e30 napisał(a):Yoł Yoł :cool2:

Zawsze kupuje uzywane opony na sezon letni. Pewnie jak wiekszość w Was, czesto nie patrzac na to z którego jest roku itd.

Czy watro patrzec na rok produkcji opony czy tylko na jej stan. Czy kupowanie opon uzywanych to Waszym zdaniem duże ryzyko.

Nie kazdego stac na wydanie dobrze ponad 1000zł na opony .. szczegolnie że dość czesto zmieniamy felgi :twisted:

Ogolnie temat jest o używanych oponkach, tak na lato jak i na zime.

jak chcesz to za 2 stówki oddam 2 szt pirelli p7000 225/45/16 i 2 205/50/16
mcken

Post numer:#3  Postprzez kaktus » 22 lis 2007, o 17:24

rok produkcji jest napewno wazny ale jak ktos decyduje sie na uzywke to niech liczy sie z tym ze nie dostanie opony tegorocznej,kierujemy sie rozsadkiem i stanem jakosci :wink:
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b27

Post numer:#4  Postprzez pedzels » 22 lis 2007, o 18:09

Ja zawsze kupuje uzywki Jak sie dobrze poszuka ton idzie wyrwac takie sztuki ze cho cho Jednego razu udalo mi sie wyrwac roczne oponki z bierznikiem jak nowy 7-8mm za grosze mozna powiedziec Takze ja stawiam na uzywki
pedzels
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez Adrian » 22 lis 2007, o 20:23

Ja kupuje tylko używki i zwracam uwag na rok prod. Raczej kupuje takie dwu trzy letnie. Nowych się mi nie opłaca kupować bo i tak po sezonie trza wyrzucić - gdzieś jakiś bok, jakieś małe upalanie, negatyw z tyłu to wpływa na to, że opona po sezonie nadaje sie do wymiany więc troche by to kosztowało co sezon nowe oponki a tak za 200 zł mam oponki na kilka miesięcy w świetnym stanie.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Silnik: M20B20
Silnik: MxxBxx

Post numer:#6  Postprzez styling79 » 24 lis 2007, o 20:16

Panowie ja bynajmniej nie mam przekonania do uzywek wole nowki
styling79
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez TORS » 26 lis 2007, o 13:00

ja zawsze jezdzilem na uzywkach ale teraz zalozylem nowe toyo i jestem mega zadowolony! Tylko ze ja ani na nich nie latam bokami ani nie pale gumy wiec mysle ze wytrzymaja mi sporo bo moje roczne przebiegi sa zedu 5tys! :) Ale jezeli chodzi o uzywki to bardzo milo je wspominam! Tylko ze zawsze kupowalem raczej firmowe opony! np. toyo dunlop itp i zawsz patrzylem na date produkcji i stan bierznika! jezeli sa mlode i w dobrym stanie to wielkiej roznicy miedzy dobra uzywka a nowka nie ma! pozdrawiam!
e21 german
TORS
Student

Moje BMW: e21
Silnik: M10B20

Post numer:#8  Postprzez kris/// » 28 lis 2007, o 16:35

Adrian napisał(a):Ja kupuje tylko używki i zwracam uwag na rok prod. Raczej kupuje takie dwu trzy letnie. Nowych się mi nie opłaca kupować bo i tak po sezonie trza wyrzucić - gdzieś jakiś bok, jakieś małe upalanie, negatyw z tyłu to wpływa na to, że opona po sezonie nadaje sie do wymiany więc troche by to kosztowało co sezon nowe oponki a tak za 200 zł mam oponki na kilka miesięcy w świetnym stanie.

jestem za
kris///

Post numer:#9  Postprzez Globi » 28 lis 2007, o 17:44

ja zawsze kupuję też używki raz kupiłem nowe ale nalewki :) z allegro i powiem tak fajnie sie dymią po sezonie już ich nie było wiec też nie kupuję nowych opon bo szkoda kasy a i tak sie ścierają szybko szczególnie tył zastanawiałem sie nad kupnem nowych dobrych opon ale tylko na przód (chodzi o zimowe letnie nalewki)
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Silnik: MxxBxx

Post numer:#10  Postprzez bmwe3018is » 28 lis 2007, o 22:29

Ja tez jak wiekszosc kupuje uzywki za kaplet zimowycha w bdb stanie z wywarzeniem i zalorzeniem dałem 200 zł :mrgreen:
bmwe3018is

Powrót do Felunek & Opony