Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Baca napisał(a):Temat lekko odświeżę ale mam takie felgi o jakich mowa tylko że 4x9j 16 cali ET15 i na przód chciałbym założyć dystanse po 2 cm na koło ale mam obawy czy to nie bd obcierać przy skręcie? Opony jakie bym chciał założyć na przód to 195/50 lub 205/45.
nie ma wogole takiej mozliwosci , z przodu felga juz dosc sporo wystaje a jak dasz 2 cm dystansu to bedzie to wygladac jak w terenowce .
Baca napisał(a):Mam felgi ze zmiennym rozstawem gdzie ori był rozstaw 4x108 ale tokarz zrobił mi 4x100 i po założeniu koła mam problem z założeniem dekli. Myślałem nad dystansem ze zmiennym rozstawem 4x100-4x108 a minimalna grubość takiego bajeru to właśnie 20mm dlatego wolałem przed zakupem się upewnić czy to wejdzie. Dziękuje za odp, mam jeszcze pytanie czy opony 195/50 lub 205/45 nie bd obcierać przy skrętach na dystansie 5mm?
Prins napisał(a):tokarz ci dorobil dystans ktory wchodzi do srodka do felgi i ma on grubosc ok 4-5 mm max ze stali rozumiem ?
Pietrek napisał(a):napisał "felgi ze zmiennym rozstawem" czyli chyba nawiert

davidx_net napisał(a):apropo, oryginalny dystans kercher jest demontowalny?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość