faraon20 napisał(a):Killme, nie zgodzę się z Tobą co do opinii o R888, znam trzy osoby które na tym jeżdżą 2 sezony w superoesie na torze kielce jak jest dość zimno(do 10 stopni) i nie grzeją w ogóle opon. Od drugie zakrętu już są ciepłe i trzymają bardzo dobrze. Przy wyższych temperaturach oczywiście wlatują slicki ale to nie wyklucza r888(tam gdzie potrzebna jest homologacja drogowa). A i jeden ze znajomych jeździ na R888 R13 nie pamiętam dokładnego rozmiaru w hondzie crx która jest bardzo lekkim samochodem.
może być że mają miękką mieszankę. Możesz sprawdzić ja na r888 mam oznaczenie GG to jest mieszanka twarda(na stronie producenta na tor) ale w dragu ona sie nie spisywała (moc 3xx KM w e30 i szerokość 235, trzabyło bardzo mocno grzać na wodzie zeby lepiła na klejonym torze w Rothenburgu u nas juz nie wspomne).
Ale jak mówisz ze po 2 okrążeniu już jest ciepła to bardzo możliwe, tor niema 200 m i może ma prawo się troche zagrzać przy ostrej jeździe.
Ale porównując r888 do kumho które mam na
sprzedaż jeśli by był ktoś zainteresowany jest dużo miękkciejsze. Na zimnej oponie dużo bardziej się poddaje pod paznokciem niż yokohama(mam oby dwie i porównywałem). Takie moja skromna opinia/