[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Optymalna szerokość opony w e30 m50b25

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Post numer:#16  Postprzez Kaczmar » 15 lis 2012, o 19:42

0sajfer napisał(a):a to ciekawostka, na mokrym na przepięciu na 4 zrywać przyczepność. To chyba na nalewkach jeździsz.

Ja mam m50b25 i spokojnie jeżdżę na 195 bez najmniejszych problemów, tylko po prostu na porządnej markowej oponie a nie chińskim wynalazkiem.
Wiek opony ma jeszcze duże znaczenie, szczególnie w deszczu.

Inna sprawa, że mam kombiaka więc dociążony tył i seryjne zawieszenie, więc przy ruszaniu tył się ugina i dostaje dodatkowy docisk :D

Tak czy siak - r1r lub r888 i wystarczy 205.

bridgestone er300 dot 0211. made in france
waga auta =1170kg coupe

Ty masz kombi...
Kaczmar

Post numer:#17  Postprzez kamil7s » 16 lis 2012, o 02:01

Ta opona na szerokości 205 120konnego auta nie utrzymuje bez poślizgu. A dokładnie bmw 118d. Zresztą ja myślę tak, nie ma co się kłocić o opony bo to za głupi temat żeby w siebie mięsem rzucać.

jak ktoś tam napisał 225 będzie ok trzymać ja do tego dodam od siebie żeby zawieszenie z tyłu było dobre, ciśnienia w kołach odpowiednie i cieszyć się z jazdy
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez 0sajfer » 16 lis 2012, o 13:18

Kaczmar, no to powiem Ci że dziwne, bridgestone to porządna opona jak najbardziej. Mimo że masz lżejszy tył to przy przepięciu na 4 jeszcze zaliczać uślizgi to już nieźle. Może masz coś więcej niż fabryka dała ;)
Ja mam silnik zdrowy i na trójkę na deszczu jak mocno agresywnie zmienię bieg to rzeczywiście, ale z 3 na 4 to bez szans..

kamil7s, w dieslu masz duży moment, dlatego zrywa przyczepność. Tak można by porównać, że ruszanie w dieslu z 2 tysięcy obrotów to jak z dwulitrowej benzyny z 4 :)

Mięsem nie ma co rzucać, jak widać w każdym samochodzie jest inaczej i zależy to od wagi, ciśnień, wieku gumy, jakości, negatywów, zawieszenia i rodzaju nadwozia i pewnie jeszcze kilkunastu innych elementów :)
0sajfer

Post numer:#19  Postprzez Kaczmar » 16 lis 2012, o 18:54

0sajfer napisał(a):Kaczmar, no to powiem Ci że dziwne, bridgestone to porządna opona jak najbardziej. Mimo że masz lżejszy tył to przy przepięciu na 4 jeszcze zaliczać uślizgi to już nieźle. Może masz coś więcej niż fabryka dała ;)
Ja mam silnik zdrowy i na trójkę na deszczu jak mocno agresywnie zmienię bieg to rzeczywiście, ale z 3 na 4 to bez szans..

kamil7s, w dieslu masz duży moment, dlatego zrywa przyczepność. Tak można by porównać, że ruszanie w dieslu z 2 tysięcy obrotów to jak z dwulitrowej benzyny z 4 :)

Mięsem nie ma co rzucać, jak widać w każdym samochodzie jest inaczej i zależy to od wagi, ciśnień, wieku gumy, jakości, negatywów, zawieszenia i rodzaju nadwozia i pewnie jeszcze kilkunastu innych elementów :)

jechałem wkurzony ósemką w deszcz 1, 2, 3, 4 i gaz w podłogę no i zarzuciło mi lekko tyłem to odpuściłem od razu-trochę się wystraszyłem i więcej już tego nie powtórzyłem ;)

jak pisałem wcześniej, jak piszą inni jest wiele czynników... :cool2:
Kaczmar

Poprzednia strona

Powrót do Felunek & Opony