[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Czym Polerowa? ranty...?

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Czym Polerować ranty...?

Post numer:#1  Postprzez Tentno » 14 cze 2015, o 13:12

Witam panowie co polecacie do polerowania rantów, bo zakupiłem paste "Meguiars Hot Rims Mag and Aluminum Polish" tylko zastanawiam się czy lepiej użyć filc polerski czy krążek bawełniany...?

-- 20 cze 2015, o 14:44 --

Szkoda że, kilka osób już odwiedziło a nikt nie podpowie... Bo nigdy tego nie robiłem ale widzę że chyba sobie sam będę wybrać...
Tentno

Re: Czym Polerować ranty...?

Post numer:#2  Postprzez Guteq98 » 12 lip 2015, o 14:36

ja bym to najpierw leciał papierami odpowiednio zwiększając gradacje. Pasta na sam koniec jako wykończenie.. Ustawiasz auto w powietrzu, zapinasz jedynke (albo dwójke) i lecisz ranty :P
Guteq98

Post numer:#3  Postprzez Stammek » 15 lip 2015, o 12:03

polerka od zera czy odswizenie? jak od zera to papiery scierne i na koniec Autosol na bawaelnianym krazku.
Ten Meguiars jest fajny do szybkiego odswizenia polerki i zabezpieczenia w trakcie sezonu.
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez Tentno » 11 sie 2015, o 18:14

Powiem, że przetestowałem tego Mequiersa filcem polerskim na wiertarkę. Jedyny jaki była mały problem to z jedną śrubą centralną którą dokupowałem bo była pomalowana i fatycznie musiałem najpierw papierkiem pojechać, ale zaraz potym tym Ameryckim specyfikiem i powiem szczerze robi robotę całkiem spoko. Więc ja osobiście mogę polecić.
Tentno

Post numer:#5  Postprzez qbacki » 12 sie 2015, o 21:08

Jak chcesz odswiezac lub troche dojechac to jak najbardziej Autosol. Ta pasta mocno bierze wiec bedziesz zadowolony z efektow.
qbacki

Powrót do Felunek & Opony