[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jakie et maxymalnie do e30?

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Jakie et maxymalnie do e30?

Post numer:#1  Postprzez Ciapek » 14 kwi 2016, o 10:32

Cześć, mam dylemat trafilo w moje rece dosc ciekawe kolo, niestety wąskie tj. 7,5" et30. Felgi sa 5x120 wiec bedą zamontowane na adapterach. Przód 20mm tyl 25mm. Wracając do tematu. Jest plan aby poszerzyc te felgi, niestety mozna isc tylko w strone amortyzatora gdyż felgi są 3 czesciowe i mają dość nietypowy rant, chcialbym poszerzyc te kola o 1.5" czyli zrobi sie 9j et okolo 70. Czy jest mozliwe ze upchnie sie to kolo na tył? Z adapterem et bedzie okolo ~53. Jakie macie et w swoich felgach z przodu i z tyłu?
Ciapek

Re: Jakie et maxymalnie do e30?

Post numer:#2  Postprzez R1damii » 19 kwi 2016, o 08:45

Moim zdaniem nie upchniesz tego.
Ja mam 17x8,5j et20 i przód przechodzi na milimetry koło amortyzatora, ale mam chyba założone jakieś dłuższe wachacze (myślę , że to z e36) bo koło jest mocno położone z przodu.

https://i.imgsafe.org/46d5bc9.jpg

Z tyłu masz większą tolerancję na wysokie ET. Przód moim zdaniem na pewno nie wejdzie bo będzie trzeć o amor nawet jak nie masz negatywu.
R1damii

Post numer:#3  Postprzez Ciapek » 19 kwi 2016, o 22:33

Negatyw z przodu to nic nie daje, jak masz camber to przeciez ruszasz całym mcpersonem. Ostatnio przyjrzaem sie jak blisko siedzi ori stalówka wiec nie ma mozliwosci zeby to wlazło :dow:
Ciapek

Post numer:#4  Postprzez CZM » 27 maja 2016, o 09:26

Nie wiem jaki musiałbyś dać dystans żeby to weszło...
Ja mam 4 x 9 cali, ET35 przód na dystansach 15mm do lagi dosłownie kilka milimetrów a poza obrys lekko już wystają ale jest na styk jak dla mnie, tył siedzi bez problemu ale schowany, jeszcze zastanawiam się nad dystansem.
CZM

Powrót do Felunek & Opony