Post numer:#4przez Piotrw85 » 27 sty 2009, o 00:29
Dokładnie sam mam ukryte i naprawdę dużo lepiej się felga prezentuje polecam jedynie pompowanie troszkę dłużej czasu zajmuje trzeba wykręcać zaślepkę i wkręcać wentylek ale warto
te wentyle klasyczne z pierwszego linku to zwykłe gumowe na których sa plastikowe nasadki pochromowane, po roku czasu sa do wyżucenia bo chrom złazi odpryskuje i ciemnieje
jesli juz wystające to poszukaj metalowych a najlepiej ukryte
Post numer:#8przez Strzelba » 27 sty 2009, o 11:55
o ukrytych slyszalem ze mozna sobie tylko problemow narobic
albo zginie wentyl albo nie bedzie mozna odkrecic zatyczki
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!! NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik Czapki bejsbolówki z logo forum
Post numer:#10przez kemot324 » 27 sty 2009, o 12:24
Ja w tych wentylach nie widzę żadnego problemu. Pompujesz koło, wkręcasz zaślepkę, chowasz przedłużkę do woreczka, który wkładasz do bagażnika i wszystko - czy to taki problem?
Post numer:#11przez Krissek » 27 sty 2009, o 12:53
Wszystko fajnie, dopóki zaślepki dają się odkręcić przed uzupełniającym pompowaniem... Wiesz ile w zimę walą soli na drogi - syf i maskara - nakrętki mają do siebie to, że po zimie nie sposób ich wykręcić....
Post numer:#13przez ///ESIU » 27 sty 2009, o 14:32
ale wy macie problemy ha
przeciez tam jest kluczyk 14ka czyba i nie manajniejszego problemu z odkręceniem, poza tym jaki problem po zimie sobie koła przygotowac na sezon,
Post numer:#15przez ///ESIU » 29 sty 2009, o 23:28
GesTee, przy zakładaniu tych wentyli należy dobrze docisnąć bo one ciężko wchodzą, czasem rzeba je nabic młoteczkiem przez jakas rurke, wiele razy zakładałem te wentyle i czasem sa takie jaja, jak będziesz zakładał zobaczysz o co chodzi , ale to naprawde nie jest problem