[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Dare BBS - replika BBS RS

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Post numer:#16  Postprzez Stammek » 2 lip 2011, o 01:36

a ja bym wolał poczekac rok z kupnem i odlozyć wiecej kasy i kupic ori rs'a. po co mi rs'y po ktorych widac ze to podrobki, nie wiem jak inni ale mi by to nie dawało spokoju.to prawie tak jak by chodzić w spodniach i butach z 4paskami zamias 3.niby nic a robi wielką roznice,
A kolejna sprawa to taka ze polerki rantu nie da sie zrobić takiego jak na ori kutej feldze i zawsze bedzie niedosyt.

lepiej te 2tys przeznaczyć na borbet A albo brock b1 czy coś podobnego.felgi kultowe,firmowe i przynajmniej nikt nie powie ze to podrobka.
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring

Post numer:#17  Postprzez bez pozdrowień » 2 lip 2011, o 02:05

chłop z audi 80 też niezły.. podróby RSów założył + obowiązkowo serduszko wheel whores :lol: :lol: :lol:
bez pozdrowień

Post numer:#18  Postprzez Tymon » 2 lip 2011, o 08:15

IMO fajne koło.
BK Racing też niby kupa bo imitacja i kilka nawiertów itp. i co ?? Większości się podoba.

Pozdrawiam,
Tymek
M20B25 Turbo 330,8 Hp/435,1 Nm

Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
Tymon
Inżynier

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25 T

Post numer:#19  Postprzez walec » 2 lip 2011, o 08:45

Tymon, tutaj chodzi o jakość a nie o to czy jest to podróbka czy nie ;)
walec

Post numer:#20  Postprzez M-Technic2 » 2 lip 2011, o 10:27

no jaka cena taka jakosc mozna by powiedziec ,skotro ory rsy kosztuja po kilka tysiecy zlotych i tak jak mowi menel wiekszosc tez ma spawane bebny,zrobione nawierty itp ,to za powiedzmy teoretycznie te 1500-1600zl ,taka felga nowa jest do zakceptowania,tym bardziej jak sie jezdzi z glowa :) mysle ze nie ma co tu wiecej rozkminiac ;]
M-Technic2
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#21  Postprzez Pietrek » 2 lip 2011, o 15:00

Kwestia osobistego podejścia do tematu.

Wiadmo że wolałbym takie DARE niż ori słoneczka. Z drugiej strony troche lipa mieć imitacje czegoś co wpisało się już w historie.
Jak ktoś jeździ z głową a nie na partyzanta to nic się nie powinno dziać, auto zyska na wyglądzie... tylko z bliska już wyjdzie szydło z worka i będzie niedosyt, nawet nawet jeśli reszta samochodu będzie pierwszoligowa.

Takie moje osobiste zdanie.
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Silnik: m20b25

Post numer:#22  Postprzez Menl » 2 lip 2011, o 21:17

Jeszcze zalezy od tego jak sie robi auto, bo widze ze wiekszosc robi to na pokaz a nie dla siebie, bo gdyby bylo robione dla siebie, to nie liczy sie opinia innych , wazne aby felga byla nowa i nie spawana w kilku czesciach. Jesli pekla w 3 miejscach, to przeciez wiadomo ze peknie i w czwartym...Ale spawow nie widac na zewnatz i zawsze mozna sie pokazac na zlotach , ze ma sie RSa .
Co innego , gdyby RS byl tanszy i nie spawany . Wtedy mozna troche zaoszczedzic i kupic uzywke, ale dodawac drugie tyle to troche chore . Wole w takim wypadku kupic kultowego Brock B1 9x16 lub 8.5 i 10x17 z oponami w cenie Dare RS bez opon ;)

Aha , no i inna sprawa dotyczy szczesciarzy, ktorzy potrawia dorwac okazyjnie komplet RSow bez spawow za przyslowiowe 1500zl , to wiadomo ze za takimi nie ma co sie namyslac 8)
Menl

Post numer:#23  Postprzez miki » 2 lip 2011, o 21:56

Marudzicie jak stare baby, RS`y trzymają tak wysoką cenę tylko dlatego, że sa "kultowe" i tyle. A tak naprawdę w cenie konkretnych RS`ów mozna mieć lepsze koła. Udowodnił to np. Jacek wsadzajac kiedys do cabrio (znana większości Jagoda) naprawde extra schmidt`y. a można jeszcze inaczej, zamiast wydać ok 5tys na ładne (ale pewnie i tak spawane eresy) to lepiej zrobic zawiac na 5x120 a wtedy pole do popisu ogromne na czele ze skrecanymi schnitzerami, które dla mnie bajecznie sie prezentują w e30.
miki

Post numer:#24  Postprzez E30 ROST » 2 lip 2011, o 22:12

chodzcie sie zrzucimy na komplet ktorys z nas przetestuje !! ja nie musze ja mam ori ... i pozniej zrobimy albo mega big reklame badz jeszcze wieksze mega big antyreklame
czesci e30 !! fanatyk upalacz
Obrazek
E30 ROST
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#25  Postprzez miki » 2 lip 2011, o 22:42

bym się pisał na testującego ale nie mam e30stki, chyba, że też dostanę do testu w pakiecie :D :D
miki

Post numer:#26  Postprzez Tymon » 3 lip 2011, o 07:09

miki, marzyciel :jum:
M20B25 Turbo 330,8 Hp/435,1 Nm

Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
Tymon
Inżynier

Moje BMW: 320i
Silnik: M20B25 T

Post numer:#27  Postprzez Arczi e30 » 3 lip 2011, o 08:36

może głupia podpowiedz .. ale, w wielu miastach są firmy od badań nieniszczących złączy spawanych i większość z nich ma na wyposażeniu spektrometry do badania składu chemicznego i PMI metali i stopów takich jak aluminium .. metoda ta polega na analizie ilościowej i jakościowej zawartości pierwiastków chemicznych w danym elemencie np. rurociągu czy zbiornika .. ale i np. feldze czy drzwiach od samochodu :cool2: Na podstawie otrzymanego widma identyfikuje się gatunek badanego materiału.

A co za tym idzie jego jakość :D Moze wam się wydawać że urządzenie do tego jest wielkości przynajmniej samochodu .. nic bardziej mylnego trzyma się je w jednej dłoni i wyglada tak

Obrazek

badania trwa kilka sekund i od razu mamy wynik .. który odczytujemy z ekranu .. badanie nie powinno być drogie .. wystarczy mieć dobrą felgę i renomowanej firmy .. i tą intersującą Was felgę NO NAME .. myślę że takie dwa strzały to koszt 150-200zł w prywatnej firmie

hehe jak się komuś chciało czytać to jestem w szoku :twisted:
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Silnik: mxxbxx

Post numer:#28  Postprzez miki » 3 lip 2011, o 14:39

Tymon, wiesz, że z e30 się nie wyrasta....
miki

Post numer:#29  Postprzez kris » 3 lip 2011, o 22:52

Arczi e30, muszę przyznać, że pomysł dobry tyle, że trzeba by było mieć pod ręką kogoś ogarniętego w temacie felg żeby wiedział jaki skład co za sobą niesie.
kris

Post numer:#30  Postprzez high-tech » 4 lip 2011, o 00:00

Myślę, że do takiego kółka idealnie będzie pasował superowy M-TECHNIC z laminatu :bag:

ps. wieś tańczy i śpiewa... Zamiast słomy z butów, wystają DARE z błotników.

pozdro
high-tech
Student

Moje BMW: e3x
Nadwozie: Coupe
Silnik: m70b50
Silnik: MxxBxx

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Felunek & Opony