Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Jakub.j napisał(a):a tego nie rozumie >lubisz młotkiem?
? do szkoly
bo moherowe berety nasle 
Antonio napisał(a):Jakub.j, kolego ciekawe jest to co piszesz, ale moja historia wyglada troche inaczej. 2xnowe piasty, 8xnowe szpilki i felgi z luzem na centrowaniu ok 1mm. Wtedy jeszcze za bardzo nie siedzialem w temacie i posluchalem sie znajomego wulkanizatora i pisal tak samo jak i Ty ze beda tylko nieprzyjemne wibracje i tak dalej, no to ja hepi wsiadlem w auto i sie sobie turlalem, wibracje za bardzo nie wplywaly na komfort bo powyzej 140 przechodzily, ale nie w tym rzecz. Powiedz mi jedno. Dlaczego po ok 0,5 roku wyrwalo mi w zakrecie przednie kolo razem z 4 szpilkami? Dziekowalem Bogu ze szybko nie jechalem i skonczylo sie tylko na polamanej dokladce.

to fakt ale trudno o takie!Moim skromnym zdaniem to najlepsza felga to taka, którą można założyć bez dystansu i bez pierścienia centrującego.
chociaz ktos jest w temacie!bo zerwało... może niedopillnowane luźne śruby, może ktoś chciał felę fiknąć? a Jakub na ZDECYDOWANĄ rację! pierścień centrujący ma takie zadanie, jak wskazuje na to jego nazwa! i koniec pieśni.
Jakub.j napisał(a):Cytat:
Moim skromnym zdaniem to najlepsza felga to taka, którą można założyć bez dystansu i bez pierścienia centrującego.
to fakt ale trudno o takie!
Antonio napisał(a):Jakub.j napisał(a):Cytat:
Moim skromnym zdaniem to najlepsza felga to taka, którą można założyć bez dystansu i bez pierścienia centrującego.
to fakt ale trudno o takie!
a ja wiem czy trudno, wiekszosc azevow czy borbetow, czy innych typowych felg przeznaczonych do tuningu vw czy bmw z rozstawem 4x100 ma otwory 57,1mm
maruda napisał(a):Obciażenie szło na szpilki.
Szpilki sa po to zeby dociagnac felge do piasty a nie po to zeby przenosic obciażenia z koła.
Dlatego urwało sruby (szpilki).
! przyznaje racje a ja sie myle 
WÓJEK napisał(a):tak samo przelotowe dystanse i długie szpilki to na pewno jest dużo mniej wytrzymałe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość