[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jak jezdzic wszedzie sie slizga :D ??

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Post numer:#16  Postprzez MisiekE30 » 22 lis 2008, o 20:23

Grzesiek2290 napisał(a):
Nie wiem jak ja zime przejeżdżę szczególnie ze to moja pierwsza zima z BMW :/

No to tez moja pierwsza zima z tylnim napędem ale dzis jutro troche potrenowalem te boki :jum: całkiem spoko sie jezdzi szczególnie jak jadą za tobą a Ty sobie lecisz bokiem :mrgreen: Polubiłem rondka :jum:
MisiekE30

Post numer:#17  Postprzez emo320 » 22 lis 2008, o 21:17

nie pękaj zimą polatasz bokiem latem kupisz sobie m20b25
emo320

Post numer:#18  Postprzez Paul » 23 lis 2008, o 00:14

MisiekE30 napisał(a):Polubiłem rondka :jum:

ale znienawidzisz krawężniki :)

lataj na jakiś pusty parking trenować boki, im więcej tym lepiej, inaczej się nie nauczysz, a na drodze nie polecam, chyba ze nocą na pustym mieście, bo nawet jak Ty w nic nie trafisz to Cie obróci i ktoś w Ciebie wjedzie, chociażby dla ubezpieczenia :)

ja narazie daje na letnich, i aż nie spadnie 20cm śniegu tak będę latał (bo jak spadnie to nie dam rady nawet z garażu wyjechać :D )
śniegu jeszcze dobrze poznań nie widział ale dzisiaj już dwa boki miałem - ale oba w razamch testowania "ślisko czy nie?" i przyznam że dużo nie było trzeba :D

pamiętaj że z bokami jest tak że nie trzeba wiedzieć "jak" tylko trzeba wiedzieć "gdzie" i wtedy będzie bezpiecznie dla Ciebie i dla innych.

powodzenia :)
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#19  Postprzez jawor735 » 23 lis 2008, o 00:57

ja pierdziele panowie ... jestem przerazony :lol: oczywiscie opony letnie ... dzisiaj spadl snieg , no i sobie jechalem normalnie droga okolo 60 lekki sniezek i jak mnie wyje :cen: alo to normalnie sie trzaslem :D dobrze ze nikogo za mna nie bylo bo normalnie tragedia ... w weekend wymienaim na zimowe i jakies 70 kg wleci do kufra ... bocian mnie zaskoczyl :cla: :cla:
jawor735

Post numer:#20  Postprzez Michas » 23 lis 2008, o 03:33

ja dzis pol dnia trenowalem po jakichs placach, parkingach etc ;) niby m40 ale daje rade ;) poki co sie krece w kolko ale zaczynam ogarniac wychodzenie z poslizgu ;)
Michas

Post numer:#21  Postprzez zygi1066 » 23 lis 2008, o 10:19

ja rok temu kupiłem opony używki jakieś good year kierunkowe.... do tej pory nie mogę bemki ogarnąć op kraksie, stwierdziłem że na zimówkach nie ma co oszczędzać i teraz kupuję nowe. i worek z cementem do bagażnika ;)
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#22  Postprzez Wojtek-E30 » 23 lis 2008, o 10:57

To będzie moja trzecia zima z E30 i o ile po mieście to spokojnie sobie jeżdze ale w trase to się raczej nie wybieram - po prostu jedziesz cały czas ze ścisniętym żołądkiem max 40 km/h i po godzinie takiej jazdy jesteś bardziej zmęczony niż byś 3tony węgla rozładował.
Zimówki niewiele pomagają, tak samo obciążanie tyłu, na byle łuku gdzie jest trochę lodu obraca tylko gwizd.
Wojtek-E30

Post numer:#23  Postprzez neophyte » 23 lis 2008, o 11:14

ja już trzecią zimę bocianem oblatuję :mrgreen: fakt, trzeba uważać bo można się przejechać ale jak się poślizgów nie prowokuje to jeździ się normalnie. czasem bokiem też się ćwiczyło choć po ostatniej próbie po deszczu trzymam się z dala od krawężników :P
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#24  Postprzez Paul » 23 lis 2008, o 12:11

ja już jedną zimę na letnich przejechałem, tyle że z przednim napędem i katastrofy nie było :)
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20

Post numer:#25  Postprzez ZTJ » 23 lis 2008, o 12:26

To będzie moja trzecia zima z E30 i o ile po mieście to spokojnie sobie jeżdze ale w trase to się raczej nie wybieram - po prostu jedziesz cały czas ze ścisniętym żołądkiem max 40 km/h i po godzinie takiej jazdy jesteś bardziej zmęczony niż byś 3tony węgla rozładował.
Zimówki niewiele pomagają, tak samo obciążanie tyłu, na byle łuku gdzie jest trochę lodu obraca tylko gwizd.

A ja tam trzaskam trasy po wszelakich nawierzchniach i jeszcze jakoś żadnego bąka nie zaliczyłem. A poślizgi to kwintesencja posiadania tylnego napędu przecież :cool2: :mrgreen:

P.S. Jak ktoś uważa, że ma za lekki tył, to polecam LPG :mrgreen:
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#26  Postprzez czort e34 » 23 lis 2008, o 16:22

jawor735 napisał(a):jakies 70 kg wleci do kufra ...

tylko wtedy nalezy pamietac ze przód auta idzie do góry przez co hamowanie jest nieco utrudnione. w ub. roku wozilem w okolo 80 kg i bez abs lipa z hamowaniem.

przed chwila do e34 trafily dwa worki cementu, nie mam wyjscia. dobrze ze na naprawde ciezkie czasy mam jeszcze Malczana :thu:
czort e34

Post numer:#27  Postprzez Robcio_ » 23 lis 2008, o 18:47

heh zima zima :D parking na stonce byl dzis moj :P hehe i kupa dzieciakow miala radosc jak bumka sie krecila
Robcio_
Magister

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B27
Kolejne BMW: 535d
Silnik: M57TUD30

Post numer:#28  Postprzez BeMek_E30 » 23 lis 2008, o 19:44

fajnie sie jezdzi m40 ale swoje ma :D i kochany 2 bieg :D
BeMek_E30

Post numer:#29  Postprzez rekin81 » 23 lis 2008, o 19:58

Ja kiedyś jechałem musiałem rano jechać do roboty a sypał śnieg, wszystko było by si gdyby nie to że nie miałem zimówek :D To była dopiero porażka, leciutkie dodanie gazu i już stawałem bokiem. A le jakoś udało się dojechać powoli.

W e30 woziłem kiedyś grzejnik żeliwny w bagażniku, było dużo lepiej :cool2:

Najlepiej pojechać na jakiś pusty plac żeby nauczyć się panować nad tylnym napędem no i dobre zimówki to podstawa.

W ostatnią zime wyciąłem w 30-to centymetrowy krawężnik metr od latarni... Na szczęście skończyło się na wygiętym wahaczu także trzeba uważać
rekin81

Post numer:#30  Postprzez Robcio_ » 23 lis 2008, o 22:51

trzeba trezba uwazac ale nawiazujac do tematu :D jak jezdzic gdy wszedzie sie slizga :D doszedlem dzis do wniosku ze jezeli nie mozna czegos zwalczyc to trzeba z tym sie pogodzic :P i polatalem sobie bokami caly dzien :] i ta zazdrosc posiadaczy golfow jak bumka krecila sie na 3 bezcenne
Robcio_
Magister

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B27
Kolejne BMW: 535d
Silnik: M57TUD30

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Felunek & Opony