[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

opinie na temat BK RACING 171

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

opinie na temat BK RACING 171

Post numer:#1  Postprzez tomeczek » 30 gru 2009, o 20:17

witam. chcialbym poznac Wasza opinie nt. felg BK RACING 171. Warto kupować nowe felgi za 1200pln (z UK- w PL 1865pln) czy to jest gnący się na kazdej dziurze kicz? Mam na mysli 17" 4x100 ET20 do mojej E30.

zdjecie podgladowe:
Obrazek
tomeczek

Post numer:#2  Postprzez blackphantom » 30 gru 2009, o 21:07

Z tego co pamietam to te fele ma na forum Janek i woytas_e30

Nie wiem jak u Janka to wyglada, ale Woytasa znam dobrze i wiem, że mimo super wygladu tej feli i bardzo dobrego ET nie jest do konca ok

Nowe felgi z nowymi oponami były kilka razy wyważane, mimo tego że żadnej mega dziury nie zaliczyly to i tak jest minimalne bicie na kierownicy, fele byly nawet wyważane na samochodzie czyli razem z tarczami i piastą i wtedy pomogło, ale i tak idealnie nie jest a przecież sa to nowe fele.

Niech Janek sie też wypowie jak to u niego wygladało bo sam jestem ciekaw

pozdro
E30 trailer ... http://www.youtube.com/watch?v=SJA_E7gjgQk
e30 mix tape classic project short movie -> http://www.youtube.com/watch?v=R_S-SVFCukM
Być człowiekiem to powód do dumy lecz także do wstydu !! !! !!
blackphantom
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez ciapaaty » 30 gru 2009, o 23:43

znam jednego posiadacza takich felg i narzekal strasznie. Opinia z mojej strony: Nie polecam
ciapaaty

Post numer:#4  Postprzez tomeczek » 30 gru 2009, o 23:56

ciapaaty, na co konkretnie narzekal? konkrety, konkrety, Panowie
tomeczek

Post numer:#5  Postprzez bekkouche » 31 gru 2009, o 00:01

tomeczek napisał(a):konkrety, konkrety, Panowie

Czego bardziej konkretnego niż post blackphantoma oczekujesz?
bekkouche

Post numer:#6  Postprzez tomeczek » 31 gru 2009, o 01:04

od blackphantom, nic.
od ciapaaty, cokolwiek konkretnego.

zaprosilem na PW Janka do udzialu w temacie - czekam na odzew

pozdro
tomeczek

Post numer:#7  Postprzez ciapaaty » 31 gru 2009, o 17:39

moj kolezka mial taki problem ze biły mu po kierownicy to jak raz zgiął taka felge to nikt nie mogl jej wyprostowac tzn wyprostowac sie dalo ale felga jakby to powiedziec... po jakims czasie uzytkowania po wyprostowaniu wracala do wygiecia ktore uzyskala przy pierwszym zgieciu.
ciapaaty

Post numer:#8  Postprzez Tymon » 2 sty 2010, o 21:23

tomeczek napisał(a):nowe felgi za 1200pln

Skąd masz taką cenę ??
M20B25 Turbo 330,8 Hp/435,1 Nm

Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
Tymon
Inżynier

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25 T
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#9  Postprzez Janek » 3 sty 2010, o 13:38

Już gdzieś był temat na temat tych felg. Co do gięcia to każda felga ma swoją wytrzymałość i każda polegnie jak będziesz jeździł po dziurach. Nie sądzę, że jest felga siedemnastocalowa na którą nałożysz oponę 205/40 i wpadniesz w dziurę po studzience przy 150km/h i się choć trochę nie wygnie. Trzeba umieć jeździć i tyle. Jak drogi nie znasz to jedziesz 50km/h i wypatrujesz niespodzianek, a jak znasz drogę to ogień i slalom między dziurami. Nie ma co pisać o komforcie jazdy i wygodzie, bo każdy wie jak się jeździ po Polskich drogach, szczególnie z niskoprofilową oponą. Jak zależy Ci na wytrzymałości i zapier..alaniu to załóż stalówki, a jak chcesz się lansować i wyglądać to kup bk z tym, że trzeba bardzo uważać :mrgreen:
Janek
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#10  Postprzez miki » 3 sty 2010, o 14:43

heh troche mnie smuca te info o tych kołach bo to jedne z moich faworytów jak najdzie mnie ochota na kolejną zmiane kół :cry: chociaż chyba jednak nie jest tak źle jak się uważa co? Ja pamiętam, że jak miałem 17calowe borbety to też jedna spawałem a drugą musiałem prostować... widocznie to wina naszych pięknych dróg jest i w dużej mierze wytrzymałość alufelg zależy od stylu jazdy i jakości ulic po których jeździmy
miki

Post numer:#11  Postprzez Michas » 3 sty 2010, o 14:57

ja swojego 17 calowego azeva tez pogialem na studzience w centrum miasta... wymijalem dziure i wpadlem w kanal przy powiedzmy 60 km/h... wezwalem policje i dostalem odszkodowanie od wodociagow ;) tak wiec tak jak mowi Janek... kazda felga ma swoja wytrzymalosc :) poza tym szczecin az tak dziurawy nie jest...

tez sie nad nimi zastnawiam ale wciaz nie jestem przekonany
Michas

Post numer:#12  Postprzez tomeczek » 3 sty 2010, o 16:54

Tymon, ebay.co.uk - 249funtów
miki, na beemce barabus pisał ze mial te kola i bardzo chwali
Janek, w moim poprzednim aucie mialem 215/40 na 17" i dosc sporej glebie więc wiem jak sie na tym jezdzi i 'wypatruje niespodzianek' ;)
tomeczek

Post numer:#13  Postprzez czapka_e30 » 5 sty 2010, o 17:20

te repliki alpiny są bardzo ładne nie posiadałem ich ale również sie nad nimi zastanawiam tyle ze nad 18cali- 5x120 ET20 ale dopiero na wiosnę :D pozatym jak ktos pisał ze nowe felgi trzeba wywarzać i jest delikatne bicie-jest to normalne widziałem juz wiele felg NOWYCH które tak właśnie miały, ja jestem skłonny za tymi Bk :D
czapka_e30

Post numer:#14  Postprzez Qrczi » 23 mar 2010, o 19:08

Ładnie wyglądają, tylko nie lepiej kupić używane alpiny ???
Qrczi

Post numer:#15  Postprzez Robcio_ » 23 mar 2010, o 19:17

Qrczi, marzyciel
Darki i taty tuning WARIATY
Robcio_
Magister

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 535d
Nadwozie: Touring