Powiem tak będzie Ci się kręciło kierą ciężej na pewno.Ja miałem 14/60/195 z przodu i zmieniłem na 15/55/205 i dało się odczuć różnicę ale nie znaczną no ale jak założysz 16/55/205 może być ciężko...A co do osiągów to raczej na twoim miejscu wybrałbym 15/55/195 zamiast tych co chcesz założyć.Ja wielkiej różnicy w osiągach nie odczułem po zmianie z 14 na 15 ,ale mam M42 więc koników parę wiecej niż w twojej buni...
Pozdrawiam
jak bez wspomagania to bedziesz musial troszke sie napracowac podczas parkowania a mysle ze podczas jazdy wiekszych sil nie bedziesz musial uzywac do skrecania, innym problemem moga byc koleiny w ktorych opony niechetnie beda sie miescic
Post numer:#10przez neophyte » 4 lut 2008, o 18:03
ja mam 195/60/15 i daje rade. zimowki to 195/65/14 a 16 to moze kiedys zaloze...jak bedzie mnie stac zeby wylozyc na taka przyjemnosc. pozdrowki!!
we show no mercy. only the hardest will survive! neophyte
akurat ja mam wspome ale luknij sobie do galeri i poszukaj czarnej kozackiej e30 na Borbetach A kolegi Pitera. On nie ma wspomy a tez lata na 215/40. jak jest nowy magiel to prawie jak ze wspoma.
ja mam bez wspomagania 205/55 r16 jezdzi sie bez problemu,a co do parkowania to krece jedna reka... ale silnik na 5 to zbyt zrywny nie jest w porownaniu no r14
uwazaj tylko bo bedziesz musial zalozyc dystanse a mi ostatnio policja chiala za to zabrac dowod i teraz mam pytanko czy na te same alusy mozna zalozyc 195/50 r16 czy bedzie kanty opon zdzierac bodajze 8.5 cala ale nie jetem pewnien