[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

dystanse 5mm / 10mm

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

dystanse 5mm / 10mm

Post numer:#1  Postprzez krystian » 27 lut 2013, o 23:02

Witam mam bardzo intrygujące mnie pytanie, zakupiłem felgi 16x9 et15 i brakuje mi niewielkiej przestrzeni do lagi przedniej...Felga obciera o nią(podobno 5mm) I tu pojawia się moje pytanie, jeśli zakupie dystanse 5mm w jaki sposob mam wycentrowac felge, spasuje ona jeszcze na pierscien na piascie? A jak wyglada sprawa przy 10mm? Czy mozna to jakos ogarnac bez kołnierza centrujacego w dystansie?
krystian

Post numer:#2  Postprzez Pietrek » 27 lut 2013, o 23:34

zdejmij koło, zmierz ile odstaje kołnierz piasty... logicznie dystans musisz mieć większy.

ale ... jeśli felga ma większy otwór centrujący niż 57,1 to możesz dystans wytoczyć razem z pierścieniem centrującym, możesz wtedy robić dystans nawet 2mm... Ja miałem tak zrobione dystanse pod Borbet A 9j et15
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Dave » 27 lut 2013, o 23:38

Z tego co piszesz pewnie z przodu masz gluba laga jak ci obciera , zeby zniwelowac to musisz wrzucic przynajmniej 5 mm dystans ja mialem to samo u siebie wrzucilem 5 mm i felga chociaz miala centrowanie 57.1 nie wchodzila na tyle w kolnierz zeby sie scentrowalo i w czasie jazdy mialem bicie ... zakupilem pierscienie centrujace z 57.1 na 56.6 chyba albo 56.8 nie pamietam dokladnie musisz sprawdzic na allegro ... wsadzilem w felge tylko ostroznie bo to jest taki cieniutki plasticzek ze masakra , i bicie nie ma :D a z tylu nie ma problemu wrzucilem tez 5 mm i kolnierza jeszcze wystaje duzo i nie trzeba pierscieni pozdro
Dave

Post numer:#4  Postprzez Kaczmar » 28 lut 2013, o 00:14

możecie zrobić jakieś fotki tych dystansów/pierścieni z centrowaniem? też mam już przygotowane 9 cale et15 i nie wiem jak rozwiązać najlepiej dystans na przodzie
Kaczmar

Post numer:#5  Postprzez Dave » 28 lut 2013, o 00:26

ja mam normalny zwykly dystans aluminiowy z allegro 5 mm i do felgi szukaj na allegro pierscieni centrujacych na otwor centrujacy taki jak masz na feldze ktory przechodzi na 56.6 ciezko znalesc bo sa same 56.1 ale poszukaj ja znalazlem i jest git
Dave

Post numer:#6  Postprzez Kaczmar » 28 lut 2013, o 11:32

Dave napisał(a):ja mam normalny zwykly dystans aluminiowy z allegro 5 mm i do felgi szukaj na allegro pierscieni centrujacych na otwor centrujacy taki jak masz na feldze ktory przechodzi na 56.6 ciezko znalesc bo sa same 56.1 ale poszukaj ja znalazlem i jest git

gdzie kupiłeś dystanse? jakie?
najlepiej jak masz podaj aukcje pierścieni i dystansów...
Kaczmar

Post numer:#7  Postprzez Dave » 28 lut 2013, o 12:51

napisze ci wszystko co i jak wieczorem po 22 bo teraz zbieram sie do roboty pozdro !!

[ Dodano: 01-03-2013, 22:47 ]
tu masz takie po najtanszej lini oporu http://allegro.pl/dystanse-do-kol-vw-5m ... 37045.html

i jaki masz otwor centrujacy na feldze ?
Dave

Post numer:#8  Postprzez Kaczmar » 10 mar 2013, o 13:29

muszę zmierzyć bo fele szykują się do lakierowania w firmie, zobaczę jeszcze czy gniazda śrub mam stożki czy sferyczne bo nie wiem czy nie będę musiał zamówić
pozdro
Kaczmar

Powrót do Felunek & Opony