[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Szerokie felgi alu 15 "odwrotny monta? opony"

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Szerokie felgi alu 15 "odwrotny montaż opony"

Post numer:#1  Postprzez Pazur » 18 lis 2014, o 18:13

Witam szanowne panie, szanowni panowie
- Mam mały problem...
Poszerzyłem aluminiowe felgi metodą 4 felg, wyszło to co chciałem ale nie moge założyc opony. Brakuje jej jakieś 15 cm na obwodzie by wskoczyła a tak to ją rozrywa. Wiem że moge to naprawic stosując felgi z szerokim rantem gdzie montaż opony jest od tyłu felgi.
Szukam takich felg od paru dni i nic nie moge znaleźc. Jeżeli ktoś wie gdzie takie są lub ma takie na zbyciu, chcetnie kupie, mogą byc 2szt. wzór rotoru obojtny, rozstaw śrub też obojetny.
Powiem że sprawa pilna, projekt staną w miejscu :(

Jeżeli jest ktoś na forum kto wie jak to zrobic w inny sposób to chetnie wysłucham czy też poczytam. A ten temat niech bedzie przestrogą że nie wszystko idzie po naszej myśli - " Ucz sie na cudzych błedach, bedziesz bogatszy " :roll:

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pazur

Re: Szerokie felgi alu 15 "odwrotny montaż opony"

Post numer:#2  Postprzez gimon » 2 gru 2014, o 13:49

15 cm Ci brakuje?
Musisz ją założyć ile się da (ale żeby nie była napięta) i dwoma łyżkami naciągnąć gume która jest nałożona już na felge, i powoli przesuwać maszyną, musi wskoczyć. Ja też miałem ten problem przy poszerzonych styling 5 gdzie nie ma tego ranciku do zakładania :D
gimon

Powrót do Felunek & Opony