[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

opony

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

opony

Post numer:#1  Postprzez Strzelba » 28 lip 2007, o 22:28

witam

tak sie zastanawiem o kupnie nowych opon bo te co mam w tej chwili to juz sie powoli zaczynaja nadawac do smieci
i mam taki pytanie czy mieliscie okazje jezdzic na FULDA CARAT PROGRESSO bo ja kiedys kupowalem do innego auta z napedem na przednia os i tylko tam sa zalozone i jak narazie nie jest zle
a co wy o tym sadzicie a moze cos innego polecacie
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#2  Postprzez Ostyn » 29 lip 2007, o 12:00

Lato: firestone TZ200
Zima: firestone winterhawk

Jak narazie zero problemów.
Ostyn

Post numer:#3  Postprzez Strzelba » 29 lip 2007, o 13:49

glownie mi chodzi o zywotnosc opon i czy sa glosne no i oczywiscie jak sie zachowuja na mokrym
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Silnik: M42B18

Post numer:#4  Postprzez piotrekxxl » 29 lip 2007, o 22:15

BF Goodrich Touring G w rozmiarze 195/65/14

Niedawno kupiłem nówki i założone mam na tył, autko jeździ jak odmienione, cisza i spokój. Ciężko teraz wprowadzić tył w poślizg - rewelacyjnie trzyma się drogi - nawet na mokrym :cool2:

Z przodu mam ContiEcoContact i są kiepskie. Zmienię na takie jak z tył lub na Kleber Dynaxer HP2

Pzdr
piotrekxxl

Post numer:#5  Postprzez wrona » 30 lip 2007, o 02:16

ja smigam na nankangach ns2 z przodu i nie wiem czym z tylu :P (pewnie niedluga trafia tam nankangi) opony 205/45/17 moze nie sa rewelacyjne ale bardzo dobrze trzymaja w zakretach zarownono na mokrym jak i suchym i nie sa glosne (owszem moze i daleko im do wielkich marek ale cena za nowa opone 17 cali to tylko 270 zl z przesylka wiec oceniam stosunek jakosc/cena jako bardzo dobra)
angole angole angole ...... only bmw !!!!!
Obrazek
nie stac mnie na lpg ........:D
wrona
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez Bagor » 30 lip 2007, o 03:25

piotrekxxl napisał(a):BF Goodrich Touring G w rozmiarze 195/65/14

Niedawno kupiłem nówki i założone mam na tył, autko jeździ jak odmienione, cisza i spokój. Ciężko teraz wprowadzić tył w poślizg - rewelacyjnie trzyma się drogi - nawet na mokrym :cool2:

Mam identyczne opony, w takim samym rozmiarze. Kupiłem nówki i powiem, że jest to totalne DNO. Lepiej trzyma się na zimówkach. Koła na suchym potrafią zapiszczeć nawet na III biegu, a na mokrym nie idzie szybko ruszyć. Bardzo łatwo wpadają w poślizg przy hamowaniu. Jak się nie ma ABSu, to nie jest zbyt ciekawie przy ostrym hamowaniu. Na bocznych zakrętach trzymają się całkiem całkiem, ale bez rewelacji. Jedyną zaletą jest to, że są ciche. Pewnie przesiadłeś się z jakichś starych, łysych opon i dlatego masz takie odczucia. Ja tego więcej nie kupię. Teraz mam na oku Yokohamy. Tata kupił do swojego samochodu i jest rewelacja. Ciche, świetnie się trzymają i wolno ścierają (ale to już zależy od stylu jazdy).
Bagor

Post numer:#7  Postprzez PaWeLeK_E30 » 30 lip 2007, o 07:19

Na przodzie mam Kleber Dynaxer HP2 H 195/65 R14 i odkąd je kupiłem, jestem z nich bardzo zadowolony. Kupiłem je głównie ze względu na przystępną cenę. Bardzo dobre oponki na deszcz.

http://www.netcar.pl/x_C_Sz2.html?NZ=T& ... Szukaj.y=9

W tym sklepie można poczytać opinie o tych i o innych oponkach :D
PaWeLeK_E30

Post numer:#8  Postprzez piotrekxxl » 30 lip 2007, o 07:55

Bagor napisał(a):Koła na suchym potrafią zapiszczeć nawet na III biegu, a na mokrym nie idzie szybko ruszyć.

Bagor napisał(a):(ale to już zależy od stylu jazdy)

dokładnie tak, wszystko od tego zależy. U mnie nic nie piszczy i się nie ślizga. Znajomy jeździł na takich przez 3 lata w Astrze GSI i był zadowolony. Jak powiedział: Świetnie tną wodę :!:

Dlatego ja też je polecam :cool2:
piotrekxxl

Post numer:#9  Postprzez evil » 30 lip 2007, o 10:42

Pirelli P7000, są OK.
evil

Post numer:#10  Postprzez Bagor » 30 lip 2007, o 14:13

piotrekxxl napisał(a):
Bagor napisał(a):Koďż˝a na suchym potrafiďż˝ zapiszczeďż˝ nawet na III biegu, a na mokrym nie idzie szybko ruszyďż˝.

Bagor napisał(a):(ale to juďż˝ zaleďż˝y od stylu jazdy)

dok�adnie tak, wszystko od tego zale�y. U mnie nic nie piszczy i si� nie �lizga. Znajomy je�dzi� na takich przez 3 lata w Astrze GSI i by� zadowolony. Jak powiedzia�: �wietnie tn� wod� :!:

Dlatego ja teďż˝ je polecam :cool2:

Wiesz ja jeżdżę spokojnie, ale czasami jeździ się ostrzej (to nie Toyota dla pani w kapeluszu czy emeryta). Na drodze również zdarzają się nieprzewidziane sytuacje, trzeba gwałtownie zahamować lub coś ominąć, a przez takie opony można się przejechać. To jest tylko złudzenie cięcia wody, w rzeczywistości one po niej płyną :duh:
Ostatnio edytowano 27 sie 2007, o 00:10 przez Bagor, łącznie edytowano 1 raz
Bagor

Post numer:#11  Postprzez Jacek » 10 sie 2007, o 00:22

TOYO PROXES uwielbiam te gumy. doskonała przyczepnosć. ładnie układaja sie na feldze.

Nie polecam dunlopów sport sp 2000. głośne to i łatwo zrywa kontakt z podłożem.
jednym słowem :cen:.

Na zimę polecam polskie frigo z dębicy. mnie w zupełności wystarcza.
rozmiar 175/80 14". takie mam laczki na zimę :)
Jacek

Post numer:#12  Postprzez luki77 » 25 sie 2007, o 02:51

ostatnio założyłem FULDA CARAT PROGRESSO (jakiś miesiąc temu). śmigałem w trasie 180km/h i cichutko. przy manewrach kierownica lekko chodzi, na mokrym zero poślizgu (oczywiście przy rozsądnej prędkości). ogólnie jestem z nich bardzo zadowolony i polecam - chociaż napewno to nie to samo co Pirelli czy Continental.
a oponki mam w rozmiarze 195/55 R15
luki77

Post numer:#13  Postprzez kaczy-k9 » 26 sie 2007, o 08:44

Ja jeżdżę na Fulda Carat Extremo i jestem zadowolony. Przednie mam do wymiany i szukam takich samych. Zimówki Klebera ale nie pamiętam jakie dokładnie, ale są naprawdę bardzo dobre. :cool2:
kaczy-k9

Post numer:#14  Postprzez Adrian » 26 sie 2007, o 10:52

kaczy-k9 napisał(a):Ja jeżdżę na Fulda Carat Extremo

Teraz mam też takie z tyłu i są całkiem ok.
Wcześniej miałem pirellki p 700 na których nie było już praktycznie bieżnika a i tak świetnie trzymały na suchym i na mokrym. Z przodu mam Dunlopy SP sport 2000e i jest nie ciekawie, na suchym jeszcze jako tako ale jak jest mokro to zaczynają się jaja.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Silnik: M20B20
Silnik: MxxBxx

Powrót do Felunek & Opony