[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m52b28 nie odpala, nie kręci

Wszystkie sprawy związane z mechaniką

m52b28 nie odpala, nie kręci

Post numer:#1  Postprzez Pat » 3 lis 2012, o 18:34

Jestem już dłuższy czas po swapie na 2.8 auto do tej pory normalnie odpalało, nawet kilka razy jeździłem. Od jakiegoś miesiąca auto stało nieodpalane. Dziś zmieniłem kostkę stacyjki na nową, moja była już wyrobiona i nie łapała za każdym razem. Chcąc normalnie odpalić auto nie reaguje, akumulator naładowany bezpieczniki ok. Silnik nawet nie kręci, przy przekręcaniu kluczyka na rozruch słychać tylko 'cyknięcie' w okolicach stacyjki.

Co może być przyczyną? Może ktoś ma jakiś pomysł
Pat

Post numer:#2  Postprzez PR0ZAC » 3 lis 2012, o 20:04

Może zamieniłeś zepsutą kostkę stacyjki na zepsutą kostkę stacyjki?
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#3  Postprzez Emilos30 » 5 lis 2012, o 13:26

Masz EWS? Może to coś z tym pierścieniem od EWS. Albo tak jak PROZAC mówi że zmieniłeś kostke z popsutej na popsutą
Emilos30

Post numer:#4  Postprzez Mariusz_BRP » 9 lis 2012, o 16:38

Emilos30 napisał(a):Masz EWS? Może to coś z tym pierścieniem od EWS. Albo tak jak PROZAC mówi że zmieniłeś kostke z popsutej na popsutą

Ews, ewsem problem z nim byłby kiedy by rozrusznik kręcił a nie było iskry ani paliwa.

Mi to śmierdzi jakimś nie podłączonym plusem (sprawdź wszystkie kable czy czerwonego do masy czasem nie dokręciłeś, jak będzie trzeba to ponadcinaj koszulki)
Mariusz_BRP

Post numer:#5  Postprzez Pat » 9 lis 2012, o 21:01

Wszystko sprawdzałem i było ok, więc wziąłem się za próbę złożenia starej kostki bo rozleciała się na drobne części. Poklejona taśmą, niestety była już tak wyrobiona że musiałem użyć śrubokręta, ale auto odpaliło bez problemu. Także czekam na drugą kostkę.
Pat

Powrót do Techniczne