Post numer:#18przez kemot324 » 4 sty 2011, o 23:13
Ja bym się jeszcze wstrzymał z kupnem rozrusznika i zobaczył stan wieńca zębatego na kole zamachowym. Zęby mogą być uszkodzone i "wybija" bendix bo nie może zazębić. Spotkałem się też z przypadkiem, że wieniec zębaty obracał się na kole zamachowym.
Post numer:#19przez KędziorCG » 4 sty 2011, o 23:16
ja tak miałem az w końcu odpadł mi wieniec zębaty na kole zamachowym ;/ wiec kemot324, ma racje zobacz najpierw wieniec mi też sie obracał i czasem załapywał aż spadł ;/
Post numer:#20przez animalbmw » 5 sty 2011, o 11:23
dzieki za dobre wskazówki najpierw sprawdze stan wieńca zebatego na kole zamochowym a jak bedzie wszystko ok to pozostaje mi kupno nowego rozrusznika. Jak juz sie dowiedziałem kosztuje on 370zł za nówke, 305zł jak sie oddaje swój stary.. to juz tak w ramach ciekawosci jakby ktos chciał sie dowiedziec co i za ile na przyszłosc:)
Post numer:#21przez marcin77 » 6 sty 2011, o 20:10
Zanim wydasz $ sprawdź go "na krótko", jeśli będzie kręcił to na bank elektromagnes. W poprzednich postach piszesz, że tylko wybija, a nie kręci, stąd moje wskazanie na elektromagnes. Chyba lepiej wydać 100PLN niż 300, zwłaszcza że jak piszesz reszta już jest wymieniona-nowa.
Ja w swoim m50 mam podobny objaw, tyle że u mnie silnik lekko zakreci i staje, pozniej pare razy przekrecam kluczykiem i tylko bendix slychac az w koncu za ktoryms zapali. Jak były mrozy to sie tak nie działo, teraz gdy jest cieplej albo jak stoi w ogrzewanym garazu to dzieje sie to dosc czesto. Z tego co sie dowiedziałem jest to wina luzu na tulejkach w rozruszniku i wirnik sie blokuje, moze ktos to przerabiał już?