kamil.k napisał(a):Pietrek, a sciagałes dekiel i odpalałes

niech ktos ci odpali a ty patrz skad leci
Tak sciągałem dekiel, leci z pod klina tak jak pisałem, czyli z okolic podpory wałka.
wałek się nie przesunął do przodu i jest w swojej pozycji, kanały olejowe pokrywają się.
Obydwie magistrale koników są w swojej pozycji, klin jest OK.
kris napisał(a):Jak pracuje auto po odkręceniu korka? Czy po zdjęciu korka czuć duże przedmuchy? Jak pracuje auto po wyjęciu bagnetu? Silnik bierze dużo oleju?
kris napisał(a):Jak pracuje auto po odkręceniu korka? Czy po zdjęciu korka czuć duże przedmuchy? Jak pracuje auto po wyjęciu bagnetu? Silnik bierze dużo oleju?
Po odkręceniu na chwile zakuleje i pracuje normalnie. Nie czuć przedmuchów, olej pali... Ale nie wiem co to ma do głowicy która przeszła kompletny remont 1000km temu... Jeśli coś miałoby paść to raczej dół silnika i tak pewnie jest. Ale nie o tym temat.
Pisałem że magistrala jest DROŻNA i dokręcona.
W przyszłym tygodniu wyciągam silnik, takie dywagacje na odległość nie mają sensu raczej i nikt ze złotej kuli tu nie wywróży.
Jeśli nikt nie miał takiego przypadku to nic sensownego się tu nie dowiemy.
Puki co skłaniam się ku pękniętej głowicy w okolicach podpory.
1000 km temu podpora nie była wytarta kiedy wkładałem nowy wałek. Wątpie żeby tak szybko się wytarła do tego stopnia, ale nie zaprzeczam, okaże się jak ją rozbiorę.
kris napisał(a):Przy okazji zdjęcia pokrywy zaworów, sprawdziłbym czy z magistrali leci olej na wszystkie krzywki. Być może coś się przytkało i olej wylatuje z dużym ciśnieniem w okolicach 1-szego cylindra (bo tam jest korek jeśli mnie pamięć nie myli)