[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Migaj?cy CHECK w M20

Wszystkie sprawy związane z instalacją elektryczną

Migający CHECK w M20

Post numer:#1  Postprzez luzur » 29 lis 2013, o 17:39

Witam
Migał mi się M20 CHECK, sprawdziłem kodami błyskowymi > 1221 Nie działa Sonda Lambda.
Wypiąłem wtyczkę, przeczyściłem podłączyłem zgasł CHECK.
No i teraz jak odpalam silnik, CHECK gaśnie ale dopiero po 5 do 10 sekundach, wydaje mi się że powinien gasnąć od razu ?
Jak to u was wygląda ? Tak ma być ?
Bo mi to wygląda na to że na początku sonda pracuje poza zakresem i dlatego mryga...
Pozdrawiam.
luzur

Post numer:#2  Postprzez mamut103 » 29 lis 2013, o 22:51

A nie powinien przypadkiem gasnąć po naciśnięciu "Check" na podsufitce? A jak się długo nie naciska (5-10 sek) to dopiero samoistnie? :)
mamut103

Post numer:#3  Postprzez luzur » 29 lis 2013, o 23:57

CHECK na zegarach nie ma nic wspólnego z CHECK na panelu.
luzur

Post numer:#4  Postprzez Kamyk320i » 30 lis 2013, o 12:14

w moim coupe check gaśnie dopiero po naciśnięciu przycisku na panelu przypominając kierowcy żeby sprawdził podstawowe informacje silnik i osprzętu
Kamyk320i

Post numer:#5  Postprzez yoshi » 30 lis 2013, o 14:00

luzur napisał(a):CHECK na zegarach nie ma nic wspólnego z CHECK na panelu.

To żeś teraz walnął jak "łysy grzywą o kant kuli". W momencie, gdy zapali się jakaś kontrolka na check to żebyś nie musiał odrywać wzroku i sprawdzać co chwilę czy coś nie świeci, to zapala się właśnie kontrolka na desce.

Jak wszystko jest sprawne to kontrolka check na desce zgaśnie po naciśnięciu hamulca.
yoshi

Post numer:#6  Postprzez mamut103 » 30 lis 2013, o 17:34

No to tak jak myślałem. :) Check w liczniku występował też w 4cylindrówkach jak była poduszka powietrzna- na pewno w Touringu z ostatnich lat produkcji.
mamut103

Post numer:#7  Postprzez luzur » 1 gru 2013, o 00:08

No faktycznie, byłem aż potwierdzić że się myliłem, jak naciskam pedał hamulca gaśnie ostatnia kontrolka na panelu i CHECK na liczniku.
Czy w takim razie CHECK na liczniku pokazuje tylko że na panelu coś się świeci ? Czy zgłasza również błędy ze sterownika silnika ?
luzur

Post numer:#8  Postprzez wojtaq » 1 gru 2013, o 09:18

check na liczniku zaświeca się w momencie gdy na panelu u góry wyskoczy jakiś błąd bo możesz nie zauważyć u góry więc masz specjalnie kontrolkę na zegarach żebyś zerknął sobie na panel u góry
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Elektryka & Elektronika