m20b20 wiadomo skrzynia wał silnik z osprzetem i elektryka. Ale to ja bym nie robił co najwyzej pomagał. Dyfer zostawiam z 1.8 bo odpowiada mi to przelozenie.Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
POTEGAT napisał(a):Co do popychaczy to raczej robi się za twardy niż miękki i otwiera zawór dlatego po spadnięciu z obrotów silnik nie pracuje równo dopiero jak samoregulator się doklepie to działa jak należy
kratek napisał(a):pawels5, Tylko ze moj NIE CYKA oto chodziZawsze odpala i wogle wszystko w porzadku. Podejrzewam ze jakbym usunął usterke wałka to byłby tak odbry jak żadko które. Aha w porzednim bmw 1.8 odciołem 3 bieg to jest 128km/h. Tylko ze tam krecił sie do 6500 bez problemow.
kratek napisał(a):Podejrzewam ze jakbym usunął usterke wałka to byłby tak odbry jak żadko które
To ze auto kreciło mi sie do 5500 i potem nagle traciło moc to był 5-letni filtr paliwa ! Teraz moge krecic do 6 tys i jest normalnie,do wyiany pozostaje pompa paliwa która podaje 2.2 bara mierzone manometrem a ma podawac 3.0 bara i dlatego na wyzszych obrotach nie starcza !
jak byk !Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość