[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

320i Ciężko pali na ciepłym, na zimnym od dotknięcia...

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

320i Ciężko pali na ciepłym, na zimnym od dotknięcia...

Post numer:#1  Postprzez santos666 » 30 maja 2007, o 21:39

osochosi.....???? :?: moje 320i kombi czasami , nie zawsze , ciężko pali na ciepłym silniku , kręce kręce , załapuje, załapuje i już pracuje.....

na zimnym , albo po długim postoju(np 2-3 dni) pali raz dwa na dotyk , dostaje ssania , potem ładnie spada do 700 obr/min

dodam że : palec średni , kopułka też ma już z górki , przewody nie ruszane od 3 lat , świece ok 5000 przebiegu , obroty czasami pływają , czasami świeci się check , cewki nie ruszałem

autko paliło bez oporów nawet po nocnym postoju na 20 stopniowym mrozie...

nie mam LPG , nigdy nie było w buni LPG , zawsze leje paliwo 98suprema(sperma hehehe :wink: ) , choćby za 30 zł , choćby 5 litrów , ale zawsze dobrą wache leje...

czy to tylko sprawa tych elementów eksploatacyjnych i regulacji , czy coś poważniejszego???? :?
santos666

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 30 maja 2007, o 22:16

nie przejmuj sie tym , podobno w M20 tak jest że na zimnym pali bez problemu a na rozgrzanym trzeba chechłać :mrgreen:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez eater » 31 maja 2007, o 09:46

Moja ma tak samo...

Chlopaki sugerowali mi wymiane czujnika temperatury plynu - zrobione, silniki krokowy czysty, dolot szczelny, ... taki jej urok. :)
eater

Post numer:#4  Postprzez rozno » 8 cze 2007, o 13:13

sonda lambda.... daje takie objawy ... Pozdro
rozno

Post numer:#5  Postprzez Iro » 9 cze 2007, o 07:38

w mojej m10 1.8 tez byly takie objawy, po prostu przed stozkiem nie bylo zadnego otworu powietrze zasysal gorace z silnika i mnial problemy z odpalaniem na cieplym. zrobilem otwor w plastiku przy chlodnicy i teraz jest cacy powietrze wpycha do filtra a roznice czuje od razu przy przyspieszaniu na cieplym silniku. wiec zobacz cos w filtrze.

[ Dodano: 09-06-2007, 07:44 ]
jeszcze przeczytalem w sam naprawiam bmw e30, ze moze byc zbyt bogata mieszanka z powodu parowania paliwa i opadaniu jego kropli po silnym nagrzaniu silnika lub niewlasciwe ustawienie przepustnicy
Iro

Post numer:#6  Postprzez adamj320 » 10 cze 2007, o 15:59

ja i moj kumpel mielismy to samo w M20, zmienilismy regulator cisnienia paliwa i od tej pory u niego pali na dotyk, u mnie bez zmian. ja jeszcze zmienilem rozdzielacz zaplonu, swiece, czujniki, przypływke i wiele innych rzeczy o ktorych teraz nie pamietam i nic. Jutro bede u znajomego, ma mi dac kolejy regulator cisnienia na probe na jakis tydzien. Mam nadzieje ze bedzie lepiej. dam znac jak cos

[ Dodano: 14-06-2007, 22:01 ]
od dzisiaj jezdze na trzecim juz z kolei regulatorze cisnienia paliwa i NADAL WIELKA KUPA. moze reset kompa cos zmieni?
adamj320

Powrót do Mechanika & Części