Post numer:#1przez zetor116 » 26 lip 2009, o 22:31
Witajcie, potrzebuję pilnie usunąć folię przyciemniająca z lamp tylnych folia jest bardzo mocno przyklejona a próbując zrywać ją urywają się minimalne kawałeczki. Jak najszybciej i najłatwiej i najlepiej bez nakładu finansowego usunąć folię? Może zostawić lampy na noc w misce z wodą ? Uprzejmie proszę o szybką odpowiedź
Woda nic nie pomoze, musisz uzyc opalarki lub jak nie masz to suszarki.Opalasz boki i zrywasz po trochu. Tak sie tez zrywa folie do szyb. Na zimno urywa sie co kilka mm , na cieplo zejdzie ci calosc...
To mam inny pomysl ale troche sie trzeba przy tym narobic. Trzeba nakleic cienkie mm paski np. z folii samoprzylepnej. Po calym malowaniu zrywasz te paski, efekt z bliska widoczny lecz z odleglosci drugiego auta to tak jak bys mial lampy pomalowane cale. Patent sciagniety chyba z golfow.
Post numer:#13przez zetor116 » 27 lip 2009, o 23:43
Mógł byś mi to namalować w pincie tzn zrobić rysunek pogądowy a nie chodzi czasem o takie coś by na lampach wstecznego zostawic malutkich kilka pasków nie zaklejonych tasma i to pomalować sprayem ?
Startujemy jutro o 9 : )
Mniej wiecej tak, Ja tak kiedus robilem w e30. Naklejalem 10 milimetrowych paskow poziomych, potem tryskalem motipem czerwonym, na koniec odrywalem paski poziome i bylo git. Z bliska bialy byl na przemian z czerwonym ale z daleka juz zlewalo sie wszystko.Tym bardziej przy zapalonym wstecznym...