[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem M10 Brak iskry nie odpala

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez Falconx » 24 wrz 2009, o 07:47

Oczy_kobry napisał(a):No możliwe ale dlaczego nie mam napięcia na cewce ??

A jak podpiołeś aku do cewki na krótko to też nie chciała zagadać ?? Z innego aku napięcie na cewkę i musi odpalić !! A jak nie ma napiecia na cewce to gdzieś instalacja jest walnięta - tak jak kolega pisze , możliwe że kostka w stacyjce nie łączy .

[ Dodano: 24-09-2009, 07:50 ]
Oczy_kobry napisał(a):
rpautosport napisał(a):Układ zapłonowy w M10 to: cewka, moduł zapłonowy, aparat zapłonowy z cewką indukcyjną. Nie ma to nic wspólnego z M40.
Na cewce powinno być 12V. Jeżeli na 15 nie ma 12V, po prostu podłącz na krótko z akumulatora +12V i próbuj odpalić. Sprawdź jeszcze cewkę indukcyjną w aparacie zapłonowym (biała wtyczka). Jeżeli jest uszkodzona silnik nie odpali.

Podłączyłęm na krótko plus z akumulatora z plusem cewki i jak sprawdzałem iskre bezposrednio z cewki to nadal nie bylo. Napięcie również się nie zmieniło :/ co to może jeszcze być ?? Pomocy bo już zaczynam sie denerwować bo samochód 2 tygodnie bez ruchu.

I jeszcze jedno - a mase pod samochód podłączyłeś , czy tylko plus ?? Podłączasz plus do cewki i minus do masy samochodu , bo inaczej nic z tego nie będzie.
HONDA VFR 750 RC36I - nie ma to jak 2 kółka :)
Falconx
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez Oczy_kobry » 24 wrz 2009, o 14:45

[ Dodano: 24-09-2009, 20:25 ]
Escobar napisał(a):Z cewką w aparacie zapłonowym daj sobie spokój skoro nie masz napięcia na cewce wn. Możliwe przyczyny to uszkodzona stacyjka bądż przewody prowadzące od stacyjki do skrzynki bezpiecznikowej oraz przekażnik główny i przewody od niego do cewki zapłonowej.

Dobra a więc tak. Napięcie na cewce odnalazło się więc jest git, cewka prawdopodobnie jest tez dobra mierzylem rezystancje i wynosi 1,3 Ohma. COś może być z palcem bo pokazuje mi 1000 kilka ohmów jak sprawdzam na palcu. Ale iskry nadal nie ma. Co jeszcze moglo sie zepsuć ??
Oczy_kobry
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#18  Postprzez Falconx » 26 wrz 2009, o 10:14

Tak jak pisałem wcześniej - padł aparat zapłonowy , ale bardziej bym stawiał na moduł zapłonowy , bo pewnie go masz - i iskry nie bedzie.
HONDA VFR 750 RC36I - nie ma to jak 2 kółka :)
Falconx
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#19  Postprzez Oczy_kobry » 26 wrz 2009, o 16:06

Falconx napisał(a):Tak jak pisałem wcześniej - padł aparat zapłonowy , ale bardziej bym stawiał na moduł zapłonowy , bo pewnie go masz - i iskry nie bedzie.

Aparat zaplonowy wymieniałem jakies 2 tygodnie temu bo poprzedni mi sie rozsypal wiec aparat powinien byc dobry

[ Dodano: 28-09-2009, 18:52 ]
Oczy_kobry napisał(a):
Falconx napisał(a):Tak jak pisałem wcześniej - padł aparat zapłonowy , ale bardziej bym stawiał na moduł zapłonowy , bo pewnie go masz - i iskry nie bedzie.

Aparat zaplonowy wymieniałem jakies 2 tygodnie temu bo poprzedni mi sie rozsypal wiec aparat powinien byc dobry.

Może jest ktoś z okolic Sosnowca, kto mogł by podskoczyć i pożyczyć części żeby sprawdzić co padło ?? Bo nie warto wydawać pieniędzy na kolejne nwoe części jeśli to nie one się zepsuły.

[ Dodano: 15-01-2010, 17:20 ]
Przyczna braku iskry był moduł zapłonowy kupiłem używke na allegro i bestia odpalila wkońcu :)
Oczy_kobry
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie