[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

obc problem

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

obc problem

Post numer:#1  Postprzez ciechaaa » 16 lis 2009, o 21:06

witam a wiec tak zakupilem dzis od kolegi obc I podlaczylismy u mnie no i wyswietlacz nic nie wyswietla... podswietlenie dziala
przelozylismy spowrotem do niego i wszystko ok.. dziala jak nalezy
spowrotem do mnie i to samo.... no to wkoncu wzielismy licznik z mojej e 30 do niego podlaczylismy i wszystko ok a umnie lcd nie wyswietla
w czym tkwi problem???

[ Dodano: 16-11-2009, 20:08 ]
jak zapale swiatla to na sekunde sie pokaza 3 zera i zaraz gasnie....
ciechaaa

Post numer:#2  Postprzez jakubmw » 16 lis 2009, o 22:26

gdzies moze nie styka wyswietlacz albo gdzies gubi prad
jakubmw
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez ciechaaa » 17 lis 2009, o 07:40

jezeli chodzi o obc to jest w swietnym stanie bo u kumpla smiga elegancko a umnie wlasnie problem z wyswietlaczem....;/;/;/
a czy w instalacji do obc ida np dwa plusy lub minusy moze ktorys nie laczy??? i ktore to kable??
ciechaaa

Post numer:#4  Postprzez miki » 17 lis 2009, o 18:02

sorry za małe wtrącenie nie na temat bo wiem że gdzieś raczej było ale nie umiem odnaleść

może ktos napisać co wchodzi w skald obc 1 i dac foto, zwlaszcza wiazki
miki

Post numer:#5  Postprzez kaktus » 17 lis 2009, o 19:16

miki napisał(a):sorry za małe wtrącenie nie na temat bo wiem że gdzieś raczej było ale nie umiem odnaleść
może ktos napisać co wchodzi w skald obc 1 i dac foto, zwlaszcza wiazki

Wczoraj załatwiłem Gołemu obc 1 za 100zł plus komplet okablowanie,zaraz zabieramy sie do montażu u mnie w garażu... jak sie nudzisz to mozesz wpaść i zobaczysz...
komputerek,wiązka od komputerka wpinająca sie w licznik,podpięcie plusa i minusa do gonga,i na koniec długi przewód z czujnikiem teperatury.

[ Dodano: 17-11-2009, 18:20 ]
ciechaaa napisał(a):a czy w instalacji do obc ida np dwa plusy lub minusy moze ktorys nie laczy??? i ktore to kable??
główne zasilanie idzie z licznika z żółtej kostki... moze piny masz wygięte i nie zawsze łapie
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b27
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez ciechaaa » 17 lis 2009, o 19:49

no problem juz rozwiazalem ...
najwidoczniej z licznika nie dochodzil sygnal z plusem podpiolem odzielnie plus do bialo czerwonego klabla w wiazce obc i teraz smiga elegancko:)
no to ja troche taniej kupilem obc z zwiazka i gongiem za 50zl ;p;p ale jeszcze muse kupic czujnik tem bo pokazuje -30

[ Dodano: 17-11-2009, 18:57 ]
foto obc i wiazki

Obrazek Obrazek
ciechaaa

Post numer:#7  Postprzez kaktus » 17 lis 2009, o 22:07

Tak z licznika nie dochodził puls bo trzeba zamknąć obieg podpięciem wszystkich kostek do licznika... w tym był cały problem bo przy montażu mieliśmy podobną niespodziankę dosłownie taką jak opisałeś...

widzisz a u Ciebie wskazuje -30 a tu wszystko oki. Dokup teraz wiązke z czujnikiem i na to samo wyjdzie... (znając życie to pewnie bedziesz jezdził tak jak jest)
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b27
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Elektryka & Oświetlenie